Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film plný nečekaných zvratů, originálních nápadů a dialogů, jaké jste ještě v romantickém filmu neslyšeli. A teď vytáhneme hlavu z nočníku a řekneme si popravdě: větší snůšku profláklých trapáren a keců aby hollywoodský milovník pohledal. Líbila se mi výprava a kamera, nelíbil se mi scénář (v některých zvratcích nápaditý asi jako reklama na Šlágr TV). Bývá obvyklé, že v pohádkách je nespravedlnost opravdu flagrantní, ale u mainstreamového projektu Rona Howarda (jeho 6. film, co jsem viděl) bych takový pitomosti nečekal (logika dostává na zadel: dostals na držku, tak to jako odplatu vykopeme z hrobu tvýho dědu, má to hodně společnýho). Viděno v prvním dabingu, kde vedlejší role mluví Gustav Bubník a Dana Bartůňková, hlavní roli rozsekanou asi do sedmdesáti roliček si uzmul děda Dalimil Klapka Simpson! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že som bol veľmi prekvapený a ohromený, od samého začiatku som film dosť podceňoval, a čakal som "slaďáky" so všetkým možným. Ale hneď od prvej minúty ma majster Ron Howard presvedčil o opaku a dokonca som si po dopozeraní povedal, že tento film musím mať na DVD. Tomovi Cruisovi rola sedla úplne dokonale, každý dialóg ktorý viedol a do toho jeho herecké nadanie a máme bravúrny herecký výkon, taktiež Nicole Kidman ako vždy skvelá a šarmantná. Celý film je dobrý a skvelý i keď je dlhý. Záver ma potešil i keď som myslel že to skončí o minútu skôr. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Občas se vyplácí sednout si jen tak před televizi a sledovat to co právě jde. Ze začátku trochu neradiční romatické drama, které se pomalu rozvijí v průběhu celého filmu a do toho hrající "pan velký" John Williams. Tom Cruise a Nicole Kidman hrají opravdu dobře a působí velice přirozeně no a Ron Howard odvedl tradičně dobrou práci. Příjemné překvapení. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nemíním se s nikým přít o to, že Ron Howard skutečně umí filmové řemeslo. Sice obvykle víc než jen krapet selhává po té vnitřní stránce, ale dobře se na to kouká. Pokud se tedy několikrát nezopakuje červenoknihovnové cosi a nezavrší se to naprostou haluzí. To si pak můžete vykreslovat dobovou společnost jak chcete, a některé herečky se můžou taky před kamerou vyvíjet (a svíjet) jak chtějí, stejně vás to nepřesvědčí o tom, že Book Of Days od Enyi v závěrečných titulcích není daleko příjemnější zážitek než ta ukrutně dlouhá doba před ní. Tahle story měla zůstat jen na papíře, (nejen) s Rozumem A Citem se nemůže měřit. 50% ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Tam vytrvale kráčí ten nejmladší. Z ostrovních míst, která se bortí, přes zákoutí, do těch, kde se rodí, ve slunečním oparu... Vítězoslavně vytryskne fontána fantazie, realita domovů. Přitom nezastaví (se), ruce, srdce. Náplně niter. Majitel věčného jitra kvetoucích zahrad, zelených, vzdušných dvorků. Vlajková duše pozemků, nastavená  "Novému svět(l)u." ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Zpěvačka Enya přezpívala skladbu "Book of Days" z původní irské gaelštiny do angličtiny právě pro soundtrack k tomuto filmu. Byla za ni nominována na Zlatou malinu. (Emzet)
  • Tři z pra prarodičů režiséra Rona Howarda se v roce 1893 skutečně zúčastili velkého závodu o pozemky. (CrypzzXD)
  • Boxerské scény boli natočené v čiastočne zrekonštruovanej stanici v Billings. Opustený Price Club v Billings slúžil aj ako továreň na výrobu gumových kurčiat používaných vo filme. Bordel bol postavený vnútri a požiarne čerpadlá poslúžili na vytvorenie dažďa. (misterz)

Reklama

Reklama