Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (331)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla skutečná lahůdka. Další z těch geniálních scénářů, kde si tvůrci vystačili s deseti herci! Někdo by si možná v úvodu mohl říci k čemu 106 minut filmu k tak banální úvodní zápletce? O čem bude ta další hodina a půl? Ale bát se nemusí. Scénář je v pravdě geniální a i nepříjemného napětí je film plný. Zprvu jsem si říkal, že tohle téma tu už bylo mockrát. Někdo někoho kilne a  aby se na to nepřišlo, v rámci zametání stop páchá další zločiny, ale při tom dělá i stále více chyb. Já na detektivky nikdy moc nebyl, ani mne nebaví je číst a tak jsem pointu neodhalil. Respektive jsem měl jednu z teorií, která ve filmu zazněla, ale kterou nám nedektivkářům tvůrci schválně naservírovali, abychom si mohli říkat jak jsme dobrý a jak je ten děj easy... O to větší byla ta rána, když mi spadla čelist z výšky na stůl v závěru filmu. Super záležitost a s čistým svědomím dávám za 5 křížků do mapy. * * * * * ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem se cejtil jako seňor Doria, když ho mimořádně přesvědčivá MgA.MUDr.prof.Doc.Phdr. Virginie štěpí na atomy, aby mi za bombasticky vygradované hudby uspořádala brada bendžíííí-jump ku podlaze. Vytknout se dá asi ledasco, ale proč si kazit dojem z podobného nářezu. Už jen práce s gradací příběhu, který neobsahoval prvoplánové plot-twisty jako uhlí na běžícím pásu, ale zašmodrchané klubko příběhu, jehož průběh a nuance je silně odvislý od toho, kdo jej popisuje - a kdo třeba nemá tak čisto za nehty, jak se zdá. Plot-twist tu byl jeden a mně sednul jak svíčková na svatbě. Herecky eňo ňúňo, hudba, španělština a namotávající se příběhové klubko = perfección, seňor Paulo. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, kolikrát ještě mě bude bavit Mario Casas v podobné roli, ale protože je v tom sakra dobrý, asi ho ještě párkrát unesu. Tak, jak jsme u režiséra a zároveň scénáristy zvyklí, předvádí zamotanou podívanou, ve které nic není tak, jak se zdá. Postavy jsou opět skvěle obsazeny, zápletky jsou nepředvídatelné, a k tomu všechny zvraty dávají smysl. Na mě jich možná bylo ke konci až dost a taky se mi to zdálo lehce překombinované, ale celkově u mě stejně převládá nadšení. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Řemeslně slušně zvládnutá hra na kočku a několik myší, pardón vlastně možných příběhů. To, co že začátku vypadá, jako rutinní obhajoba, obžalovaného pracháče, působí na velmi vydařeném konci, jako ta památná hláška z filmu Kill Bill. Pomsta chutná nejlépe za studena. I když se mi z těch mnoha možných teorií několika zamotala hlava, sazím hlavně za ten závěr takový hodně horší, čtyřbodový koš. A jméno direktora značím do notýsku. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Hledám pravdu, snad ji najdu." Propracovaný kombinační maraton, čili mnoho falešných stop, nepřeberné množství příběhových odboček a cíl v nedohlednu. Obhájkyně ostrá jako břitva. Sebejistý podezřelý zdárně kličkující. Souboj kdo koho přečůrá může začít. Španělé jsou ve formě a Oriol Paulo mě držel v napětí až do úplného závěru. Tak to mám ráda. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)
  • Vlak, do kterého nastupují Adrián (Mario Casas) a Laura (Bárbara Lennie) v Bierge, je tažen elektrickou lokomotivou. Při čekání na stanici je však slyšet z lokomotivy zvukový signál (píšťala) typický pouze pro parní lokomotivy. (vojacekr)
  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v Katalánsku, no aj na severovýchode Španielska v provincii Biskajsko od 10.3 do 12.7.2015. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama