Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (497)

Flego 

všechny recenze uživatele

Kým skončia úvodné titulky, určite si zamilujete hlavnú postavu. Usporiadaná milujúca rodina, prejavy lásky na dennom poriadku, cestovanie za prácou, ktorú Michael nadovšetko miluje... ale bohužiaľ dostal výpoveď. V ten osudný deň k nemu prisadne vo vlaku neznáma žena a ponúkne mu peniaze a malú službičku a vtedy sa roztočí kolotoč udalostí... Liam Neeson má podobné filmy rád a okrem vážnej polohy, dokáže stále čo ponúknuť aj v akčných filmoch. Na obmedzenom priestore vlaku tvorcovia ponúkli neuveriteľnú akčnú jazdu, plnú zvratov a jázd kamerou, čo určite dodáva filmu vyšší punc. Príbeh sa časom príliš komplikuje a stráca prehľadnosť, čo je veľké negatívum. V každom prípade ide o poctivý akčný snímok hodný pozornosti. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

NON-STOP 2. Opět zpočátku nadějně tajuplný film, který se postupně utopí v podivném chování asi úplně všech postav a který asi ani Liama Neesona moc nebavil. Velký plusový bod zajistila naprosto úžasná "kytaristická" rvačka, velký minusový zase digitální finále, které vlastně nakonec ani finálem nebylo. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pokud nevíš, co si Pán myslí o penězích, koukni na ty, kterým je dává." Vlakem jezdím pravidelně - dvakrát ročně. Takže kdybych já dostal úkol zjistit, kdo do toho vlaku nepatří, tak je to snadné - JÁ. Zjistím se, najdu se, odprásknu se a vyinkasuju za to balík. Je to snadné. Ale Michael to má složitější. Ono už to tak bývá u šedesátníků se dvěma hypotékami, u kterých se projeví touha mlátit černocha kytarou. Nicméně mě jeho pátrání po cizorodém elementu celkem bavilo. Tedy do té doby, než mi jeho souboj s Vševědoucí investorkou přestával dávat smysl. Ale já nepoznám ani kytaru pro leváka, takže věřit mé policejní intuici patrně není ten nejlepší nápad. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa tu hrá na trilerovú strunu a akcia sa drží gitary a sekerky, všetko je v absolútnom poriadku. Akonáhle zistíme, že sme pred zeleným plátnom a začnú nám lietať vagóny nad hlavami, je zle nedobre. Ale povedzme, že sa budem tváriť, že som bol počas týchto pasáží na vécku a ono to nakoniec nevyznieva vôbec zle. Ľudia v modernej skorumpovanej a neprehľadnej dobe sa už nemôžu spoliehať na políciu a vôbec už nie na tých, ktorí nám vládnu, preto záštitu nad ľudstvom preberá silná stredná vrstva. Len škoda, že sa scenáristom nepodarilo k tejto myšlienke napísať aj chytrejší scenár. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Akosi vnútri dúfam, že bude Liam Neeson vo filmoch tohto typu pokračovať. "The Commuter" mi dal presne to, čo som od neho očakával. Ľahký akčný film s dobrým úvodom a možno trošku prestreleným záverom, ale stále uspokojivým. A je super, že všetci herci dávajú svoje role veľmi dobre. Liam Neeson má svoju správnu charizmu a dokáže ukázať svoje talenty. Hudba vo filme je dobrá a záverečné titulky fungujú. Plus ma nenudil. A akcia je relatívne schopná. Plus je to film, ktorý nás necháva hádať kam to celé nakoniec dospeje, a kto je vlastne osobou, ktorá do vlaku nepatrí. Nebudem spoilovať, no niektoré veci som vedel odhadnúť správne, iné ma zase vedeli celkom prekvapiť a fungovali dobre. Čo však vo filme nefunguje je trošku lepšie vyprofilovanie ostatných postáv. O mnohých postavách vo vlaku nevieme nič moc, no majú len určité črty. Bohatý maklér je len proste hovado. Potom je tu dievča, ktoré má problémy so svojim frajerom, a na konci sa rozhodne spraviť správnu vec. A film nám toho viac neponúkne. Takže v tomto smere mohol lepšie s postavami pracovať. A mohol nám toho viac aj povedať o Vere Farmiga. Lebo jej postava je oveľa mysterióznejšia, než by film potreboval. Je super, že Liam Neeson už má po 60-tke a stále dokáže byť celkom schopný bojovať. A dávam mu kredit, že pôsobí veľmi uveriteľne ako bývalý policajt a podobne. Koncept je trošku klasický, realizácia je obstojná. Som s filmom spokojný. Ak bude niekedy v telke, rád si ho pozriem aj znovu. Hodnotenie: B ()

Galerie (108)

Zajímavosti (15)

  • Nôž, ktorý je možné vidieť vo finálnom súboji, je taktická dýka vhodná na sebaobranu značky Benchmade, konkrétne 176BK SOCP Dagger. (Velislav)
  • Když Michael (Liam Neeson) na začátku filmu prochází nádražím Grand Central Terminal, tak můžeme vidět plakát k filmu Paddington 2 (2018). (BMW12)

Reklama

Reklama