Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Partana, kmotřenec mafiánského vůdce, je nájemný vrah, který je zvyklý "odstraňovat všechny potíže rodiny Prizziů". Na rodinné svatbě se zamiluje do krásné Irene. Krátce poté dostane Charlie za úkol zlikvidovat pokladníka Maxe Hellera, který zpronevěřil mafiánské rodině Prizziů více než 700 000 dolarů. Zastřelí ho v garáži jeho domu a pak čeká na paní Hellerovou. Překvapeně zjistí, že je to Irene, která ho přesvědčí, aby ji nezabíjel. Charlie však musí najít chybějící peníze. Idylka zamilovaného muže skončí ve chvíli, když zjistí, že Irene, se kterou se oženil, je jeho kolegyní z branže. A když mají později zabít jeden druhého, je to už hotová manželská krize... (TV Nova)

(více)

Recenze (173)

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Nebýt tento film od Hustona, vsadím se, že by o něm nikdo nikdy neslyšel - a v prvé řadě by v něm ani nehrály hvězdy formátu Jacka Nicholsona, jež alespoň zachraňují, co se dá. Přesto se dalo očekávat mnohé: film podle knihy a scénáře (bohužel stárnoucího) Richarda Condona natočený jedním z nejznámějších a nejlepších hollywoodských (bohužel stárnoucích) režisérů. Výsledkem je však jakási nevtipná a překombinovaná komedie s technickým zpracováním na úrovni mírně nadprůměrné televizní inscenace (ale dobrými herci). No jo, no. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Chm, možná že čtyři hvězdičky z pěti jsou moc, ale když vezmu v potaz, jakou ďábelskou práci na minimu prostoru předvádí Anjelica, tak tři hvězdičky z pěti jsou zase málo. Nemluvě o tom, že William Hickey jako by na naši planetu taky dorazil dírou z pekla. Na to, že vlastně moc nemám ráda mafiánské filmy, jsem si tenhle užila docela dost. Nejspíš mě na tom bavilo to, že příběh je celkem přímočarý a nepředstírá, že je něco víc, než co ve skutečnosti je. Předstírání velikosti je to totiž můj věčný souboj s Kmotrem, o kterého bych si, nebýt Pacina, nejraději ani kolo neopřela. Přijde mi zajímavé, že Hustonovi všichni vyčítají stáří a únavu a Coppolovi tleskají za moderní masterpiece, když mně oproti Prizziům sága rodu Corleonů připadá mnohem utahanější, rozvleklejší a ustrnulejší v době dávno minulé. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Po druhom pozreti som sa rozhodol znizit hodnotenie o jednu hviezdicku. Herecke vykony hlavnych protagonistov boli sice super, ale ani oni nedokazali zachranit komplikovany scenar do takej miery, aby ma to zaujalo na 4 hviezdicky. V strede filmu som ani nevedel, o co tam vlastne ide, kto koho chce zlikvidovat. Po druhom pozreti som mal v tom sice jasnejsie, ale trosku mi vadilo aj to, ze sa reziserovi nepodarilo natocit niektore sceny tak, aby som sa zasmial, aj ked bolo citelne vidiet, ze sa o to pokusal. Nechcem tento film zatracovat, pretoze pre niekoho moze byt nezabudnutelnym alebo aj kultovym zazitkom, ale mna trosku sklamal. Tento film mi bol znamy z tv programov uz od zaciatku 90-tych rokov, ale az teraz som ho mal konecne moznost vidiet a ocakavania som mal dost velke, kedze aj Jack Nicholson je moj oblubeny herec. Takze tri *** . ________ Jack Nicholson - (Charley Partanna) +++ Kathleen Turner - (Irene Walker) +++ Robert Loggia - (Eduardo Prizzi) +++ John Randolph - (Angelo 'Pop' Partanna) +++ William Hickey - (Don Corrado Prizzi) +++ Lee Richardson - (Dominic Prizzi) +++ Michael Lombard - (Rosario Filargi 'Finlay') +++ Anjelica Huston - (Maerose Prizzi) +++ Stanley Tucci - (Vojak) +++ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No nevím, ať jsem se snažil, jak jsem se snažil, komedii jsem v tomto filmu nenašel, spíš ho beru jako další ze snímků o organizovaném zločinu. Problémem je to, že na opravdovou gangsterku film nemá a nikdy jsem si nedokázal oblíbit Kathleen Turner, takže na ní pohořely i jakékoliv pokusy o romantiku. Zbývá tedy drama, ale je to stejné jako v případě žánru krimi (gangsterka), opět mi to připadá jaksi nedotažené a se stopáží 130 minut je film poněkud zdlouhavý. ()

anais 

všechny recenze uživatele

40 let po Maltézském sokolu a Key largu natočil John Huston film, který se svým předchůdcům v mnohém podobá. Děj je velice podobný klasickým noirům - osudové setkání muže a ženy plné gangsterských pletich, nejasných, jakoby mlhavých charakterů jednotlivých postav. Lhaní a přetvářka je pro ně denním chlebem. Bogarta a Bacallovou nahradil Nicholson a Turnerová - jiskření není tak zřetelné, Nicholson se (jako téměř vždy) projevuje jako mistr drobných výrazů, a Turnerová je, přinejmenším, krásná. Skvělá je i mladá Anjelica Hustonová, která je tu v podstatě strůjcem všeho - loutkářem, který tiše tahá za nitky. Atmosféru mi trochu kazila lehce přítomná osmdesátá léta, ale tomu se vyhnout nelze. Jako (předposlední) tečka za Hustonovou kariérou velmi stylové. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • John Huston sa v roku 1985 stal vďaka snímke Česť rodiny Prizziovcov najstarším človekom na svete, ktorého film bol nominovaný na Oscara. Stalo sa tak, keď mal presne 79 rokov a 184 dní. (Hamaradža)

Reklama

Reklama