Reklama

Reklama

American Horror Story - Roanoke

(série)
Promo 1
USA, 2016, 6 h 39 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Lily Rabe, André Holland, Wes Bentley, Kathy Bates, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Matt a Shelby se po prodělaném traumatu přestěhovali do Severní Karolíny. Koupili zde dům z konce 18. století. Brzy se v něm však začnou dít podivné věci. A to je teprve počátek... (TV Prima)

Videa (6)

Promo 1

Recenze (115)

Cuzan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle ty velký opuštěný domy pod cenou nevěští nic dobrého. Nejsem nijak ostřílený horrorový divák, takže jsem se bála. Už jsem docela pokročila v tom, kdy i čekám, že něco bafne, ale stejně se leknu. V první půlce mě utěšovalo, že když tam jsou ty mluvící hlavy, tak to znamená, že asi ti, kteří často neuvědoměně chodí do sami do lesa, když se tam pohybujou podivný (ne)existence, nějak přežít musí. Navíc od tý doby, co jsem viděla Záhadu v Blair Witch ve mě ty roztřesený záběry z lesa a rozvěšený woodoo věci nevyvolávají příjemné pocity. Celkově mě hodně baví Lily Rabe a mrzelo mě, že ty role neměly se Sarah Paulson prohozené, roztomilý byl i ten čaroděj, který se objevil i v Covenu. (SPOILER: I když je trochu mrzuté, že chudák umře v obou sériích, ale kdo ví, třeba se v další zase vzkřísí). V neposlední řadě mě bavilo si něco zjistit i o tajemné kolonii Roanoke, což byla část historie, o které nám v hodinách dějepisu neřekli. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina byla skvělá, pak už to šlo postupně dolů. Je třeba pochválit, že ne celá série byla jen o tom co se v tom domě vlastně stalo, ale že to postupně obměňovali a dodávali tomu více šťávy. Nebo krve? V této sérii hodně přitlačili na pilu, já osobně to až tak brutální nepotřeboval. Nejhorší z druhé poloviny nebyl ani tak děj jako kamera. Chápu, že to chtěli mít trochu autentické, ale kdo se má na tu roztřepanou kameru, ve které bylo kulové vidět, koukat. Výsledkem si nemyslím, že by to byla nejslabší série, jak se tady ukazuje. Ale zas na druhou stranu je dobře, že to je jen deseti dílná série. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roanoke je hodně zvláštní záležitost, formálně jsou to minimálně tři seriály v jednom. Hodně se tu pracuje s formáty reality show, reaguje se na vývoj diváctví, fandomy, obecně sílu mediálního publika atd. Užíváme si SPOILER návrat Lany Banany /SPOILER, což jsem opravdu nečekala. Téma kletby kolonie Roanoke z 16. století je samo o sobě hodně silné, takže není důvod se bát, že by 6. série AHS nebyla zajímavá. Nicméně překonat první dva díly byl opravdu problém, protože jsem netušila, co bude následovat a představa, že by celá série byla ve stylu The Story of Us (té komentované romkom s Michelle Pfeiffer), z toho jsem nadšená nebyla. Jako již tradičně tedy doporučuju nesledovat epizodně, ale jako maraton. Protože s příchodem většího počtu starých známých tváří z minulých sérií se už budete zase cítit jako doma. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejrozpačitější série AHS. Jak už jsem napsal ve svém delším komentáři, kde jsem rozebral postupně všechny série od 1. až po 5. Tak u 1.,2. a 5. jsem byl spokojený až nadšený, na rozdíl od 3. a 4., které mě vyloženě nudily a štvaly. Tady není můj názor tak ucelený jako u předešlých, tady je naprosto rozpolcený a o to víc mě celé Roanoke naštvalo. Může si za to vlastně Ryan Murphy sám, protože rozdělit sérii na 2 části bylo tady tak zbytečné až mi zůstává rozum stát. První ucelená linka od prvního do pátého dílů nám představila to, co jsme na prvních dvou řadách měli tak rádi. Bylo tu napětí, hororové brutální někdy až gore scény. Postavy byly zajímavé a dokumentaristické pojetí tomu dodalo patřičnou dávku originality a invence. Tudíž kdyby celá tato sezóna měla jen 5 dílů, tak budu naprosto spokojený a bude to pro mě jedna z nejlepších sérií vůbec. Jenže jsme dostali druhou navazující část taktéž po pěti dílech, které byly buď jen průměrné a nebo klesaly až k sebeparodii toho, na čem vlastně celé American Horror Story stojí. Postavy se najednou chovají jako totální idioti, moment překvapení je ten tam, hororové scény nefungují a celé režijní a scénáristické pojetí je tak mdlé a průměrné až se vám nechce věřit, že první půlka Roanoku se vám tak moc líbila. Nemám zdání, co si tvůrci mysleli nebo proč se nerozhodli pro ucelenou linku jako v předešlých sériích. Pořád je to však lehce nadprůměrně zpracovaná série a to po stránce výborného castingu, stylistického pojetí, výpravy a drsných hororových scén. Chabý scénář tomu však ubírá ten punc výjimečnosti a na poli televizních obrazovek výjimečného hororového seriálu. První půle 8/10, druhá 4/10 = celkově 6/10. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobry..prvnich 5dilu dobry super bavil sem se..pak se ztoho stala docela picovina ale uslo to a pak od 8dilu se ztoho stala troska nejvetsi na kterou sem se ani nemel divat, totalni picovina a zabijak cely nadejny serie..ty vole uz nikdy vic...chtel sem dat dve ale asi dam jednu, protoze to byla sracka neskutecna! ()

Galerie (88)

Zajímavosti (6)

  • Kolonie Roanoke opravdu existovala a šlo o první pokus Anglie o vytvoření stálé kolonie v Americe. Správcem kolonie byl opravdu John White a jeho žena se opravdu jmenovala Tomasyn, neměl však syna, ale dceru. Kolonie byla za dosud neznámých okolností opuštěna roku 1590, podle některých názorů se její členové přesunuli jinam, podle jiných byli zmasakrováni původním obyvatelstvem. (gamemaCZ)
  • Postavou Lany Winters (Sarah Paulson) v poslednej časti šiestej série Roanoke (2016) prepojili tvorcovia dej s druhou sériou Útočisko (2012). Zároveň sa jedná o ďalšiu dvoj rolu tejto herečky po udalostiach v piatej sérii Hotel (2015). (BlackTom)
  • Série se začala natáčet 6. července 2016 v Kalifornii (Santa Clarita). (Varan)

Reklama

Reklama