Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

topi80 

všechny recenze uživatele

Tomuto pásmu se podařilo zfilmovat zprofanované úsloví "Vtipe vylez". Problém je, že vtip nevylezl, jen přiblblé fórky na úrovni mateřské školky (např. parodie na vložky Allways přejmenované na jauvejs - vyrobené z bodláčí- hahaha, to jsme se pobavili). Občas se nějaký fór povedl, ale nad odpadem drží celou tuto besídku postupem času čím dál drzejší Alles Gute, což je docela paradox, protože v dnešní době je Šteindler vždycky mezi prvními, co začnou kvičet, když si někdo dovolí říci něco nekorektního. ()

Korny12 

všechny recenze uživatele

Klasika, která nezklame. Samozřejmě, některé gagy ztratily na aktuálnosti, jiné nejsou až tak vtipné. Ale většina člověka rozseká. Drsný, nekorektní, cynický humor, jak má být. Slepci pracují od nevidim do nevidim, v koncentráku se pere prádlo na 1940, Věra Bílá má v novém albu pěkné hudební špeky a tak by se dalo pokračovat. Tvůrci také nadčasově odhadli návrat idiota... Občas si některé díly či film pustím, abych našel humor, který by dnes už na obrazovku nikdo bohužel nepustil. ()

Reklama

StanislachKo odpad!

všechny recenze uživatele

Väčší omyl som tu v rebríku nevidel! A dosť sa divím ako tak skrolujem komenty, že som v tomto sám. Síce nie som "Husákový dítě" a teda argumenty, že tomu nemôžem rozumieť, nech sa páči... Ale toto je vážne kktina bez námahy, bez akejkoľvek ambície urobiť niečo čo by minimálne formou mohlo chytiť aspoň priemernú úroveň. Bezkonkurenčne najhoršia vec, čo som od bratov videl. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Takhle se prosím pěkně bavili lidi před pár lety. Je smutné, že už se nic takového nedělá. Golden Karl und Egon und ihre Alles Gute!, unglaublich und unvergisslich Petr Čtvrtníček und ihre Nachrichten und..., ah, pardon, nechal jsem se unést. Zkrátka bych mohl takhle ocenit celou řadu parodovaných pořadů, ať je to páteční žluté Béčko, nebo erotické úsměvy Petry Černocké. Naproti tomu TeleTele jsou saláti. Tihle tři pánové si umějí udělat legraci opravdu ze všeho a někdy zacházejí až do černého humoru, což mi velice imponuje. ()

Máraˇ5ˇ odpad!

všechny recenze uživatele

Protrpěno. Cca. pět geniálních fórů tam bylo, ale jinak mě to fakt nesedlo. Za mě je lepší TELE TELE, kde měli ten koncept vymyšlený daleko lépe. No a srovnání s Monty Python, to jako vážně? Monty Python jsou geniální a nadčasoví i po padesáti letech. Zato Česká soda mi přijde hodně neaktuální už teď... V tom vidím i větší výhodu TELE TELE, kde to díky mnoha formátům působí aktuálně dodnes. Je mi líto, ale mně to fakt nesedlo... Dal jsem tomu šanci – ale nijak mě neoslovilo Alles Gute na Streamu, jednotlivé scénky na YouTube a ani tenhle sestřih. Obecně nemusím humor Petra Čtvrtníčka, pobavilo mě od něj snad jen Ivánku, kamaráde... ()

Zajímavosti (6)

  • Název je narážkou na „dostat sodu“, v přeneseném slova smyslu to znamená dostat za vyučenou, to proto, aby se dotyčný zklidnil. A proč sodu? Soda bikarbona má schopnost tlumit rozbouřené trávení, tak proto. (sator)

Reklama

Reklama