Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Vraví, že ideme nesprávnym smerom.“ – „Je opitý. Odkiaľ by vedel, kam ideme?“ Veľké sklamanie. V prvom rade mi film pripadal byť riadne prestrihaný (občas sa mi zdalo akoby medzi dvomi za sebou nasledujúcimi scénami mala byť ešte jedna ďalšia, no nebola). V druhom rade, momenty, ktoré mali byť vtipné boli buď nudné (čistenie dutín pred spaním) alebo trápne (buran Owen). A ani tie, pri ktorých by som mal s postavami súcitiť vo mne žiadne emócie nevyvolali. A v treťom rade, i keď mám rád Stevea Martina aj Johna Candyho, spolu im to akosi škrípalo, necítil som medzi nimi žiadnu chémiu. Takže buď som bol pri sledovaní v zlom psychickom rozpoložení alebo je John Hughes totálny packal. Prikláňam sa však skôr k možnosti číslo dva. 40 % ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Hysterický smích totálního zoufalství, kdy už prostě nejste schopni udělat nic jiného než se celé té zkurvené situaci smát....jo tak přesně tenhle pocit znám a ve scéně, kdy jim hořelo auto mě vcelku napodobili:D Jinak naprosto skvělý soundtrack hlavně píseň "Mess around". Od té doby, co jsem film viděla ji poslouchám denně a vždycky mi zvedne náladu. No opět nemám, co vytknout. Jak už jsem se přesvědčila John Hughes je brilantní scénárista a skvělý režisér. A dvojka Steve Martin a John Candy....nemám slov. Bez nich by to asi nebylo ono. Podivné mi přišlo pouze to, že Steve Martin tu hrál vcelku normální postavu. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Neal Page (Steve Martin) nechce nic jiného, než strávit svátky se svojí rodinou. Bohužel pracovní vytížení mu znemožní vyrazit za rodinou dříve, než posledním možným letadlem - a tak, když je letadlo díky nepřízni počasí odkloněno kamsi do Wichity, nezbývá než nasadit všechny síly (a všechny možné dopravní prostředky), aby se dostal domů včas. Vše komplikuje podivný spolucestující, Del Griffith (John Candy), který i přes veškerou snahu Nealovi pomoci, oba dva častěji dostane do průšvihu ... Tato komedie je typický představitelem komedií konce devadesátých let - směle se může řadit k Murphyovkám (Záměna, Cesta do Ameriky), Kokosům ve sněhu a podobným. Ani Letadla, vlaky a automobily z této řady nikterak nevybočují - divák se docela dobře pobaví, ale že bych úplně nadskakoval nadšením, to zase ne. Oba hlavní herečtí představitelé podávají herecký výkon odpovídající typu filmu, sice mi dlouho trvalo, než jsem si zvykl na tmavovlasého Johna Candyho, ale pak mi skvěle do své role sednul. 3.5* ()

skipercak 

všechny recenze uživatele

Mam rad komedie s Candym, s Martinom, 80te roky a vianocnu atmosferu. Tento film bol pre mna teda tutovkou este pred tym nez som ho vobec videl. Este ked k tomu priratam vysoke hodnotenie a vyjadrenia kolegov o tom ze film je doslova narvany vtipnymi scenami, tak bol film dokonca kandidatom na jeden z najoblubenejsich filmov vobec. No realita je upne niekde inde. Film je nezazivny a s totalnou absenciou vtipnych scen. Ako tak funguje maximalne na urovni nejakej hallmarkovskej televiznej dramy o priatelstve. Dve hviezdy davam len za vianocnu atmosferu a tie zname ksichty. Inac je film absolutnou stratou casu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka. Martin hrá bez najmenších zaváhaní a jeho postava je sympatická. Rovnako je to aj u smoliara Candyho. Film má skvelé tempo a niekoľko silných miest - diaľnica v aute ma bavila veľmi. Hughes je tu dospelý a netlačí na pílu. Necháva svoje postavy postupne prechádzať rôznymi eskapádami - jedna bizarnejšia ako druhá. Charaktery ako také vďaka tomu prechádzajú výraznou zmenou. Iste, takýchto filmov je veľa, ale Hughes spravil to skrátka uchopil medzi prvými za ten správny koniec. Funkčné a keď to pôjde v telke rád si to pozriem znova. Ale podobne ako väčšina jeho filmov aj toto už zaváňa starinou. Ako príjemné obhliadnutie na filmy, ktoré kedysi určovali žáner, je to ale celkom príjemné memento. Štek Kevina Bacona poteší. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně na letišti ve Wichitě, když zaměstnanec aerolinky oznamuje, že let byl zrušen, můžeme za ním na tabuli vidět cílovou destinaci „nikam". (10milda)
  • Ve filmu hrála i Jeri Ryan, její scény však byly z finální verze vystřihnuty. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno