Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“Čáry, kouzla, magie”. “Coven” je taká čisto dámska jazda, počas ktorej si feministky, lesby, či kurvy, dokazujú, ktorá ma lepší kabát do dažďa, lepšiu riť v topánkach na opätkoch, či silnejšie ego. Nečudujem sa tomu “nižšiemu” hodnoteniu, i keď táto séria ani zďaleka nie je tak zlá, ako sa môže zdať. Problém netkvie v príbehu, ale v stopáži. Tie lepšie epizódy striedajú tie horšie a naopak. 13 častí je proste vražda, a tak ma napadá jediné. To chcú diváka umučiť na smrť kurva? Lebo potom by to dávalo zmysel .. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem příliš spokojen. AHS se vydalo cestou telenovelových hrůz (neustále přicházení a odcházení stávajících postav). Babinec, kde se intrikuje a je to vlastně všechno o tom, že každá čarodějnice potřebuje svého čaroděje s kouzelnou hůlkou. Hnízdo mutantek nemůže utáhnout 13. dílů. Navíc celé to dospělo do nepovedeného závěru. Strašidelnosti to také moc nepobralo, sem tam nějaké to přehrávání...bylo tam moc chyb. Pozitiva? Vybroušený styl, některé momenty a hudební stránka. 63%. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria - COVEN (50%) Sklamanie roka. Už po zopár minútach prvej časti som checkoval wikipediu, či to točili rovnakí ľudia. Hrozná réžia (wtf 90°uhly kamier), hroznýýýý scenár (wtf Stevie Nicks?) a to podliezanie Twilight publiku ma totálne odrovnalo. Mala to byť najlepšia séria - voodoo, New Orleans, južanská gotika, čarodejnice - no vyšiel z toho áčkový Twilight s fajn gore a skvelými hercami (fakt všetci, no najmä oceňujem mladé herečky, ktoré nezaostávajú za oscarovými kolegyňami). Koreň problému je odklon od hororu k tínedžerskej hororovej komédií a rezignovanie na pranierovanie americkej spoločnosti. A ani to napätie nefunguje, totižto hlavné hrdinky už nie sú nevinné obete, ktorým sa dejú hrozné veci, ale mocné čarodejnice, ktoré keď zomrú, tak ich niekto oživí. A ten príbeh o hľadaní New Supreme? Fakt? FAKT??? Doteraz neverím... ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série: První dojem- ROZHODNĚ lepší než druhá série. Coven mrch různého kalibru, které si namísto rozumnější soudržnosti jdou po navzájem po krku, zatímco se jejich tajný svět rozpadá. Konkurenční voodoo parta, respektive pár anonymních, vcelku nepodstatných poskoků dávajících vyniknout charismatické "královně" Marie Laveau. A do toho Madame Delphine LaLaurie, více než stoletá psychopatka jako prostřednice zajímavého srovnání normálního života "kdysi" a "nyní". Mínusy: Ke konci série krapet ztrácí dech. Plusy: opět skvělé úvodní titulky (ten dvounohý "okřídlený" kozoid!!!); voodoo linka především v první polovině; jako obvykle backstory a kostlivci ve skříních jednotlivých postav Hodnocení/index děsivosti: 80 % ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Okopírováno z původního profilu) Bůh tomu chtěl. ale stalo se to, co jsem čekal - Coven je JEŠTĚ lepší než Asylum, což znamená, že je to doposud nejlepší série vůbec a je rozhodně moc dobře, že má tenhle seriál vzestupnou tendenci, rozhodně mu to prospívá. Naprosto fantastický herecký koncert Jessicy Lange a Kathy Bates, okořeněný bravurním dabingem Barcelky a Nadi Konvalinkové, vynikající zápletky, prostředí, atmosféra a obsazení je taky vyšperkované... Moje závislost na AHS se díl od dílu zlepšuje. A já se tedy ptám. Může být "Freakshow" opravdu ještě lepší, než všechny předešlé série dohromady? Hm? Teď už je to čistých 100% (předtím to nebylo ani náhodou) a já to žeru. P.S.: Konečně to tady rozdělili do samostatných sérií, mé přání se splnilo, díky bohu za to:) ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)
  • Madame Delphine LaLaurie, ktorú stvárnila Kathy Bates, bola skutočnou žijúcou osobou. Madame LaLaurie bola známa ako vysokopostavená žena a pohybovala sa v tých najvyšších kruhoch až do dňa, keď na jej panstve hasiči objavili veľké množstvo uväznených otrokov, ktorí boli kruto a dlhodobo týraní. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama