Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná hororová parodie Scary Movie se vrací zpět. Po bratrech Wayansových se režie ujala legenda bláznivých komedií David Zucker (Bláznivá střela, Bláznivá střela 2, Připoutejte se, prosím!). V tomto díle (parodující především kultovní horor Kruh a slavný Matrix) musí Cindy prozkoumat tajemné kruhy v obilí a ještě tajemnější videokazety. Při svém pátrání se setkává s tajemným Orpheem, který ji vysvětlí, že ona je vyvolená a musí pomoci prezidentovi překazit invazi mimozemšťanů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (583)

MM11 

všechny recenze uživatele

David Zucker byl královská volba... Jak se ukázalo Wayans stěží vypotí jednu slušnou parodii a pak zahájí útok na diváka. Scary Movie 3 je jednoznačně nejlepší z celé série, právě díky odlišnému směru režie a omezení všelijakých prasečinek (ty totiž Wayansové celkem hojně využívaly). S mnoha známých tváří potěší hlavně Leslie Nielsen, který se (k mému údivu) ještě jednou vybičoval k dobrému výkonu. Stojí za to vidět. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tahle parodie má něco do sebe. A nejen proto, že se režie ujal David Zucker a v hlavní a ve vedlejší roli se objevili dva herci, pro které, zvláště pak pro toho druhého, je parodie takřka synonymem. I když, když se nad tím tak zamyslím, jsou to vlastně jediné důvody. Film obsahuje skutečně velké množství opravdu kvalitních fórů, bohužel ale stejnou dávku těch trapných a přeci jenom Zucker by se mohl zmoci navíc. To, že parodie je mrtvý žánr, je smutný fakt, se kterým neudělá nikdo z nás nic a to, že ani jejich zakladatel už to neumí tak bravurně jako dřív, dává najevo, že parodie Ježíše Krista netrumfne a mrtvou zůstane už navždy, škoda... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Psy sa chovajú čudne.“ V porovnaní s oplzlým originálom a nechutnou dvojkou je to návrat k starým dobrým parodickým časom. Nič-menej klasik David Zucker (BLÁZNIVÁ STRELA, PRIPÚTAJTE SA, PROSÍM!), hoci je na režiséra paródie stokrát lepšou voľbou, ako bratia Wayansovci, sa často zadýcha aj napriek tomu, že čistá minutáž (bez záverečných titulkov) je len podozrivo skromných 72 minút (scenár sa prepisoval počas nakrúcania, čoho dôkazom je bonus na DVD s alternatívnymi scénami, ktorých je DOSŤ a líšia sa od toho, čo sa dostalo do "oficiálnej" verzie). Niektoré scény (oživovanie mŕtvoly, Michael Jackson, prepolenie manželky, šerifkin klobúk) stoja zato a nesklamú ani osvedčení Charlie Sheen a Leslie Nielsen, no na Zuckerove staré bomby sa to nechytá. P.S. Trojka si berie na mušku predovšetkým ZNAMENIA, 8. MÍĽU a KRUH. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Právě třetí díl je tím nejsvětlejším místem v celé Scary Movie sérii, protože si vzal na mušku perfektní horory jako Kruh, Znamení či Ti druzí. Úvodní scéna s pitomými blondýnami, slovní přestřelky o krysách, myších a zombících či potrhlý prezident a vskutku vtipná "Samara" - a ještě by se dalo najít více skvělých scén a charakterů (např. Vědma). V rámci všech parodií posledních let jde o jeden z nejlepších počinů svého žánru. Zkrátka (zatím) všechny liché díly byly perfektní, takže stačí jen doufat, že pokud bude SM5, tak to dopadne stejně dobře. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Skery můví tři je nejlepší. Ovšem - jinak žádná sláva. Zatímco dříve se David vyžíval fórky v druhém a třetím plánu a parodoval postupy, klišé a charaktery, dnes vše vypadá jako klon - okopírované scény, exteriéry, kostýmy a dokonce i hudba (!!!) Scéna na pohřbu byla tupá, nejvíc kino bouřilo, když někdo někam spadnul nebo někoho něco praštilo, jemný odkaz na Připoutejte se, prosím! nepochopil nikdo. Klady: blonďatá Anna Faris, blonďatá Pamela Anderson, blonďatá Jenny McCarthy, vybledlý Majkl Džeksn a některé vtipy, které se mi ale téměř po zhlédnutí filmu vykouřily z hlavy. Lidé jsou ze země, emzáci z Uranu a kam se nám sakra odstěhovali tvůrci inteligentních parodií??? ()

Galerie (26)

Zajímavosti (34)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 45 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 110 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 220,7 mil. (NIRO)
  • Cindy (Anna Faris) a Brenda (Regina Hall) sú jediné postavy, ktoré sa objavili v tomto a aj v dvoch predchádzajúcich dieloch série. (rador)

Související novinky

Lak na vlasy podruhé

Lak na vlasy podruhé

04.03.2006

Pláč diváků po zhlédnutí rádoby komedie Ochránce ještě nestačil ani utichnout a režisér Adam Shankman už nám chystá další nadílku. Dostal totiž od New Line Cinemy nabídku režírovat remake… (více)

Reklama

Reklama