Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

easaque 

všechny recenze uživatele

neznámých 4* U tohoto filmu je zajímavé, že nejspíš většina diváků, co ho tady hodnotí, tak ho vlastně neviděla, protože se nesmí vysílat kvůli neshodám jeho autorů a bůhví kde je mu teď konec a na internetu se objevují jen sestřihy jednotlivých dílů, který s tímto filmem nemají nic společného. Proto umístění v místní TOPce je na pováženou. Přiznám se že k ním patřím taky, ale věřím, že nemůže být horší než původní série. Přesto nedám plný počet a počkám si až se někde objeví nebo vyjde na DVD. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Cannabis 

všechny recenze uživatele

opravdu suprová záležitost!!! nejvíce mne vždy dostaly kurzy německého jazyka Alles Gutte a suprově parodované reklamky =) !!! partička z České sody, to jsou mistři humoru, kterým se ani zdaleka nmůžou rovnat nováčtí Tele Tele (které mám také ale velice rád)!!! černý humor, parodie, stupidity... nezbývá mi nic jiného než dát 5 hvězdiček ***** ()

Reklama

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Počáteční díly byly trochu rozpačité, ale čím novější díl, tím lepší. Parodie na reklamy však nezklamaly téměř nikdy ("Už žádný drahý opravář" - tu skutečnou reklamu opravdu nesnáším) a později ani parodie na TV pořady, snad nejlepší ze všech byla ta na Risk, parodující tehdejšího moderátora, naprosto prkenného I.Vyskočila. Další lahůdkou byly dialogy z Profesionálu přimíchané do Inženýrské odysey. ()

stainboy 

všechny recenze uživatele

Nějak nedokážu sdílet všeobecné nadšení a srovnání s Monty Pythonem je podle mě úplně mimo mísu. Pythoni jsou totiž nejen naprosto brutálním způsobem praštění, ale zároveň neskutečně vzdělaní a inteligentní. Na to Čtvrtníček se Šteindlerem s prominutím nemají, a tak to dohánějí vulgaritami a černým humorem. Ale na druhou stranu, mnohé skeče jsou opravdu vydařené. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Prakticky výcuc toho, co se v tomto televizním pořadu za ty roky objevilo. Nejedná se dle mého o to nejlepší, ale i tak je to kvalitka. Víceméně se podle tohoto filmu dá poznat, kdo má a nebo nemá smysl pro humor a umí se zasmát sám nad sebou a nad světem ve kterém žije. Zázrak je, že toto vzniklo v ČR a dost mi podobný pořad chybí. ()

Zajímavosti (6)

  • Název je narážkou na „dostat sodu“, v přeneseném slova smyslu to znamená dostat za vyučenou, to proto, aby se dotyčný zklidnil. A proč sodu? Soda bikarbona má schopnost tlumit rozbouřené trávení, tak proto. (sator)

Reklama

Reklama