Reklama

Reklama

V centre Madridu vypukne panika po tom, čo rušnou ulicou zahrmí výstrel a mŕtve telo neznámeho chlapíka sa zrúti na chladnú dlažbu. V okamihu sa ulice vyprázdnia a centrom zavládne hrobové ticho. Niekoľko vzájomne neznámych ľudí sa práve v tejto chvíli ocitne v bare, kde ostanú izolovaní od vonkajšieho sveta. Miestny umývač okien sa pokúsi dostať von k mŕtvemu chlapovi, ale končí s prestrelenou hlavou. Kým' sa zvyšných osem uväznených civilistov snaží márne zistiť, aký bude ich další osud v tejto hrôzu naháňajúcej situácii, všimne si niekto, že obe mŕtve telá zrazu záhadne zmizli a s nimi i stopy po krvi. Nik nevie, čo sa stalo. Ide o teroristický útok alebo tajný experiment vlády? (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (58)

easaque 

všechny recenze uživatele

3* už jsem viděl pár bizarních filmů tohoto španělského režiséra, tak jsem byl zvědavý, co připraví v tomto. Jak je v poslední době zvykem, tak mě opět zklamalo zdejší zařazení mezi komedie (na prvním místě), protože i když se tam objeví pár absurdních a černohumorných narážek, tak bych ji tak rozhodně nebral a kvůli tomu budu kritičtější, protože jsem se těšil hlavně na komedii. Určitě je to thriller a zajímavá psychologická studie různých lidí v uzavřeném prostoru, když jsou pod tlakem. Takových filmů je však dost a dost a tento mi nepřišel vlastně nijak extra výjimečný. Ale je fakt, že má dobrý námět silnou atmosféru, dobře budované napětí i herecké obsazení. Takže těm, co mají tyto ingredience rádi a k tomu španělský ukecaný temperament, tak se jim film bude líbit ... stejně jako většině z mých spřízněných duší, kteří mu dali 4 hvězdy. Tak snad jsem své pocity dobře popsal a případný divák bude při výběru líp připravený než já. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Hodně ulítlá a vizuálně parádně natočená černočerná komedie. Popisek "thriller" je zcela mimo. Přesně ten typ filmů, který by se dal zmáknout i bez titulků a vše by se dalo pochopit. Španělé zase svérázně zabodovali a i když se hned zpočátku ukázalo, že se ani vteřina filmu nedá brát vážně, bylo to hezké zrcadlo dnešní sobecké doby. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašná sranda, nasmál jsem se u toho dost a dost. Strašidelné to sice není ani trochu - nechápu proto označení horor - ale zato to má energie a scenáristické hravosti na rozdávání. Skoro jako bych za tím až cítil tu radost, kterou museli tvůrci při psaní scénáře pociťovat, když si tak říkali, co by se asi tak teď mohlo našim postavám stát. Místy mi to sice přišlo lehce předvídatelné - a ani zdaleka jsem si z toho nesedl tak na zadek jako kdysi z Balady o smutné trumpetě - ale přesto jsem tím filmem víceméně nadšený, a jeho objev pro mě znamenal velmi příjemné překvapení (už kvůli Blance Suárez, která mě v každém záběru přiváděla do mdlob - ona je zde absolutně bezchybná). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak do půlky filmu je to čistokrevná černá komedie beroucí si na paškál jak paranoiu tolik charakteristickou pro dnešní dobu, tak lidskou bezohlednost. Po půlce se ten komediální tón trochu vytrácí, ale kritika neschopnosti osobní oběti zůstává a přidává se thrillerový nádech a vrchol v podobě výborné honičky. Obě části mají něco do sebe, což je zásluha nejen výborné režie a dobře vymyšleného scénáře, ale i výtečného obsazení okořeněného Blancou Suárez pobíhající ve spodním prádle. De la Iglesia opět nezklamal. 80% ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Podepisuji komentář nejmenovaného uživatele z rakouské metropole, který jinak filmům samozřejmě vůbec nerozumí :-) potenciál byl značně větší než výsledek, dost nelogických momentů, ale coby ukrácení večera ok. A když se na scéně objevila Blanca Suaréz ve spodním prádle, rázem šlo (nejen) celkové hodnocení nahoru :-) ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama