Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrté řadě se povedlo překonat příběh z minulé série (Coven), který byl takový "nemastný a neslaný", ale furt se nemohu zbavit dojmu, že první dvě řady byly prostě TOP-zlatá špička. Opět musím pochválit hudbu, herecké výkony herců které známe z předešlých řad, ale i ty které tu jsou nové (Finn Wittrock, N. P. Harris atd.) Také mě zaujalo že v seriálu hráli "zrůdy" které v reálném životě jsou takové, jako v seriálu např: Amazon Eve- Erika Ervin nebo Ma Petite-Jyoti Amge atd.... I proto této řadě dávám plnej počet. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.séria seriálu ma prekvapila. Pozitívne. Po strašnej tretej som si dal asi 3 ročnú pauzu a táto séria bola mega. Už klaun bol super postava, cez to, že nebol veľmi ukecaný. Nápad, zasadiť sériu do pošahaného cirkusu bol skvelý. Super na tom bolo, že tam hrali skutočné príšerky. Od siamských dvojčiat, cez mini cigánku, až po krabieho potetovaného chlapíka. V tejto sérií sa s ničím neserú. Vraždí sa ako na Pakistanskom predmestí, nikdy neviete, kto umrie najbližšie. Vlastne by sa dalo povedať, že aj táto séria mi chýba a po druhej sérií, ktorá sa mi páčila najviac je táto druhá najlepšia. Teda aspoň zatiaľ. Ak by existovala knižka tak idem do nej. A v prípade nechutného klauna by sa dalo aj hovoriť o istom strachu. Rozhodne lepší než Pennywise. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ó, tak tohle nebylo dobré. Tahle série nám servíruje spoustu postav, které jsou zajímavé svým vzhledem, jenže to samo o sobě stačí jenom na několik scén. Freak Show tak víc než kdy jindy v AHS připomíná vražednou jízdu tvůrců, bez ohledu na to, že pro příběh by bylo lepší si některé postavy ponechat (divám se hlavně na klauna, který měl být hlavní zrůdičkou téhle série). Neil Patrick Harris hraje ujetou variaci na iluzionistu, kterého párkrát předtím okrajově předvedl, ale přestože si scény kráde pro sebe, tohle zkrátka není part pro něj. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

AHS Freak Show sú spolu s Asylum doteraz najlepšími sériami, nakoľko Elsa,Dandy, Jimmy, Dell či Ma Petite sú postavami, ktoré si rýchlo obľúbite a samotné prostredie panoptika pridáva seriálu skvelú atmosféru. Tentokrát je po Covene, kde boli hlavnou témou rasové predsudky, hlavnou témou predsudky voči postihnutým ľuďom a inak orientovaným jedincom a opäť si seriál servítku pred ústa nedáva. Miernym sklamaním je úplný koniec, avšak celkovému dojmu to príliš neuškodilo. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cirkus jako takový prostě nemám ráda a klauni jsou pro mě jednou z nejhorších nočních můr, takže jsem nebyla z nápadu téhle série příliš nadšená. Obzvlášť, když se nám tam mělo dostat "nejstrašidelnějšího" klauna vůbec (nakonec se ukázalo, že přeháněli, byl sice creepy, ale nic extra). Každopádně jsem se do toho pustila a od začátku jsem z toho moc nadšená nebyla. Pro mě se po druhé sérii jedná o nejslabší zápletku, příjde mi, že tvůrcům už docházejí nápady a omílají neustále jedno a to stejné dokola, herci se sice vracejí každou sérii s novými postavami, přesto jsou jejich postavy víceméně jak přes kopírák. Nepřišlo mi to ani nějak zvlášť strašidelné, ani odporné a moc mě to taky nevyšokovalo. Byla jsem ráda, že se tam objevil Neil Patrick Harris, ale jeho role byla taky příšerná. Navíc se mi nelíbilo "propojení" s Asylem, líbilo se mi, že až doteď byly všechny série separované, takže to je za mě mínus. Celkově je to pro mě takový slabý průměr. 2* ()

Galerie (456)

Zajímavosti (20)

  • Ben Wolf, ktorý stvárnil Meepa, sa objavil v prvej sérii ako znetvorené dieťa Thaddeus Montgomery, známy aj ako Infantata. (Carol Pifková)
  • Téměř všechny "zrůdy" jsou inspirovány skutečnými postiženými lidmi. (samik81)

Reklama

Reklama