Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Cindy a Bob Russellovi musí kvůli náhlému onemocnění Cindina otce odjet za ním a nezbývá nic jiného, než svěřit tři děti _ středoškolačku Theu, devítiletého Milese a pětiletou Maicy do péče strýčka Bucka, zapřisáhlého starého mládence, proslulého bohémsky neukázněným životním stylem. Buck, zaměstnaný v pneuservisu své dlouholeté milenky Chamice, se rázně ujme své úlohy, celkem snadno čelí rozpustilostem Milese a Maicy, zato se střetává s negativistickou dospívající Theou. Buck prokáže v nezvyklé roli nevšední vynalézavost, smysl pro humor, ale hlavně srdce a zodpovědnost a brzy si získá synovce a menší neteř. Vzpurná Thea se pomstí Buckovi intrikou za to, že brání jejímu vztahu se spolužákem: způsobí roztržku mezi Buckem a Chamice. Buck ochrání Theu před nechtěnou sexuální zkušeností a Thea docení jeho životní moudrost. Během týdne stráveného s dětmi Buck pochopí, že jeho mládenecká svoboda může vyústit v osamění a že mu chybí žena a rodina. Báječný strýček Buck se k radosti dětí smíří s Chamice a chystá se obohatit svůj život i jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Feel good movie ktorého hlavným ťahúňom je John Candy. Hughes prešiel na rodinné hodnoty a myslím si, že mu to sadlo. Pritom si stále drží svoj typický humor a scény, ktoré ako keby vypadli z nejakej grotesky alebo slap stick komédie. Ku koncu je to prehliadka zaužívaných klišé. Hoci aj Hughes pomáhal niektoré z nich utvárať. Najviac mi tu vadil asi nepomer v tempe. Niektoré scény sú odbité príliš rýchlo - uzmierenie s Tiou. A niektoré sú prehnane dlhé - hľadanie Tii na večierku. Jean Louisa Kelly je pekná a skvelo Candymu sekunduje. Dôraz je na ich vzťah. V zásade príjemná oddychovka, ktorá ma všetky klady aj zápory filmov 80 rokov. V tom najlepšom aj najhoršom slova zmysle. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

John Huges byl ve své době na komedie opravdový machr a i když takhle nepatří k jeho nejlepšícm kouskům krásně se na ní kouká. Nejedná se o bláznivou komedii plnou gagů a fórů ale o film, který vtipně vypráví o napravení jednoho povaleče. Film je plný morálních ponaučení na jaký jsme zpodobných snímků zvyklý ale zde nejsou vloženy nijak násilně. Největší zásluhu má John Candy, který byl v hlavní roli perfektní. Jen je škoda, že není ve filmu více vtipných situací a hlášek hodných zapamatování. I tak se ale jedná o pohodovou komedii, u které se člověk nenudí. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Možná jedna z posledních typicky osmdesátkových komedií. Candy je jako obvykle perfektní, tady hraje vlka samotáře, který se musí postarat o dvě děti a jednu dospívající holku. Jeho souboje s onou slečnou, která si chce dělat co chce, nebo jeho boj s domácností je prostě kouzelný - stačí koukat jak pere ponožky v mikrovlnce a suší je na větráku, bojuje s pračkou nebo dělá megapizzu. Nebo jeho kára, která mi připoměla auto z Fallouta 2 :-)) V poslední třetině film trochu ztrácí tempo a vše končí klasickým rodinným happyendem, ale stejně je to moc fajn film. A Culkin tu má taky pár dobrých scének. ()

boul 

všechny recenze uživatele

jedna z nejlepších komedií ze staré doby co znám, z mládí jí mám velmi rád a vždy se u ní zasměju! Macaulay Culkin v 9 letech ukázal že v budoucnu ještě něco ukáže a John Candy to zahrál prostě bravůrně... komediální příběh o strýčkovi Buckovi co hlídá divoké děti je spíše průměr ale výsledek je moc dobrý!!! 90% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Strýček Buck je bohém, který pije, kouří doutníky, hraje bowling a dost často zaspí do práce. Z těží byste si ho představili jako otce dětí. Jenže jednou musí pohlídat tři příbuzné děti, a za těch pár dnů se změní na zodpovědného chlapa od rodiny. Zní to jako hodně dobrý námět pro rodinnou komedie, bohužel potencionál zůstal u nápadu. Není tam nic extra světoborného, co by film povýšilo na nadprůměrný. A to i přesto, že tlusťoch John Candy se snažil a zahrál dokonale svoji "dvojroli" bohéma, tak zodpovědného otce. Zvládl i tu samotnou změna osobnosti. Pak ještě zaujme Culkinův výkon, který mi přišel na přibližně 8 let až moc dospělý. Hlavně ten jeho slovník se k tomuto věku vůbec nehodil, ačkoliv co řekl, to byla perla. Dnes bychom tuhle roli mohli z nadsázkou brát jako takový trénink na jeho životní roli v SÁM DOMA. A v poslední řadě zaujme ta pubertální šestnáctka, co by potřebovala dostat pár facek. Ti ostatní herci, tak zároveň jejich role jsou už jen šedým průměrem až podprůměrem, tak jako by byl samotný film bez Johna Candyho. [2083. hodnocení, 77. komentář, 72%] ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Zvuk z rozbitého výfuku u auta Johna Candyho dělá ve skutečnosti výstřel ze zbraně. (Rafik)

Reklama

Reklama