Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nenápadná laboratoř kdesi na Východě Evropy. Nenápadný preparát, ukradený nenápadnou zlodějkou. Ale dál už to tak nenápadné není. Teroristé mají v rukou jednu z nejúčinnějších biologických zbraní, která kdy byla vyvinuta. A speciální tajný agent NATO Jacques Kristoff (JEAN-CLAUDE VAN DAMME) má teď plné ruce práce, aby jim v mezinárodním rychlíku směr Mnichov zabránil smrtící virus použít... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

tron 

všechny recenze uživatele

„Pôjdeš na Slovensko. Vlakom.“ – „Vlakom?“ – „Cesty odrezali.“ Van Damme! Únos vlaku! Epidémia! Bratislava! Škoda IOO! Slovenská armáda! Tatrovka. Električka! Ostnaté ploty! Rozdelené plátno! Karate! Spomalené zábery! 20% nie za scenár, réžiu či herecké výkony, ale za nezvládnuté (na akčný triler) také základné veci, ako sú kamera, strih, choreografia bojových scén atď. ()

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Smutná podívaná o přestárlém bojovníkovi, který je nucen vypořádat se se skupinkou teroristů v jedoucím vlaku. Katastrofálně zvládnutá technická stránka budí dojem zoufalého amatérského výkřiku, zatímco mimika a herecké schopnosti hlavního představitele zase evokují botulotoxin spojený s nadměrnou konzumací drog a alkoholu. Často používané miniatury by potěšily před padesáti lety, ne však v novém miléniu. Jeden z těch katastrofálně špatných filmů, u nichž se ani nechce věřit, že jej tvůrci brali jakkoliv vážně. A navíc lidem narozeným v první polovině 80. let spolehlivě ruinuje vzpomínky a zabíjí i poslední nostalgické dozvuky dětských snů. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film je plný akcie a z časti je natáčaní na Slovensku, aj keď mne sa to absolútne nezdalo. Bolo však fajn vidieť Slovenské znaky na autách a uniformách vojakov. Škoda len že tí naši vojaci sa ukázali v takom zlom svetle a Jean ich vždy vybúchal. A pobavili ma aj tie červené barety. Také sme nenosili ani za čias komunizmu. Jean sa ukázal opäť ako skvelý herec/hrdina. Dej bol ako tak napínavý a zaujímavý. Samozrejme Jean sa nenachádzal len vo vlaku. Raz z neho "vypadol" a opäť sa vrátil skokom z motorky. Proste Chuck Norris style. Mňa to ako tak bavilo. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl poprvé, tak jsem žasnul a nechápal jsem, co to má s tím střihem, zpomalenými záběry a prolínáním obrazu s obrazem znamenat a celkově mi to rozhodilo celý zážitek z filmu. Měl jsem z toho odpadový dojem. Po druhém zkouknutí dávám dvě hvězdičky, pač při druhém shlédnutí už to nebylo tak hrozný. Dokonce bych to zvládl v pohodě zkouknout znova. On film je celkem slušný béčko, u kterýho sice neradno brát vážně scénář, ale klasická akční zábava to je. Jenže to zpracování, to je ten kámen úrazu. Ono do asi čtyřicáté minuty filmu je to vše v pohodě, ale pak se objeví první pokus o obraz v obraze, první zpomalení-zrychlení záběru a je zaděláno na průser. To že Van Damme skáče na motorce z vlaku na vlak, to se dá strávit, vždyť jde o akční podívanou a zábavu. Vždyť nepřiměřené akční scény jsou v každým akčním filmu. Ale ono už i ty triky jsou opravdu trochu směšný. Např takovej vlakovej tunel tak nějak působí opravdu nereálně, prostě už na první pohled působí jako by to opravdu byl umělý tunel z elektronické vlakové dětské soupravy, což on vlastně je, ale bohužel to jde poznat. Na druhou stranu tu máme cennou ukázku, jak se dá udělat filmovej trik, je to zajímavá věc koukat se, jak se toto vše v reálu dělá, s jakými kulisami atd a pak to vidět jako hotovej produkt ve filmu. To člověk často až žasne, v tom je pozitivní bonusový materiál na DVD. Jinak on Van Damme nehraje oproti jiným rolím nijak podprůměrně, v tomto případě je to klasika od Van Damma, ale film má zkrátka nízký rozpočet a špatný střih s kamerou, kde jsou souboje často nepřehledné. Toto tento film hází směrem k odpadu. Při nezaujatým zkouknutí, kdy to tak nějak přehlídnu a beru film jako celek, jsem zjistil, že film se dá v pohodě dodívat a ještě si ho užít a vím, že filmy, kterým jsem dal odpad jsem nedokoukal z nudy či dokoukal z povinnosti, takže tomuto filmu dávám 2 a půl hvězdy, skoro tři. Van Damme jen potřebuje pořádné filmový zázemí a profesionální filmový personál. Pak nebudou jeho filmy vypadat tak amatérsky a lacině....................Má smysl si film pustit v multikanálové zvukové stopě? "ANO". Film je v multikanále pro domácí kino poměrně kvalitně prostorově zpracován. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

No dobré to tedy není. Ale co od toho také očekávat. Mám pocit, že celé to shazuje technická stránka věci, ty modýlky jsou opravdu vtipné. Mnohem horší je například scéna s výbuchem tramvaje, nejprve trochu navnadí (no fajn, je to levné, ale snaha se cení) a pak skazí náladu počítačovou dodělávkou, kterou bych snad zvládl i já. Jinak je to béčko se vším všudy, a být trochu technicky lepší, klidně bych mu hvězdičku přidal. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Počas divokej naháňačky, zhruba v 15. minúte filmu, si možno všimnúť, že vojenské autá majú na dverách slovenský štátny znak. (AxelWers)
  • Zkumavky a kazety, které spadnou na zem, mění na zemi svou polohu. (Terva)
  • Galina Konstantinová (Laura Harring) sa narodila 16. augusta 1970 v Budapešti v Maďarsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama