Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa po Asylum najlepšia séria. Ako Coven, aj Freak Show ku koncu jemne šumí do prázdna a nie je ukončené až tak dobre, ako by si zaslúžilo (hoci samotná Jessica Lange, zrejme navždy sa lúčiaca s touto sériou, to zvládla dojemne a na úrovni). Ale to prostredie! Freak show! A tie postavy! V čele s vraždiacim psychopatickým klaunom! Trocha zvláštne a alarmujúce každopádne je to, že aj najpozitívnejšia postava tu niekoho zabije alebo sa stane "aspoň" spolupáchateľom. Prečo to až tak vyhrotili, podľa mňa nemuseli, nebolo to nutné. Chcelo to aspoň jednu normálnu, kladnú, pozitívnu postavu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Murphymu nějak dochází šťáva. Po řemeslné stránce je vše stále v tom nejlepším pořádku. Atmosféra sice už nemá s hororem takřka nic společného, v mnoha scénách však režie stále umí navodit správně tísnivou a napínavou atmosféru, z níž vám v některých případech nebude zrovna dobře. Ani kamera, výprava, hudba či herci si ani napočtvrté ostudu neudělají. Jenže tvůrci jakoby nevěděli, jakým směrem se ve své čtvrté řadě vydat. Místo toho, aby se soustředili na pár stěžejních zápletek, se totiž utápí v řadě vedlejších linií, které buďto nikam zásadně nevedou, nebo sérii jen zbytečně natahují a zdržují hlavní dějové linky. Vznikl tak velmi odtažitý a chladný mišmaš, v němž vás postavy vlastně příliš nezajímají a všechny rádoby šokující úmrtí a twisty vás nechají naprosto chladným. Zatím asi nejslabší série. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ó, tak tohle nebylo dobré. Tahle série nám servíruje spoustu postav, které jsou zajímavé svým vzhledem, jenže to samo o sobě stačí jenom na několik scén. Freak Show tak víc než kdy jindy v AHS připomíná vražednou jízdu tvůrců, bez ohledu na to, že pro příběh by bylo lepší si některé postavy ponechat (divám se hlavně na klauna, který měl být hlavní zrůdičkou téhle série). Neil Patrick Harris hraje ujetou variaci na iluzionistu, kterého párkrát předtím okrajově předvedl, ale přestože si scény kráde pro sebe, tohle zkrátka není part pro něj. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako u předešlých American Horror Story - první díl naprosto skvělý a okamžitě navnadil na další :) :) Už jsem si zvykla na obsazení, které se tam stále opakuje a jsem s tím nadmíru spokojená :) :) Každou chvilku jen napjatě čekám jaké "zrůdy" se tam objeví a je to stále lepší a lepší :) Jsem u 4.dílu, kdy scénu "opustil" klaun, který měl moc moc rád děti :) :) A všechno je naprosto perfektní :) Je tam čímdáltím více "zrůd" a moc se mi líbí znázorněný pohled na svět siamských dvojčat, kdy je plocha někdy rozdělená na dvě části - jako jednotlivé pohledy dvou sester :) To je hodně zajímavé a dává to úplně jiný rozměr :) ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S1: 60% - holt ty začátky. S2: 55% / Haluzní blbost, S3: 70% nejlepší zatím serie... skutečně aspoň horor, narozdíl od těch halůz předtím. Ale mělo to dost pitomoučký konec. 4S: 10% _HOROR? hmmm... totální ulet, nuda a vata... navíc se mi ty stále opakující chcichty začínají slušně zajídat. 5S už raději vidět nechci. O_o Neznám seriál! serii... kdeby.. každá začala novým příběh z TĚMI SAMÍ-MY HERCI POŘÁT! ()

Galerie (456)

Zajímavosti (20)

  • Prvý diel sledovalo 6,13 milióna divákov, čo je zatiaľ najviac zo všetkých sérii. (Fyffy2000)
  • O Else Mars (Jessica Lange) je známo, že má dřevěné obě nohy, o které v minulosti přišla, avšak v epizodě Opona padá (2015) jde vidět, že žádnou protézu nemá. Jedná se o část, kdy se Elsa hádá s manažerem o vystupování o Halloweenu a přitom se zvedá z gauče, kdy dává nohu přes nohu a kolena v místě ohybu nemají žádnou viditelnou protézu (Elsa má holé nohy). (Agressor69)
  • Treťou postavou, ktorá dotvára osudy Elsy Mars (Jessica Lange) v tejto sérii, je nacistický doktor Hans Grouper, ktorého si pod menom Dr. Arden v druhej sérii Asylum strihol herec James Cromwell. (BlackTom)

Reklama

Reklama