Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 2
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (171)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje náznaky spoilerů. Ryan Murphy. Neuvěřitelný talent a titán mezi scénáristy poslední seriálové generace. Po řádně střeleném Popular, kontroverzním Nip/Tucku a muzikálovém úletu Glee si Ryan sednul se svým dlouholetým (pracovním) partnerem, Bradem Falchukem, a společně rozhodli napísati nějaký ten horůrek. A bylo na čase. Naplánovali si projekt ve stylu komorního divadla, odlišné příběhy v každé sérii s různými postavami, ovšem se stejným hereckým obsazením. Proto i můj komentář bude vypadat jinak, než to se seriály obvykle dělávám. 5. série (Hotel) Hotel je sérií plnou změn a zároveň návratů. Stálice Lange a Conroy se ve Freak Show s milovaným (i zatracovaným) seriálem rozloučily, a Ryan Murphy pod svá křídla uvítal novou zářivou hvězdu v podobě Lady Gaga, která vyfasovala tu největší roli (se kterou se navzdory očekáváním popasovala na jedničku), a tak nejspíš není náhodou, že celý Hotel funguje jako paralela na její osobu. Pod nablyštěnou art deco fasádou se ukrývá překvapivá hloubka, nečekaná temnota a nepopiratelný talent. Po roztěkaném Freak Show Hotelu navíc nechybí větší semknutost, a to jak jednotlivých linií, tak i s ostatními sériemi. Už tradičně nechybí plejáda fantastických postav (vedle tajemné upírky Gagy mě bezmezně fascinovala především Liz Taylor, zlatý glób Denisovi, ASAP) i všeljakých libůstek a božských nápadů (krvavé orgie, addiction demon). Zároveň ale některým postavám chybí směr, některé pointy vyšumí doztracena, v hororu zaostává za Asylum a v zábavnosti za Covenem, a s otravně přehrávajícím Evanem Petersem mi tentokrát došla trpělivost definitivně, proto jenom pěkné 4* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek super, někdy v polovině série mě Hotel tak nějak přestal bavit, ale nakonec jsem dojel i druhou polovičku a jsem spokojený. Pro mě asi dokonce i druhá nejlepší série AHS (po Asylumu). Pomohlo hlavně, že Jessica Lange si dala pauzu (v posledních sériích hrála pořád to samé a už to bylo nudné), Lady Gaga místo ní do Hotelu přinesla vlastní zvláštní auru. Tak snad Murphy neudělá podobnou chybu a nenechá nás, abychom se v jí v nadcházejících sériích přejedli podobně jako Jessici. A také bych bral nějaké zcela kladné postavy, ale na to si v tomhle panoptiku výstřednosti asi můžu nechat zajít chuť. ()

Reklama

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hotel střídá skvělé díly s těmi průměrnými, někdy i velmi špatnými. Obrovská škála postav a minipříběhů, které se ztrácí v chaosu hlavního příběhu desatera, tedy alespoň předpokládám, že to byla hlavní myšlenka série. V tom množství postav však těžko nalézáte postavu, které by se dalo fandit. Jednotlivé charaktery umírají a znovu se rodí v různých podobách, v důsledku toho i odpadá napětí nebo dokonce strach (zlaté Asylum). Každá série ztrácí časem dech a i v Hotelu tomu nebylo jinak, z mysteriozní detektivky se stal jakýsi kočkopes úchyláren, rodinného dramatu a já nevím čeho. Nejlépe zahrál Peters v roli spirita majitele hotelu Marche, O'Hare jako skvělá transka a v menším štěku Lili Rabe. Čisté AHS přišlo pouze dvakrát a to v podobě Devils Night, kterou jsem si užil! 75% ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

super zacatek..pripominalo to saw, reseni pripadu..potom trosku upiri romantiky a pak se ztoho stal hroznej plebs...nejvic me bavilo vysetrovani pripadu a historie hotelu, kdy si hotel postavil masovej vrah aby mel svuj mlejnek na maso, ktereho Evan Peters zahral bravurne..uklizecka byla taky fajn..jinak hrozna sracka.. bohuzel :( ()

filmoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hotel bohužel nemá žádnou nosnou "románovou" linku jako předchozí epos Freak show... vykrádá předchozí série (prodej domu, "černá" mstitelka...) a neustále je vrší jeden jateční obraz na druhý. Kdo čeká jen potoky krve, bude nadšený, ale kdo čeká něco víc než prvoplán, bude zklamaný. Jediné dvě smysluplné herecké role tu mají skvělá Bathes jako robustní recepční a Paulson jako uvěřitelná feťačka. Jinak mlhovina a karikatury, včetně Lady Gaga, která sice do panoptika zapadá dobře , ale J. Lange nesahá jako hlavní záporačka ani po podvazky... ()

Galerie (173)

Zajímavosti (34)

  • Seriálový hotel byl inspirován dvěma skutečnými hotely: hotelem H. H. Holmese - prvního zdokumentovaného amerického sériového vraha, jež postavil v Chicagu hotel, který byl plný smrtících pastí na zákazníky. Druhým je hotel Cecil v Los Angeles, kde se odehrálo několik sebevražd i vražd. (ČSFD)
  • Koberec v hotelové hale má podobný vzhled a barvu jako koberec na chodbách hotelu Overlook – fiktivního hotelu z filmu Osvícení (1980). (Epistemolog)
  • Celý hotel Cortez, aj s postavou jeho zakladateľa (Evan Peters), je inšpirovaný skutočným sériovým vrahom Henrym Holmesom, ktorý v roku 1893 otvoril počas Svetovej výstavy v Chicagu svoj vlastný hotel, kde podľa odhadov mohol zavraždiť až 230 ľudí. V roku 1896 vo Philadelphii bol odsúdený na trest smrti a obesený. (BlackTom)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno