Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

topi80 

všechny recenze uživatele

Tomuto pásmu se podařilo zfilmovat zprofanované úsloví "Vtipe vylez". Problém je, že vtip nevylezl, jen přiblblé fórky na úrovni mateřské školky (např. parodie na vložky Allways přejmenované na jauvejs - vyrobené z bodláčí- hahaha, to jsme se pobavili). Občas se nějaký fór povedl, ale nad odpadem drží celou tuto besídku postupem času čím dál drzejší Alles Gute, což je docela paradox, protože v dnešní době je Šteindler vždycky mezi prvními, co začnou kvičet, když si někdo dovolí říci něco nekorektního. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád sarkazmus. Nevadí mi ani irónia v podobe zosmiešňovanie národa či ich vysoko postavených hodnostárov. Lenže toto mi prišlo dosť trápne, a tak táto česká sóda, úplne vyšumela do prázdna. Za mňa odstupom času skúsenosť s filmom, ktorý ponúkol len minimum komediálnych vložiek, kedy jedna scénka priemerná, striedala scénku hlboko podpriemernú. Nie, díky .. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je to pěkná slabota, u mne navíc posilněná faktem, že mi v té době byly tři roky, tudíž mi jména politiků a parodie na tehdejší reklamy příliš neříkaly. Na konci to vždy zachránili alespoň Karl s Egonem. Postupně to šlo nahoru a já se řezal smíchy... "Jsou to hlavně lesy, dvory... i budovy" - "Ján Zákopčaník byl zadržen za sex se zvířaty. Na svou obhajobu řekl pouze "nejtepleji bylo v Oslu"... 80% ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Prakticky výcuc toho, co se v tomto televizním pořadu za ty roky objevilo. Nejedná se dle mého o to nejlepší, ale i tak je to kvalitka. Víceméně se podle tohoto filmu dá poznat, kdo má a nebo nemá smysl pro humor a umí se zasmát sám nad sebou a nad světem ve kterém žije. Zázrak je, že toto vzniklo v ČR a dost mi podobný pořad chybí. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Smiať sa na ČESKEJ SODE dnes a pre človeka, ktorý tú dobu a politiku nezažil, je proste nemožné. A že je to práve poňaté z oblasti tej politiky, je už samo o sebe dosť zarážajúce, pretože väčšina toho išlo úplne mimo mňa. Tieto skeče z aktuálnej doby sú smiešne, ale pre ľudí, ktorí v danej dobe žili. Ani náš Kredenc nebudú ľudia o 20 rokov chápať. V tom celom tkvie moje nízke hodnotenie. Nemecké vsuvky vtipné, aj keď sú vlastne trápne. ()

Zajímavosti (6)

  • Tvář, která se objevuje v úvodní znělce, patří fotografovi Karlu Mesnerovi, příteli Fera Feniče. (sator)

Reklama

Reklama