Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.séria seriálu ma prekvapila. Pozitívne. Po strašnej tretej som si dal asi 3 ročnú pauzu a táto séria bola mega. Už klaun bol super postava, cez to, že nebol veľmi ukecaný. Nápad, zasadiť sériu do pošahaného cirkusu bol skvelý. Super na tom bolo, že tam hrali skutočné príšerky. Od siamských dvojčiat, cez mini cigánku, až po krabieho potetovaného chlapíka. V tejto sérií sa s ničím neserú. Vraždí sa ako na Pakistanskom predmestí, nikdy neviete, kto umrie najbližšie. Vlastne by sa dalo povedať, že aj táto séria mi chýba a po druhej sérií, ktorá sa mi páčila najviac je táto druhá najlepšia. Teda aspoň zatiaľ. Ak by existovala knižka tak idem do nej. A v prípade nechutného klauna by sa dalo aj hovoriť o istom strachu. Rozhodne lepší než Pennywise. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ovšem Freak Show se stává doposud nejlepší sérií ze všech. Takže ano, pokračujeme. Elsa Mars jako výmarská hvězda snuff porna na hrad! Taky nemuseli točit ty předchozí série jako prequel, mohli rovnou udělat tuhle dokonalou řadu a byl by klid :D Už aby někdo ve skutečnosti natočil The Elsa Mars Hour a všechno bude tak, jak má být. In the land of Gods and Monsters / I was an angel / Living in the garden of evil / Screwed up, scared, doing anything that I needed / Shining like a fiery beacon. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá série Freak Show měla obrovský potenciál a skvělý start. Jenže pak jakoby došly nápady, vše ztrácelo větší smysl a navíc bylo zbytečně chaotické. Naprosto využitý potenciál zůstal naplněn pouze u psychopata, který v posledním díle ukáže svou chladnokrevnost a bez soucitu dělá, co mu jde nejlépe. Škoda toho, že jsem přesně tohle čekal a nebylo to žádné překvapení. V tomto směru byla velká chyba, protože to mohlo být daleko epičtější. Fantastická byla Elsa a i mnoho dalších postav. Největší strach však byl z klauna, který se ukázal rychle a bohužel ješte rychleji zmizel. Na jeho postavě se mohlo zapracovat lépe. Celkový pocit z této série je smíšený a bohužel se vrací kvalitou zpátky .. 5/10 = 55% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na čtvrtou řadu jsem se dost těšil, jelikož to byla příjemná změna a navíc tady byl velký potenciál. A ze začátku to taky fungovalo. Spoustu epizod nemělo chybu a například celá linka s klaunem byla velmi dobře vypointovaná. Ale s každým dalším dílem vyběhly další pod zápletky a linky, a začnou seriálu podrážet nohy. Hodně je to vidět na postavách, které se na chvilku objeví a pak zmizí. Murphy sehnal luxusní obsazení, které hraje výborně, ale na spoustě postavám nám nebude záležet nebo se moc dlouho nezdrží. Přesto si troufám tvrdit, že vyloženě slabý výkon zde nepodal nikdo. Matadoři z ostatních sérii jedou svůj standart, z nováčku nejvíce překvapil Finn Wittrock, který je naprosto skvěle zahraný, John Carroll Lynch jehož klaun je nejzajímavější postava celého seriálu nebo Michael Chiklis. trošku zamrzí, že Neila Patricka Harrise moc nevyužily a totéž platí i o Wesovi Bentley. Čtvrtá řada je pořád dobrá podívaná, u které zamrzí že má navíc, ale bojí se to ukazat. PS: Potěšilo mě, že Murphy dost často používá Bowieho písně. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S1: 60% - holt ty začátky. S2: 55% / Haluzní blbost, S3: 70% nejlepší zatím serie... skutečně aspoň horor, narozdíl od těch halůz předtím. Ale mělo to dost pitomoučký konec. 4S: 10% _HOROR? hmmm... totální ulet, nuda a vata... navíc se mi ty stále opakující chcichty začínají slušně zajídat. 5S už raději vidět nechci. O_o Neznám seriál! serii... kdeby.. každá začala novým příběh z TĚMI SAMÍ-MY HERCI POŘÁT! ()

Galerie (456)

Zajímavosti (20)

  • O Else Mars (Jessica Lange) je známo, že má dřevěné obě nohy, o které v minulosti přišla, avšak v epizodě Opona padá (2015) jde vidět, že žádnou protézu nemá. Jedná se o část, kdy se Elsa hádá s manažerem o vystupování o Halloweenu a přitom se zvedá z gauče, kdy dává nohu přes nohu a kolena v místě ohybu nemají žádnou viditelnou protézu (Elsa má holé nohy). (Agressor69)
  • Série se začala natáčet 15. července 2014 v Louisianě. (Varan)
  • Pro 4.sérii byla napsána postava vrhače nožů, ta byla nakonec vymazána v postprodukci. Některé její aspekty se však dostaly do finální verze. (Linkyc)

Reklama

Reklama