Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Howard nedokáže natočit vyloženě strhující film, avšak Výkupné je tématicky natolik zajímavé, že se dvouhodinová stopáž dá naprosto v klidu unést. O klasické klišé samozřejmě není nouze a sem tam si snímek sáhne dokonce na onu střední vlnu hollywoodské řeky, ovšem světlé chvilku jsou. Především některé konkrétní scény jsou výtečné. Za zmínku stojí chytrý "likvidačně policajtský" tah Garyho Sinise, neskutečně sugestivní "čůrací" scéna ke konci a pak především telefonické dialogy mezi Gibsonem a únosci. Trochu zde překáží postava Delroye Linda, která nemá (nebo jsem ho alespoň nenašel) nějaké hlubší opodstatnění. Na závěr by bylo ještě dobré zmínit výtečnou akci. Na Howarda nezvykle hodně krve. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený thriller se silným a překvapivým příběhem. Mel Gibson je v roli sklíčeného otce výborný stejně jako Gary Sinise v kůži nebezpečně chytrého únosce. Bohužel se mi zdálo, že Ron Howard nějak nezvládl kočírovat děj. Místy jakoby celek nedržel pohromadě. Asi už jsem moc náročný a i tak je to více než dobrá podívaná. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

S únosci se nevyjednává – stará známá věta a Mel Gibson si to přepbral pěkně po svém. Pořádně s nimi vyjebal a tak je to správné. Nečekali to ani únosci ani FBI. Film potažmo příběh měl pár zajímavých momentů, slušné herecké výkony, ale jako celek mě zas až tolik neokouzlil, abych tomu musel dát moc vysoké hodnocení. Nebyla to špatná podívaná, Gibson i Gary Sinise podali velmi dobré výkony, Rene Russo to pořád sekne i tak to ale vidím maximálně na lepší průměr. Což znamená 60%. Je tu totiž dost věcí, které působily poněkud nevěrohodně. Gibson si zahrál rozhodně v lepších filmech než je tento. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Klasický thriller, jehož hlavní představitel se moc klasicky nechová. Dobro a zlo je jasně definované. Člověk sice celou dobu soucítí s rodinou uneseného, ale na konci filmu, přece jen Garymu ty prachy přeje. Což je možná nemorální, ale člověk většinou přeje padouchům. Co vytknout? Byla by toho spousta, ale osobně se mi zrovna teď nechce řešit mírné nelogičnosti. Proto hodnocení podřídím čistě dojmu z filmu, který je na 70%. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl poprvé asi před sedmi lety, tak mé nadšení neznalo meze. Po dlouhé době jsem se na to podíval znovu a nadšení téměř stejné. Možná, že některým lidem se to zdá jako pouhý rutinní thriller o únosu. Ale mně to tak rozhodně nepřijde. Je to hlavně díky tomu, jak to Ron Howard dokázal skvěle a napínavě natočit. Jeho režie u tohoho snímku je výborná. A herecké obsazení? No, lépe být vybráno nemohlo. Mel Gibson dokáže opravdu zahrát vše naprosto excelentně a tady jen potvrzuje, že je to jeden z nejlepších herců a jeho role multimilionáře mu tedy sedla . K němu se krásně hodí stará známá ze Smrtonosné zbraně Rene Russo, která je velmi krásná ale umí i hrát. Ovšem role padoucha v podání Garyho Sinise nemá chybu. Kdoví, jestli to není nejlepší role Siniseho a také nejlépe zahraná . A do toho všho má snímek působivou a strhující hudbu. Scéna, kdy Gibson vytáhne na stůl peníze a nabízí je jako odměnu je super. Jako třešnička na dortu je pro mně konec. Většina filmů má konec zkažený, že to potom sráží celkové hodnocení. Ale podle mně Výkupné mezi ně nepatří. Tomuto thrilleru jsem zatím nenašel nic, co by se dalo vytknout a proto nemůžu jít pod 5*!! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Ron Howard v skutočnosti chodil do školy s Rene Russo a v rozhovore priznal, že bol do nej zamilovaný, ale bol príliš hanblivý, aby ju pozval na rande. Russo sa neskôr priznala, že sa jej v škole páčil, no nikdy sa neprejavila. (Arsenal83)
  • Film bol 5. najlepšie zarábajúcim filmom roku 1996 v Spojených štátoch. (Arsenal83)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama