Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (více)
Trailer 2

Rodina žijící v lesích daleko od civilizace se snaží ochránit od nákazy, která se šíří po celém světě. Do jejich domu se uprostřed noci vloupá muž, který se pro svou rodinu také rozhodl udělat vše, co je v jeho silách. Oba muži se rozhodnou spojit své síly, rodiny a vzájemně si pomoci, ale strach a obavy jsou silnější a nakažený může být kdokoli. (Lucccy.N)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (230)

filmsim 

všechny recenze uživatele

Máte nouzi o horory, které vlastně popírají svůj žánr a místo strašení sází na psychologickou hru s divákem, mrazivou tíživou atmosféru a kvalitní herecké výkony s minimem dialogů? Tak zkuste divácky nepřívětivý psychologický thriller zprostředkovávající strach a ladně schovanou zombie pohromu daleko za rozlehlými lesy, kde se ústřední rodinka snaží za všech okolností přežít. Scénáristicky nedodělaný, avšak atmosféricky tíživý snímek. Strach už dlouho nebyl tak hmatatelný. 7/10 Mou kompletní recenzi si můžete přečíst na webu Filmový Guru. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sice vím, že bělošské geny jsou u míšenců recesivní, ale pochybuju, že by bílej modrookej chlap měl se ženskou černou sotva jako Halle Berry tak výrazně negroidního syna, kterej má pysky jako Núbijec. Mám dojem, že nějakej zatracenej sluníčkářskej obamista tady nepěkně tahá diváka za fusekli. Ale až na tuhle výtku je to hodně dobrej postapo biják. Je realistický, psychologizující, dobře napsaný, dobře zahraný, dobře natočený (až na jednu scénu pomalá neskákající kamera, přesně tak to mám rád), komorní, nízkorozpočtový, napínavý. Paranoidní a zlověstná atmosféra vládne filmu od začátku až do konce. Všední rozuzlení se sice dalo dlouho předvídat, ale stejně jsem si jím pořád nebyl tak úplně jistý a popravdě jsem přece jenom doufal v poněkud metafyzičtější finále. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| V podstatě se nic velkého a zásadního v tomto skromném snímku nestane. Přesto mě to svým způsobem bavilo. Tohle téma mám rád, tak jsem byl docela zvědavý, jak to dopadne. Dá se říci, že jsem dostal zhruba to, co jsem očekával. Atmosféra byla opravdu vydařená, temná, skličující, dávala pocit beznaděje. Hororových prvků to moc nemáme, děj je primitivní, i se dá říci, že žádný nemá. Pár drsných sekvencí tu máme ve finále, které bylo trochu uspěchané, ale větší výhrady k tomu nemám. K tomu abych dal lepší hodnocení, by musel být film postaven na vyšším levelu. Prostě to bylo v rámci možnosti dobré. Lepší by to bylo, kdyby byl větší rozpočet, bohatší scénář a více rozvinutý děj. Ale výrazně si stěžovat nemůžu, i ty postavy mi docela sedli. Takže solidní nadprůměr, solidní jednohubka. Víc v tom ale není. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Tak mě zabij! Zabij!" ,,Prásk!" Dům v lesích. Strach. Smrt. Příchozí. Psychologické drama staví především na atmosféře. Ač se místy zdá snímek pomalý (nic pro příznivce akčních filmů), utíká velmi rychle. Nebezpečí ukryté v záhadné nemoci a příchod další rodiny vytváří patřičné napětí, které dosahuje vrcholu v momentě, kdy dojde ke konfliktu. Slušivá kamera je doprovázená mrazivou hudbou, která sice není nijak originální, ale funguje výborně. V řadě scén navíc ztichne, nebo zůstane jen několik minimalistických tónů. Film se obejde bez ohňostroje gore i násilí, jeho síla je jinde. Jen zdánlivě otevřený konec je tečkou za podařeným snímkem, jenž mě potěšil. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle šlo absolutně mimo mě. Komorní konverzačka která měla nejspíš stavět na paranoii, strachu a nevědomí toho co je tam venku. Na mě to ale nefungovalo. Nejspíš proto, že je to podáno tak nezajímavě a nezáživně. Až mě to skoro unudilo. Postrádal jsem tam hutnější atmosféru a nepřišlo mi to vůbec napínavý. Za mě film o ničem. Hodně slabý 2hvězdy. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Na jednej z fotografií na chodbe je Bill Withers, spevák známy hitom „Lean on Me“. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama