Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)
Rodinný / Fantasy / Komedie / Muzikál
USA / Německo, 2000, 104 min

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (597)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Předně - nemám ráda xycht a mimiku Jima Carreye, takže jsem uvítala, že bude taky jednou hrát v masce, jenže ... ona ta maska je tak skvělá, že vypadá trochu jako Jim Carrey. Takže abych to shrnula - masky, stylizace filmu a výtvarná stránka jsou opravdu pěkné a nápadité, film sám už mě zas tak moc nenadchl. Ale americké děti určitě pobaví. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Je kýčovitý, je přeplácaný, je strašlivě americký - a já si bez toho zelenýho parchanta stejně Vánoce nedokážu představit! Grinch je doslova přecpaný tunou zábavných detailů, kterých si napoprvé nemáte šanci všimnout. Jeho humor má daleko k prvoplánové řachandě a na to, že má jít o dětský film, je v mnoha ohledech sofistikovanější a úchylnější, než by člověk čekal. Howard zkrátka vzal americkou pohádkovou klasiku, nasypal do ní obrovské peníze a natočil něco nepopsatelného, co sedne asi tak jednomu člověku z deseti. Já jsem ten jeden. A zeleného Jima Carreyho, odporně nazdobené Kdosice a geniální komentář Zdeňka Svěráka si rád dopřávám znovu a znovu. 90 % ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Nenáročná Fantasy pro malé děti, kde v českém dabingu sice potěší hlas vypravěče Zdeňka Svěráka, zvuková kulisa ale bohužel moc ne. Zvuková stopa dabingové nahrávky se tu naprosto mlátí. Pro mě se bohužel stal Grinch hodně špatným vtipem a poprvé jsem viděl Rona Howarda se seknout o pořádný kus vedle. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey se snaží jak může a postava Grinche s ním roste, ale film jako takový nedává takový prostor jak by bylo příhodno. Průměrná komedie pro děti o "tom, který jim chce zkazit vánoce protože je nesnáší". Možná se na první shlédnutí pobavíte, ale pravděpodobně na film zapomenete hned po titulcích. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Já určitě nejsem ten pravý, který by měl hodnotit, jestli je to film dobrý nebo špatný. Já osobně nesnáším americké Vánoce (ani nemám představu, jak by měly vypadat) a už vůbec tu povinnost být veselá . Ale i tak mi tohle přišlo, že to není nic úplně tragického, je to taková typická americká rodinná komedie: hlavní dětská postava, která zachrání dospělého nebo jeho majetek, nebojí se žádných vrahů, lupičů, úchylů nebo všeho, co se po ulicích potuluje a s radostí si potřese rukou s nějakým bastardem, aby mu řekla, že je to bastard. Nečekala jsem od toho celkem nic kladného, takže mě to nakonec docela potěšilo... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Jim Carrey (Grinch) většinu času nosil žluté kontaktní čočky. Časem to pro něj ale začalo být tak nesnesitelné, že mu oči musely být dobarveny dodatečně v postprodukci. (Geriel)
  • Maskovanie Jima Carreyho na Grincha trvalo každý deň nakrúcania až 3 hodiny. Aby to Jim vydržal, bol nútený sa naučiť od špeciálnych vojenských jednotiek techniky na zvládanie stresu. (Raccoon.city)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama