Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 1
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (171)

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hotel střídá skvělé díly s těmi průměrnými, někdy i velmi špatnými. Obrovská škála postav a minipříběhů, které se ztrácí v chaosu hlavního příběhu desatera, tedy alespoň předpokládám, že to byla hlavní myšlenka série. V tom množství postav však těžko nalézáte postavu, které by se dalo fandit. Jednotlivé charaktery umírají a znovu se rodí v různých podobách, v důsledku toho i odpadá napětí nebo dokonce strach (zlaté Asylum). Každá série ztrácí časem dech a i v Hotelu tomu nebylo jinak, z mysteriozní detektivky se stal jakýsi kočkopes úchyláren, rodinného dramatu a já nevím čeho. Nejlépe zahrál Peters v roli spirita majitele hotelu Marche, O'Hare jako skvělá transka a v menším štěku Lili Rabe. Čisté AHS přišlo pouze dvakrát a to v podobě Devils Night, kterou jsem si užil! 75% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série AHS si u mě připisuje 2. nejlepší místo hned za Asylum hlavně kvůli nezvyklé, ale vítané jednoduchosti. Ryan Murphy má tendenci vytvářet kvanta dějových linií, které se dost splétají do sebe, odskakuje se z jedné ke druhé a většinou divák ztrácí pojem a dojem. Hotel byl naopak v tomto sporý. Nabídl nám hodně postav, ale nikdy nepůsobil překombinovaně. Tentokrát Murphy zvolil poněkud vděčnější téma, než u minulého Freak Show a díky přítomnosti Gagy nalákal i jiné vrstvy publika. Neříkám, že mi nevadí, že AHS dosti zkomerčnělo a přítomností světově známé celebrity si tak trochu chtěl nahradit absenci Jessicy Lange. Můžu říct, že jsem se bez Jessicy obešla vcelku rychle a jsem i ráda, že Gaga vdechla do řady nový život a přes to, že ještě předtím, než Hotel vyšel, se zdálo, že Gaga bude nový lídr řady, tomu tak naštěstí nebylo. To je právě další plus, nemůžete říct, kdo měl v této sérii hlavní roli. Všechny postavy dostaly dosti podobný prostor a čas na své příběhy. Koho bych chtěla ještě herecky vyzvednout je určitě Wes Bentley, který se svojí psychedelickou rolí neměl žádný problém a jeho děsivý výraz v očích sedl k jeho charakteru jak zadek na hrnec. Potom uchvacující Dennis O'Hare, který konečně dostal velký prostor a nehrál už jen doplňující postavy, jako tomu bylo dřív a mohl předvést své úžasné herecké schopnosti v obzvláště vyzývající roli. No a konečně Evan Peters, jež se mi svým výkonem vryl hluboko do srdce a neskutečně mě dojal každým slovem, které pronesl. Peters se konečně vymanil ze své kletby zamilovaného nebo psychotického teenagera a dostal roli, která ukázala, že jsem ho neměla v topce pro nic za nic a umí zahrát i pořádně zvrhlého chlapa. Tento jeho výkon byl opravdu v celé jeho kariéře absolutně nejbrilantnější. Tuto sérii hodnotím druhým místem, protože vyhlíží jako jeden velký příběh a taky jsem se dočkala velmi zajímavé a netypické finálové epizody. Celkově to na mě působí, jako by Murphyho políbila nová, čerstvá múza. ()

Reklama

EastWicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejdekadentnější, nejzvrhlejší řadu AHS a osazenstvo hotelu Cortez jsem si zamilovala na první dobrou! Lady Nosferatu zde vládne kouzlem starého Hollywoodu, pokoje jsou o poznání obydlenější než v Osvícení, vyvražďovačky šťavnaté, hororová estetika dokonalá, erotické dusno všudypřítomné a humor pekelně černý, jako my cup of coffee. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek super, někdy v polovině série mě Hotel tak nějak přestal bavit, ale nakonec jsem dojel i druhou polovičku a jsem spokojený. Pro mě asi dokonce i druhá nejlepší série AHS (po Asylumu). Pomohlo hlavně, že Jessica Lange si dala pauzu (v posledních sériích hrála pořád to samé a už to bylo nudné), Lady Gaga místo ní do Hotelu přinesla vlastní zvláštní auru. Tak snad Murphy neudělá podobnou chybu a nenechá nás, abychom se v jí v nadcházejících sériích přejedli podobně jako Jessici. A také bych bral nějaké zcela kladné postavy, ale na to si v tomhle panoptiku výstřednosti asi můžu nechat zajít chuť. ()

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hotel byla vůbec první série AHS, na kterou jsem se začala dívat hlavně kvůli Lady Gaga. Po tom co jsem shlédla ostatní série, tak chápu rozčílení fanoušků, kvůli obsazení Lady Gaga do Hotelu místo Jessicy. Hrála to fakt dobře, ale Jessica Lange a AHS prostě patří k sobě.Musím říct, že nevím, co jsem čekala, ale první díl mě naprosto šokoval, což myslím, že byl účel, a byla jsem zvědavá co bude v dalších dílech. Samotnému AHS musím nechat zpomalené retrospektivní vyprávění postaví, které vysvětluje jejich podstatu z minulosti až do současnosti. To se mi moc líbí. Ale je tady na můj vkus až moc dějových linek, což působí chaoticky, a kdybych měla na konci každého dílu shrnout, o čem byl, tak bych to ani pořádně nevěděla. Někdy naopak je tu jedna dějová linka moc dlouho, což mi přijde nudné a moc zpomaluje děj. Samotnou poutavost příběhu zvyšuje to, že skončí v nejlepším a my pak musíme týden čekat abychom věděli, co bude dál... ()

Galerie (173)

Zajímavosti (34)

  • Finn Wittrock si v této sérii zahrál rovnou dvě postavy. Tristana Duffyho - mladého divokého modela, který Hraběnce (Lady Gaga) padne do oka na módní přehlídce a Rudolpha Valentina - italského herce a Hraběnčinu velkou a jedinou lásku. (KatyBitch)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno