Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (500)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když se podíváme do filmografie Jaume Collet-Serry, zjistíme, že se jedná už o čtvrtou spolupráci s nebezpečným Liamem Neesonem. Já od toho režiséra viděl skoro vše, takže mám přesné porovnání s ostatními Neesonovkami. Nejvíce se mi asi líbilo Run All Night, ale tématicky by se to dalo nejvíce připodobnit k Non-stop. Opět se jedná o precizně natočený thriller, s až překvapivě povedenou harmonickou hudbou, s několika silnými momenty, které zarazí do sedačky, ovšem film ničím extra nevyčnívající a lehce nadprůměr v podstatě ve všech směrech. A digitální závěr je vyloženě špatný, nebýt jeho, tak bych to spíše doporučil rodičům, ale takhle to nejspíš dovolit nedokážu. optimálních 6/10, ale upřímně jsem čekal méně. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson nasedá do vlaku s dost blbou náladou. A bude to ještě horší, když zjistí, že ho Vera Farmiga vmanipulovala do spiknutí, ve kterém půjde o krk. A zdaleka nejenom jemu. Cizinec ve vlaku je solidní akční béčko. Přesně takové, jaké byste čekali od tvůrců Neznámého nebo NON-STOP. Je na něm ale vidět, že jim dochází nápady i šťáva. Pořád to docela šlape a v kině dostanete přesně to, co očekáváte, ale ani o chlup víc. Docela jsem se bavil, byl bych však rád, kdyby se Neeson a režisér Jaume Collet-Serra přesunuli k jiným projektům a možná i žánrům. Tady už nemají moc co nabídnout. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Už tu byl Nýzn v paříži, Nýzn v letadle..tentokrát tu máme Nýzna ve vlaku, kterej se zas snaží tomu přijit na kloub.. na konci tam skáče od výbuchu k výbuchu a celej ten napinavej thriller se změní v tupej akcnak.. co vlastně kurva ty tvurci chteli? Tupá akce mi samozřejmě nevadí, ale tak kdyz uz si to na neco hraje at to s tou pretvarkou vydrží až do konce ju? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Klasická "Neesonovka", ktorá síce moc nepoteší, ale ani neurazí. Čas tu zbehol ako voda, ani sa nenazdáte a je koniec. Škoda, že to mystérium okolo tajomnej ženy a celej tej hádanky, ktorú bolo treba rozlúsknuť, nebolo nastolené trochu zaujímavejším spôsobom. Po pár minútach to tak skĺzlo jedine do lacnej akcie a myšlienka na niečo hlbšie tak uletela komínom. Vidím tu premárnený potenciál. Priemer. 60/100 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

NON-STOP 2. Opět zpočátku nadějně tajuplný film, který se postupně utopí v podivném chování asi úplně všech postav a který asi ani Liama Neesona moc nebavil. Velký plusový bod zajistila naprosto úžasná "kytaristická" rvačka, velký minusový zase digitální finále, které vlastně nakonec ani finálem nebylo. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (15)

  • 16 osobnostných typov zmienených Joannou (Vera Farmiga) je 16 osobnostných typov MBTI od psychologičiek Katherine Cook Briggsovej a Isabely Briggsovej Myersovej. (ČSFD)
  • Nôž, ktorý je možné vidieť vo finálnom súboji, je taktická dýka vhodná na sebaobranu značky Benchmade, konkrétne 176BK SOCP Dagger. (Velislav)
  • Natáčelo se v Pinewood Studios (Anglie) a později také v New Yorku (USA). (PaTeXx)

Reklama

Reklama