Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z najlepších road trip komédií, ktoré som mal možnosť vidieť. Steve Martin je vynikajúci v tomto filme a absolútne brilantne zachytáva uvrčaného chlapa, ktorý sa chce dostať domov a všetko naokolo mu v tom bráni. A potom je tu John Candy, ktorý je podľa môjho názoru opäť, ako vždy, absolútne vynikajúci. Kedykoľvek mám na očiach jeho postavu, tak sa buď smejem na jeho komédií, alebo prežívam každý moment, ktorý má byť seriózny. Kiežby sme ešte mohli jeho talent vidieť aj dnes a neprišli by sme pred toľkými rokmi o tak výnimočný talent, ale v živote to bohužiaľ tak chodí. Baví ma komédia, hlášky a momentky z tohto filmu sú skvelé, všetko do seba skvele zapadne, je to vynikajúco napísané, vynikajúco odohrané... ak chcete mať sviatočnú komédiu, tak toto je skvelá voľba. Čeknite si to. Hodnotenie: A ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, proč tohle nedávají každýho půl roku v televizi? Jak Martina moc nemusím, tak tohle je asi jeho nejlepší komedie, v kombinaci s Candym jsou prostě geniální. Přitom stačí málo - dvojice nedobrovolných spolucestujících kteří se neustále hádají se vydává z New Yorku do Chicaga a mají šílenou smůlu. Ale fakt šílenou.To vše za doprovodu skvělé muziky, která žene příběh dopředu a úplně fantastických scének a hlášek. "Fuck" scéna s ženskou v půjčovně aut, pobyt v motelu nebo šílená jízda vypůjčeným autem se střídají s hláškami typu "Kde máš druhou ruku? Mezi dvěma polštáři. To nejsou polštáře!!!". A navíc to má krásný, i když trošku smutný konec. Parádička. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je doslova narvanej vtipnejma scénama a hláškama a snad ani jediná minuta ve filmu nepůsobí nějak nudně nebo zbytečně navíc. Steve Martin i John Candy tady předvádějí asi úplný maximum, takže já filmu snad nemůžu nic vytknout. Docela mě překvapuje, že film má tak málo hodnocení (ke dni 18.11.06 jenom 101), protože pro mě to je rozhodně nejlepší film Steva Martina a jedna z nejlepších komedií vůbec. A kroužky na závěsy z československý slonoviny bych si koupil taky :-) update 28.11. 2014: Film jsem viděl po hodně dlouhý době a už mi to tak skvělý nepřišlo. Možná na tom měl podíl i jinej dabing. V tý starší verzi se nebáli použít nějaký trochu ostřejší výrazy a navíc Steva Martina nadaboval Pavel Soukup opravdu perfektně. Ten novější dabing neni moc povedenej. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Hysterický smích totálního zoufalství, kdy už prostě nejste schopni udělat nic jiného než se celé té zkurvené situaci smát....jo tak přesně tenhle pocit znám a ve scéně, kdy jim hořelo auto mě vcelku napodobili:D Jinak naprosto skvělý soundtrack hlavně píseň "Mess around". Od té doby, co jsem film viděla ji poslouchám denně a vždycky mi zvedne náladu. No opět nemám, co vytknout. Jak už jsem se přesvědčila John Hughes je brilantní scénárista a skvělý režisér. A dvojka Steve Martin a John Candy....nemám slov. Bez nich by to asi nebylo ono. Podivné mi přišlo pouze to, že Steve Martin tu hrál vcelku normální postavu. ()

bk81 

všechny recenze uživatele

No tak tohle me velmi prekvapilo, pritom komedie z 80.let mam rad a povest teto komedie v podobe klasiky a slusne hodnoceni slibovaly dobrou zabavu a pro me splneni jednoho z restu ve filmovem svete. Bohuzel jsem se nezasmal asi vubec...mozna lehke pousmani bylo. Johna Candyho mam rad, Steve Martina mene, ale pro me to bylo fakt slabe. Zklamani ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně na letišti ve Wichitě, když zaměstnanec aerolinky oznamuje, že let byl zrušen, můžeme za ním na tabuli vidět cílovou destinaci „nikam". (10milda)
  • Oblíbený film Stevea Martina. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno