Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 2
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (171)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po strašidelném domě, blázinci, čarodějnicích a cirkuse přichází AHS s Hotelem Cortez, který je plný upírů, vraždících duchů a masových vrahů. Jak bývá u AHS zvykem i tady máme pár dobrých nápadů, pár nechutných výjevů a dost zbytečné vaty, která jen zbytečně natahuje celou sérii minimálně o 3-4 epizody. Kladných postav, kterým by se dalo opravdu fandit se opět nedočkáme, zato se opět dočkáme přehršle postav, které jsou tu více, tu méně magoři. Velkým plusem je absence Jessicy Lange, místo které tu máme vynikající Lady Gaga, která si dává svojí upíří famme fatale s přehledem. Příště by to chtělo víc nahustit a zlepšit tah na bránu, protože s tím si Murphy - s výjimkou prvních dvou sérií - neumí moc poradit...65% ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako kdyby se po odchodu Jessicy Lange z pozice každoroční nejhlavnější postavy hledala nová tvář. Ne snad tvář herecká (tu Murphy našel na první dobrou díky fenomenální Lady Gaga), ale tvář celé show, protože letošek si bere všechno možné z let předchozích. Nejvíc se blíží Murder House, ze kterého si půjčuje charaktery a náladu, z Asylum pak všudypřítomnou atmosféru husí kůže a z Freak Show zase tempo vyprávění s nepřeberným množstvím vedlejších postav a odboček. Právě nad posledním zmíněným má ale Hotel zásadně navrch, protože zůstává sevřený, věnuje se na začátku i na konci těm samým linkám a více než kdy dříve mu nahrává lahůdkový soundtrack. Ani tentokrát se scénář nedokáže vyhnout některých chybám a třeba civilní pojetí příběhu Johna a jeho rodiny působí jako naroubované na poslední chvíli, stejně jako pointy jeho detektivní práce. Kontrast dusivé i svěží nálady, úchvatné výkony Denise O'Hareho a jako vždy brilantní chameleonky Sarah Paulson jsou ale natolik svůdnými lákadly, že se z pobytu v hotelu Cortez stala druhá nejlepší sezóna. ()

Reklama

Napp 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o téhle řadě mám myslet. Pravděpodobně pro mě znamenala zatím největší zklamání. Co se týče hereckých výkonů, tak ty bych byl ochoten ještě překousnout - většina z nich byla i fenomenální, ale dějově jsem se nedokázal ztotožnit ani s jednou postavou. A to ani nemluvím o krvavých a sexuálních scénách, které už ani tolik nešokovaly, ale spíše překypovaly trapností. Finálová epizoda mě na jedné straně dokázala nadchnout, ale zároveň mi přišla dost slabá. Je to škoda, dost jsem od tohohle tématu očekával. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě jednou zasvitlo slunko kvality nad hororovou Amerikou. American Horror Story: Hotel je po Asylum to nejlepší, co tento seriál vyprodukoval. Od druhé epizody vše až na jednu výjimku jede výborně kupředu a filmaři se zde drží pravidla, že příběh je důležitější než bizarnosti a násilí. To je zde pouze žánrovým kořením na vcelku působivém ač zvraty nekypícím příběhu, který slévá dohromady upírství a duchařinu ve stylu první série AHS. Od poloviny navíc jde příběh spíše do thrilleru než hororu, což díky příběhové rovině považuji za pozitivum, neboť u minulých sérií mi vadilo, že příběh byl spíše využíván jen pro to, aby propojoval jednotlivé bizarnosti a brutality. Zde je tomu naopak a bizarnosti a brutality vyplňují zajímavý děj vyprávěný skrze velice umě zvolené charaktery. Kathy Bates tu má excelentní roli stejně jako Lady Gaga. Nikdo zde není herecky slabý a záporáci tu mají výbornou temnou auru. Tohle se prostě povedlo a snad se toho autoři budou držet i dále. 85% ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do poslední chvíle jsem byl přesvědčen, že dám 4*, ale když jsem si po zhlédnutí posledního dílu dal všechno do kupy, že postavy, příběh, prostředí, všechno originální (jasný, hotel je menší klišé, ale díky příběhu ty stereotypy mizí) a skvělé. Samozřejmě, že se tu najde pár much, třeba linka s detektivem byla sice "hlavní", ale pro mě kapánek nudná a poměrně i nesmyslná, ale právě vedlejší příběhy to neskutečně zvedly. A taky se to pořád tak nějak drží jednoho, maximálně tří linek, které se buď krásně proplétají nebo se sotva střetnou a hlavně byly všechny výborně ukončeny a udržely se po celou sérii. Což je něco, co předchozí série nedokázala a je to něco, co mě nutí dát tomu tu hvězdu navíc. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (34)

  • Finn Wittrock si v této sérii zahrál rovnou dvě postavy. Tristana Duffyho - mladého divokého modela, který Hraběnce (Lady Gaga) padne do oka na módní přehlídce a Rudolpha Valentina - italského herce a Hraběnčinu velkou a jedinou lásku. (KatyBitch)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno