Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (více)
Trailer 3

Rodina žijící v lesích daleko od civilizace se snaží ochránit od nákazy, která se šíří po celém světě. Do jejich domu se uprostřed noci vloupá muž, který se pro svou rodinu také rozhodl udělat vše, co je v jeho silách. Oba muži se rozhodnou spojit své síly, rodiny a vzájemně si pomoci, ale strach a obavy jsou silnější a nakažený může být kdokoli. (Lucccy.N)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (230)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající mysteriózní Thriller s prvkami hororu. It comes at Night se odehrává ve světě, jež zamořila smrtelná infekce a soustředí se na rodinu, která je izolována od okolí uprostřed hustého lesa, kde vládne naprosto fantastický Joel Edgerton jehož přesvědčivý herecký výkon vyvolává mráz po zádech a jeho pravidla jsou dostatečně striktní, rodinná idylka se však naruší po příchodu jedné zoufalé rodinky. Nedojde zde sice k žádnému většímu násilí, lekačka je zde tuším jen jedna, ale atmosféra jak hustého lesa, tak obrovského dřevěného baráku je naprosto svěrač stahující, soundtrack se ryje divákovi pod kůži, herecké výkony špičkové a vizuálně se film povedl taktéž na jedničku. Intenzivní finále s huží kůží zahrnuto. Já se bavil, v kině zážitek. 80% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| V podstatě se nic velkého a zásadního v tomto skromném snímku nestane. Přesto mě to svým způsobem bavilo. Tohle téma mám rád, tak jsem byl docela zvědavý, jak to dopadne. Dá se říci, že jsem dostal zhruba to, co jsem očekával. Atmosféra byla opravdu vydařená, temná, skličující, dávala pocit beznaděje. Hororových prvků to moc nemáme, děj je primitivní, i se dá říci, že žádný nemá. Pár drsných sekvencí tu máme ve finále, které bylo trochu uspěchané, ale větší výhrady k tomu nemám. K tomu abych dal lepší hodnocení, by musel být film postaven na vyšším levelu. Prostě to bylo v rámci možnosti dobré. Lepší by to bylo, kdyby byl větší rozpočet, bohatší scénář a více rozvinutý děj. Ale výrazně si stěžovat nemůžu, i ty postavy mi docela sedli. Takže solidní nadprůměr, solidní jednohubka. Víc v tom ale není. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Triumf smrti. Obraz vlámského malíře Pietera Brueghela st. budiž symbolem světa, kde živí budou dříve nebo později závidět mrtvým.. Autor Trey Edward Shults překonává zármutek nad smrtí otce způsobem, který konzumní hororový divák nemusí vstřebat. Pokud je navyklý, že v „nákazových filmech“ sprintují infikované zrůdy a s rudýma očima se zakusují do krků obětí s takovou vervou, že jsou i renomované čistírny koberců bezradné, může zažít nevýslovné zklamání. Ač využívá ve velké míře klasické postupy žánru, je It Comes at Night postaveno na vykreslení psychologie postav obklopených strachem, paranoiou a touhou žít navzdory podmínkám. Člověk se vždycky bojí neznámého a strach ze smrti je ten ultimátní. Nevyřčenost, symboly a náznaky (červené dveře, noční můry či labyrint vnitřních prostorů domu, který spíše odpovídá dění v Travisově hlavě než očekávané dispozici domu při pohledu zvenčí) pak sebou přináší imponující dávku tajemna a těm vnímavějším ponechávají prostor pro různé interpretace. Ten vyčichlý žánr je potřeba nějak revitalizovat a tohle je jedna z cest.. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tohle se docela povedlo. Sice žádnej horor, ale mysteriózní drama to ano. Ta epidemie mohla být trochu hustější, přelidněnější, tím pádem i víc akce, ale tou komorností to vlastně splnilo účel, přemýšlet, jestli důvěřovat nebo ne, bejt v napětí, kdy a jak se to zvrtne. Samozřejmě, výhrady a přání by se našly, ale dokázalo si mě to udržet až do konce, a i když konec byl relativně průhlednej, tak vyloženě nezklamal. Škoda, že tam nebylo nějaký vysvětlení o původu, nebo pár flashbacků, ale to už by nebyl film na 90 minut. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých vydarenejších filmov v rámci témy nákaza. Hŕstka postáv, jeden barák, kus lesa a nedôvera spôsobená strachom. Rozhodne to nie je žiadna verzia Živí mrtví. Dostanete reálne podaný, kvalitne zahraný stret normálnych ľudí s nenormálnymi okolnosťami. Atmosféra je tu skvelá, zakrádajú sa do nej nočné mory a záver zapadol na výbornú. Film je jednoduchý. Ťaží z uveriteľnosti chovania postáv a z toho, že aj keď vlastne vôbec nejde o horor v pravom slova zmysle, tak nejaké to neodhalené tajomno stále vyčuhuje. Do pozornosti určite treba dať Riley Keough, pretože u mňa sa postupne prepracovala top 10 herečiek (Šílený Max: Zběsilá cesta, Loganovi parťáci,...). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Premiéra filmu proběhla 29. dubna 2017 na Filmovém festivalu Overlook. (Polgedney)

Reklama

Reklama