Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nejlepší satirický výplod, jaký kdy v Čechách vznikl, ten humor snad musí urazit i stoika! Škoda, že na Českou sodu nebyla ve své době ČT absolutně připravená (inu, asi po ní nemůžeme chtít, aby si nechala na hlavě dříví štípat jako třeba BBC od Pythonů :o))), protože jinak bychom snad měli alternativu k na koleni slátanému a bezzubému TELE TELE. Sodička je nepřeberná zásoba těch nejčernějších, nejnižších, nejpokleslejších gagů, jaké si vůbec dovedu představit. Pánové se nebojí vrtat ve velice živém mase a vrtat se v něm takovým způsobem, že vás prostě nutí zaujmout nějaké stanovisko (to je přeci princip satiry!). Tahle sodovka nikdy nevyšumí. Díky TV reprízám i díky tomuto filmu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Česká soda je prostě definice satiristického humoru. Je to krále mezi satirami. A to je tak všechno. Pro mne osobně je tenhle humor buďto naprosto super a někdy ho vůbec nechápu. Nevím jestli je to tím, že jsem moc blbej a nebo ten humor jde zcela mimo mne. Česká soda je naše televizní národní bohatství. Ale stejně k tomu nebudu mít nikdy takovou cestu jakou bych asi sám chtěl. "Špindlerův Mlýn. V tomto horském středisku byl nalezen seznam dvanácti set Němců zachráněných na sklonku druhé světové války z pod laviny českým podnikatelem židovského původu Josefem Špindlerem. Němci mu na důkaz vděčnosti v Norimberku zasadili kleč." ()

Reklama

Merenre odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál měl tu a tam světlé okamžiky alespoň k pousmání .... toto už je holé zoufalství v nejčistší podobě. Politické vtipy, což je sama o sobě největší ubohost, v té nejubožejší podobě. Prostě výtěr z žumpy, čemuž dokonale odpovídají i obsazené ksichty typu čtvrtníčka, šteindlera, žilkové nebo zavřela, ti si ani nezaslouží příjmení s velkým písmenem... dokonalí kokoti předvádějící dokonale kokotskou pseudošou. Fekál první třídy... ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych touto cestou poděkovat vedení ČT,Radě ČT, našim politikům i ostatním ochráncům mravnosti a vopravdu vopravdových hodnot,že nás uchránili před dalším pokračováním těchto nechutných zvhrlostí na našich drahých obrazovkách. (ještě že mám internet) - -,,Rada ČT pozastavila Jiřině vysílání kulinářského pořadu,potože tam prý má být vidět pekáč!" ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ještě jednou ne. Možná to v době, kdy to bylo aktuální, vtipné bylo, ale teď, kdy jsem schopen všemu rozumět, nepřijde mi vtipné takmer nic! Ne a ještě jednou ne. Od odpadu dělí jen Čtvrtníčkův kamenný xicht. Jde asi jasně o předchůdce Tele tele a podobných, ale opravdu. Co díl, to max jedna povedená hláška... To je pro mě fakt málo... ()

Zajímavosti (6)

  • Neshody autorů, kteří se podíleli na tvorbě pořadu plného drsné satiry, způsobily, že celovečerní film Česká soda už nemůže ani do kin, ani na televizní obrazovky. Kromě jediného místa, a to Pardubic. V roce 2007 totiž získaly Pardubice povolení, že film mohou promítnout. Smlouva však nemá datum ukončení, takže Pardubice jsou dnes jediným místem, kde mohou lidé Českou sodu vidět. (hippyman)

Reklama

Reklama