Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

odlehčenější forma mi nevadí.Ba naopak po místy psychedelickém Asylum byl Coven celkem fajn odpočinkovka.Nic to ale nemění na tom,že bych od souboje dvou čarodějných klanů,kdy na jedné straně stojí v čele witch bitch Jessica Lange a na druhé straně voodoo královna,čekal víc než jen hašteření v Twilight stylu (taková Taissa Farmiga by mohla do Stívání hnedle a srala by mě tam úplně stejně jako tady).Občas tu sice tvůrci vystrčí růžky a ukáží,že tady dříme větší potenciál a že by to při troše snahy mohla byt celkem drsná podívaná,leč takových momentů je tu málo...60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“Čáry, kouzla, magie”. “Coven” je taká čisto dámska jazda, počas ktorej si feministky, lesby, či kurvy, dokazujú, ktorá ma lepší kabát do dažďa, lepšiu riť v topánkach na opätkoch, či silnejšie ego. Nečudujem sa tomu “nižšiemu” hodnoteniu, i keď táto séria ani zďaleka nie je tak zlá, ako sa môže zdať. Problém netkvie v príbehu, ale v stopáži. Tie lepšie epizódy striedajú tie horšie a naopak. 13 častí je proste vražda, a tak ma napadá jediné. To chcú diváka umučiť na smrť kurva? Lebo potom by to dávalo zmysel .. ()

Reklama

nirvana91 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa najslabšia séria a aj najnesympatickejšia postava Jessicy Lange. Čáry máry môžem, ale tu to nejako nefungovalo. Celý čas mi príbeh prišiel ako hádka dospievajúcich nevybúrených sebestredných "čarodejníc", o tom ktorá by mala byť Najvyššia (Supreme) a prečo. Na zadnú linku s Madame LaLaurie som už aj skoro zabudla. Jediné normálne postavy boli Cordelia a Misty Day. Vďaka za ne!! A tiež Myrtle Snow. ()

beba789 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitou na Asylum neměla, což se dalo čekat, ale stále se mi líbila o něco více než Murder House. Velice potěšil návrat Taissy a přibytí mnoho nových postav, ze kterých mi skoro vůbec nesedla Emma Roberts (spíše to bude otravnou postavou, kterou hrála). Příběh je rozhodně zajímavý a velmi odlišný od ostatních s dobrými nápady a zápletkami. Líbilo se mi, že konečně nějaká série AHS dopadla vcelku dobře. Samozřejmě nejlepší je opět Jessica a že tentokrát hraje opravdu velkou "bitch". Z nových postav stojí za zmíňku určitě Kathy Bates, který byla naprosto skvělá v roli rasistické masové vražedkyně, ale mrzí mě, že nedostala více prostoru, protože si ho rozhodně zasloužila. Konec sice něšokoval, jako tomu bylo v Asylum, ale nevadil mi jako některým. :-) http://www.youtube.com/watch?v=CIaSUNYzRDI. 98% ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem vůbec překvapený, že se mi líbila i třetí série AHS. Opět skvěle vymyšlený děj a pořád dokáž překvapit. Jsem rád, že seriál pořád neztrácí své kouzlo a je vidět, že nápady ještě nedošly. Zpracování moderních čarodějek tu je podle mě dobré a docela i realistické. Atmosféra tu je dobrá a myslím, že i méně strašidelná a nepříjemná než v Asylum. Líbilo se mi, že je tu více vstupů do minulosti než v Asylum. Ale asi radši zase nebudu moc porovnávat. Příběh skvělý, herci jako vždy přesvědčivý a tady mi dokonce přišlo, že svoje role prožívají víc než v minulých sériích (vím, zase porovnávání). Jen mi tu občas neseděla hudba, ale jen proto, že to není můj styl. Ale i tak se mi některé pasáže líbily. Opět nemůžu dát méně než pět hvězdiček. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)
  • Akademie slečny Robichaux, kde žijí všechny čarodějnice v sériích Coven a Apocalypse (2018), je ve skutečnosti Buckner Mansion v New Orleans. Dá se tam ubytovat, ale jedna noc stojí 20 000 amerických dolarů. (ICTS)
  • Série se začala natáčet 23. července 2013 v Louisianě. (Varan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno