Reklama

Reklama

Lovec vetřelců

  • USA Alien Hunter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julian Rome (James Spader), lehce zneuznávaný expert na mimozemské civilizace a nevysvětlitelné jevy, je povolán do srdce Antarktidy. Přísně tajný tým výzkumníků tu hluboko pod ledem narazil na neznámý mimozemský objekt, a Rome má pomoci plavidlo identifikovat. Od prvního kroku ho pronásleduje nedůvěra a překážky ze strany úřadů, on nicméně postupně spěje k nezvratitelnému objevu. Proběhla lidská evoluce opravdu bez cizího přičinění? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Arccos 

všechny recenze uživatele

Název sliboval neskutečnou televizní hovadinu a námět zprzněnou kopii Věci. Příjemným překvapením se tedy nakonec stalo, že ani jedna z těchto hrozeb se nestala a Lovec vetřelců byl docela vyvedené sci-fi. Pravda, na víc než TV určitě nemá, navíc je plný technoblábolů (matematici a jiní ing a PhD si užijí...) i logických nesmyslů a převažuje schematičnost postav (hlavní trouba je trouba už od začátku a celou dobu ho chcete inzultovat), ale jinak film nijak neurazí. ()

Zombo 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, lehce nadprůměrné scífko, vykazující známky béčkovosti několika dialogy a scénami. Zamrzí klasicky zdlouhavé počáteční pochybování o mimozemském organismu, takže první polovina filmu by mohla někoho nudit. "Mimouš" by také snesl méně všední vzhled, už mě štvě, jak vypadají všude stejně - oči, tvar hlavy, sliz - jako přes kopírák. Napraví to velmi pěkné efekty ke konci (uvadání kukuřice, loď, nukleární výbuch). Název trochu mate, žádnou akci ve stylu Vetřelce v něm nehledejte, a proto Alien Huntera doporučuji raději jen příznivcům žánru. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Produkčne to pôsobí ako taká dvojepizóda nejakého mysteriózne sci-fi seriálu typu Akty X, ale dejovo to je tragédia. Ten námet by vystačil na 40 minút. Takto ho zbytočne strašne naťahovali a nevedeli sa celý čas rozhodnúť, či to má byť seriózne sci-fi alebo béčkový brak o vraždiacich mimozemšťanoch na odľahlej podzemnej základni. Výsledok je nefunkčný a strašne nudný mišmaš. Ešte prvá polhodina je ok. Hlavný hrdina Spader v časoch, keď bol ešte za sexidol, je sympaťák. Človek je zvedavý aká sa z toho vykľuje záhada. Ale postupne sa tí extra vedci začnú chovať jak dementi, nedodržujú žiadne základné postupy, aby sa chránili a začnú chcípať jeden za druhým. A ani tá záhada nie je ničím zaujímavá a mimozemšťania sú neoriginálny a trikovo holt televízny. Takže celkovo tragédia a z mojich dvoch trashomilov, ktorých mám v obľúbených, tentoraz trpel dočasným pominutím zmyslov vegáč. 3/10. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Po Duchách Marsu, je tohle trošku přiblblý sci-fi jako pohlazení po duši. První polovina i přes vykrádání Věci, Vetřelce a dalších filmů působí poměrně sympaticky. James Spader i když už herec druhé jakosti, pořád válí a nebýt nudnější, vlastně po všech stránkách slabší druhé poloviny a fantas-magorického konce, mohlo to být ještě hodně zajímavé. ()

willis 

všechny recenze uživatele

Mě zaujal v jedné z rolí můj hrdina z dětství osminásobný olympijský vítěz ve sprintu a v dálce Carl Lewis. Jinak je to vcelku příjemný mix Věci, Kmene Andromeda a Akt X i s nezbytným kukuřičným polem. Z mnoha sci-fi filmů to vypadá, že mimozemšťani jsou milovníci popcornu. No alespoň budeme mít s čím obchodovat. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Čierno-biely filmový materiál, na ktorom bol Julian Rome (James Spader), je prevzatý z filmu Věc (1951). Tá istá filmová sekvencia bola použitá aj v jeho rovnomennom remaku Věc (1982), v ktorom ju v zničenom nórskom výskumnom tábore našiel R.J. MacReady (Kurt Russell). (beso74)
  • Úvodná scéna, odohrávajúca sa v roku 1947, bola dotočená 6 mesiacov po skončení hlavného natáčania. (beso74)

Reklama

Reklama