Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Prvá séria bola super horor s jedným geniálnym okamžikom (Piggy Man). Druhá bola v jednotlivostiach dokonalá celá. Tretia si dokázala po celý čas udržať aspoň ten tri a pol hviezdičkový priemer a hlavne úroveň. Štvrtej zostala už iba perverznosť. Z trinástich častí by som vyzdvihol opening a Bowieho pesničky. Najlepšie momenty (cameo Lily Rabe, NPH, svatba) boli tie, na ktorých sa dalo zasmiať. Trinásť častí bez akejkoľvek sympatickej alebo uveriteľnej postavy, motivácie, konfliktu. Jediný, kto z toho vychádza ako tak so cťou je Jessica Lange, na druhú stranu takej Angely Bassett mi bolo vyslovene ľúto. Trapná šaškáreň. 30% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na čtvrtou řadu jsem se dost těšil, jelikož to byla příjemná změna a navíc tady byl velký potenciál. A ze začátku to taky fungovalo. Spoustu epizod nemělo chybu a například celá linka s klaunem byla velmi dobře vypointovaná. Ale s každým dalším dílem vyběhly další pod zápletky a linky, a začnou seriálu podrážet nohy. Hodně je to vidět na postavách, které se na chvilku objeví a pak zmizí. Murphy sehnal luxusní obsazení, které hraje výborně, ale na spoustě postavám nám nebude záležet nebo se moc dlouho nezdrží. Přesto si troufám tvrdit, že vyloženě slabý výkon zde nepodal nikdo. Matadoři z ostatních sérii jedou svůj standart, z nováčku nejvíce překvapil Finn Wittrock, který je naprosto skvěle zahraný, John Carroll Lynch jehož klaun je nejzajímavější postava celého seriálu nebo Michael Chiklis. trošku zamrzí, že Neila Patricka Harrise moc nevyužily a totéž platí i o Wesovi Bentley. Čtvrtá řada je pořád dobrá podívaná, u které zamrzí že má navíc, ale bojí se to ukazat. PS: Potěšilo mě, že Murphy dost často používá Bowieho písně. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

AHS Freak Show sú spolu s Asylum doteraz najlepšími sériami, nakoľko Elsa,Dandy, Jimmy, Dell či Ma Petite sú postavami, ktoré si rýchlo obľúbite a samotné prostredie panoptika pridáva seriálu skvelú atmosféru. Tentokrát je po Covene, kde boli hlavnou témou rasové predsudky, hlavnou témou predsudky voči postihnutým ľuďom a inak orientovaným jedincom a opäť si seriál servítku pred ústa nedáva. Miernym sklamaním je úplný koniec, avšak celkovému dojmu to príliš neuškodilo. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrté řadě se povedlo překonat příběh z minulé série (Coven), který byl takový "nemastný a neslaný", ale furt se nemohu zbavit dojmu, že první dvě řady byly prostě TOP-zlatá špička. Opět musím pochválit hudbu, herecké výkony herců které známe z předešlých řad, ale i ty které tu jsou nové (Finn Wittrock, N. P. Harris atd.) Také mě zaujalo že v seriálu hráli "zrůdy" které v reálném životě jsou takové, jako v seriálu např: Amazon Eve- Erika Ervin nebo Ma Petite-Jyoti Amge atd.... I proto této řadě dávám plnej počet. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím možná nejlepší série s nejlepším hlavním záporákem (tak odporně samolibý zdegenerovaný psychopatický zmrd se vidí málokdy, vůbec by mě nepřekvapila inspirace Joffreym ze Hry o trůny), ovšem za zmínku stojí i ti ostatní ("usměvavý" Twisty je vedle Kingova Pennywise asi nejděsivější klaun všech dob). Freak Show má obecně velmi zajímavé a nejednoznačné hlavní i vedlejší postavy, přičemž většina z nich je i skvěle herecky obsazena (Finn Wittrock, Michael Chiklis, Kathy Bates, Angela Bassett, Danny Huston aj.), a na rozdíl třeba od podobně zdařilého Asylum nepůsobí dějově ani motivicky nikterak přeplácaně. Navíc jsou zde nejednou k vidění ryze emocionální scény, z nichž některé jsou opravdu silné. A finální epizoda je vysloveně masakrální... ()

Galerie (456)

Zajímavosti (20)

  • Jyoti Amge, ktorá stvárnila postavu Ma Petit, sa vo veku 18 rokov zapísala do Guinessovej knihy rekordov ako najmenšia žena na svete. (Carol Pifková)
  • Pro 4.sérii byla napsána postava vrhače nožů, ta byla nakonec vymazána v postprodukci. Některé její aspekty se však dostaly do finální verze. (Linkyc)
  • V magickom svete štvrtej série sa vyskytuje množstvo anachronizmov, napr. Elsa Mars (Jessica Lange) na vystúpení vo svojej piesni spomína Jima Morrisona, Jimmy Darling (Evan Peters) zas spieva pieseň "Come As You Are", pričom spevák Nirvany Kurt Cobain sa narodil až v roku 1967. (BlackTom)

Reklama

Reklama