Reklama

Reklama

American Horror Story - Roanoke

(série)
Promo 3
USA, 2016, 6 h 39 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Lily Rabe, André Holland, Wes Bentley, Kathy Bates, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Matt a Shelby se po prodělaném traumatu přestěhovali do Severní Karolíny. Koupili zde dům z konce 18. století. Brzy se v něm však začnou dít podivné věci. A to je teprve počátek... (TV Prima)

Videa (6)

Promo 3

Recenze (115)

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto zdejší hororový expert jsem nad seriálem American Horror Story v polovině 4. série zlomil hůl a ubytování v Hotelu si již raději nechal kompletně ujít. Pokles kvality přicházel s každou další sérií a skličujícím mysteriem prostoupený Murder House tak během několika let vyklidil místo neatmosferické natahované kaši plné zrůd. Když jsem se však dozvěděl, že následující série mírně oseká počet svých epizod včetně délky jejich stopáže, zavětřil jsem možný posun k lepšímu a dal úvodnímu dílu šanci. Trefa do černého. My Roanoke Nightmare svým námětem i zpracováním pokračuje v odkazu opěvovaného Murder House. Dokonce je o chlup temnější a mrazivější, takže srdce každého fanouška kvalitního hororu musí plesat radostí. Jen škoda zbytečných dokumentárních prostřihů, které mírně tříští budovanou atmosféru. Oceňuji snahu tvůrců o nějakou inovaci, ale tohle se nepovedlo. Přesto po první epizodě uděluji silnější čtyři hvězdy a napjatě očekávám další díly. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série mi hodně připomínala Murder House, ale určitě nejsem sama až na to, že tohle bylo daleko více děsivější, což není zrovna nic pro mě, ale překonala jsem se. Vzhledem k tomu, že je to jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, tak jsem si řekla, že si nebudu zakrývat oči, jak je u mě při dívání se na horory zvykem. Sice jsem párkrát málem dostala infarkt a vážně jsem se bála, ale stálo to za to. Bylo to zajímavě udělané, co mi tam vážně hodně chybělo byla tradiční znělka AHS. Teď už jen zase čekat do další série. ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobry..prvnich 5dilu dobry super bavil sem se..pak se ztoho stala docela picovina ale uslo to a pak od 8dilu se ztoho stala troska nejvetsi na kterou sem se ani nemel divat, totalni picovina a zabijak cely nadejny serie..ty vole uz nikdy vic...chtel sem dat dve ale asi dam jednu, protoze to byla sracka neskutecna! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Murphy to tentokrát pojal trochu jinak a Roanoke je seriál dvou polovin a zároveň dvou tváří.Ta první je pojatá jako polodokument,- televizní seriál, který je založen na vyprávění "přeživších", přičemž tu hraje roli dům z osmnáctého století, manželský pár, ztracená kolonie, a vidláci/kanibalové. Tahle polovina má super atmosféru podobnou té, kterou měla první řada a i když víme že hlavní hrdinové přežijí, na zábavnosti to neubírá. Druhá polovina jde ještě trošku dál a představuje nám "druhou sérii" úspěšného seriálu (pro nás první poloviny šesté řady), přičemž do strašidelného domu se vrací nejen původní přeživší, které to celé v první polovině vyprávěli, ale i herci, kteří je "hráli" a celé to má být jakože reality show. Tenhle nápad se mě osobně extrémně líbí, minimálně tři díly to skvěle funguje a Roanoke mělo našlápnuto na jednu z nejlepších řad AHS. Jenže to by tvůrci s Murphym v čele museli znát míru a vědět kdy skončit. Jenže oni to nevědí a dobrý nápad se jim úspěšně povede v posledních epizodách úplně zabít. A to je za mě strašná škoda, jelikož do té doby byla tahle kombinace klasického AHS, standardních duchařin, Blair Witch a jakési plně pošahané reality show funkční a zábavná.Mít místo deseti epizod osm, nebo ideálně sedm, byl bych skoro nadšen. Takhle jsem příjemně překvapen a zklamaný zároveň...70% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najneskôr od druhej série (prvá ma trochu nudila) som veľkým fanúšikom AHS a niektoré série zbožňujem (Asylum), ale Roanoke je nočná mora. Prvá polovica skvelá. Najnormálnejšie postavy v celej histórii seriálu (konečne!), výborná zápletka (legendárna „stratená“ kolónia patrí k najvzrušujúcejším americkým záhadám), famózny Prasohlav, Chenovci a tradične výborné výkony skoro všetkých zúčastnených (samozrejme v čele s Kathy Bates, ktorá si tieto psychopatické postavy fakt brutálne užíva). A potom to príde. Zlom, reštart a druhá polovica série, ktorá je vyložene žalostná, hrozná, otrasná. Nebudem spoilerovať, ale je to číra katastrofa. Mimoriadne nesympatické postavy s nulovým IQ, nepríjemné herecké výkony a scenáre museli byť napísané za pár hodín (ak nie, potom si ich obdivuhodnú odfláknutosť NEVIEM vysvetliť, asi mimozemšťania). Ku koncu už to bolo vyložené utrpenie. Roanoke sú v podstate, keď sa to tak vezme, dve série v jednej. Tá prvá je super. Druhá nie. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (6)

  • Kolonie Roanoke opravdu existovala a šlo o první pokus Anglie o vytvoření stálé kolonie v Americe. Správcem kolonie byl opravdu John White a jeho žena se opravdu jmenovala Tomasyn, neměl však syna, ale dceru. Kolonie byla za dosud neznámých okolností opuštěna roku 1590, podle některých názorů se její členové přesunuli jinam, podle jiných byli zmasakrováni původním obyvatelstvem. (gamemaCZ)
  • Série se začala natáčet 6. července 2016 v Kalifornii (Santa Clarita). (Varan)
  • Postavou Lany Winters (Sarah Paulson) v poslednej časti šiestej série Roanoke (2016) prepojili tvorcovia dej s druhou sériou Útočisko (2012). Zároveň sa jedná o ďalšiu dvoj rolu tejto herečky po udalostiach v piatej sérii Hotel (2015). (BlackTom)

Reklama

Reklama