Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (497)

Flego 

všechny recenze uživatele

Kým skončia úvodné titulky, určite si zamilujete hlavnú postavu. Usporiadaná milujúca rodina, prejavy lásky na dennom poriadku, cestovanie za prácou, ktorú Michael nadovšetko miluje... ale bohužiaľ dostal výpoveď. V ten osudný deň k nemu prisadne vo vlaku neznáma žena a ponúkne mu peniaze a malú službičku a vtedy sa roztočí kolotoč udalostí... Liam Neeson má podobné filmy rád a okrem vážnej polohy, dokáže stále čo ponúknuť aj v akčných filmoch. Na obmedzenom priestore vlaku tvorcovia ponúkli neuveriteľnú akčnú jazdu, plnú zvratov a jázd kamerou, čo určite dodáva filmu vyšší punc. Príbeh sa časom príliš komplikuje a stráca prehľadnosť, čo je veľké negatívum. V každom prípade ide o poctivý akčný snímok hodný pozornosti. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Liam se pro tyhle role narodil, akorát už mám o něj strach. Má svůj věk, připadá mi takový křehký nato, aby přežil mlácení, lámání, rány do hlavy nebo střílení. Přestože jsou tyhle náměty jak přes kopírák jeho jiných rolí, pokaždé se na něj těším. Film má spád, rychlost, akci od skoro začátku do téměř konce. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Potkal pizdu náramnou, strhnul brzdu záchrannou." Cestuje-li vlakem Liam Neeson, ostatní cestující by měli dostat výraznou slevu. Svá příruční zavazadla odložit na peróně a pokud ne, tak u průvodčího nafasovat papírové boty do rakve. Diváci by měli, kromě dramatické slevy na film, nafasovat i mast na klouby, zničené lomením rukama nad scénářem, který v závěru zdivočel víc než blahé paměti sparťanští hooligans v Košičanu. Proč? Proboha, Liame, proč jsi nezatáhnul za záchrannou hereckou brzdu ještě na nádraží a nešel raději pěšky! Nemusel ses přimotat do spiknutí tak rozsáhlého, že falešné přistání Američanů na Měsíci byla pouhá rozcvička. Do "sprisahania všetkých proti všetkým" se v Dojížďákovi zapojila půlka USA, počínaje policií, FBI, NYPD ve spolupráci se sdružením nezávislých výhybkářů, až po hajzlbábu v cílové stanici. V závěrečném pokecu pak Vera Farmiga machruje víc, než kdyby její babička makala pro CIA a zastřelila JFK. Poučuje Neesona o rozsáhlosti nitek, vedoucích k dalším nitkám tak dlouho, až na ni vytáhnul... policejní odznak. Co taky jiného, v jeho věku. Jen dvě tašky jsem ve vlaku našel. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další spolupráce dvojice Jaume Collet-Serra - Liam Neeson, to jsem si samozřejmě nehodlal nechat ujít – zvlášť když se v kolonce hereckého obsazení objevili i známé jména jako Vera Farmiga, Sam Neill, Patrick Wilson. Ti tu však byli bohužel spíš jen do počtu a to bylo celkem zklamání. Stejně jako nepříliš zdařilé digitální vykolejení vlaku. Jinak má příběh již celkem zažitou „kostru“, což už asi někoho nudí – tomu se ani nedivím. Jen se vymění dopravní prostředek a jde se pátrat po dalším „neznámém“, jen tentokrát nepůjde o vyděrače teroristu ale neznámého cestujícího. Liam Neeson patří mezi moje oblíbence, ale tady mu občas docházel dech, jako by ho to snad už ani nebavilo. Akčních scén / soubojů tu moc nebylo (tedy na můj vkus), což byla taky škoda. Obyčejný průměr – nic světoborného… ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě proč Jaume Collet-Serra vybírá tyhle špatné scénáře a pak z nich s Neesonem křešou něco jakž takž koukatelného. V podstatě jde o slabší verzi NON-STOP, kdy začátek flirtuje s Hitchcockovskou zápletkou a pak se zvrhává nelogickými uličkami až k přepálenému akčnímu finále. Sem tam se to vytasí se zajímavým nápadem, na druhou stranu to celé působí strašně uměle a digitálně. Bañosova hudba je ovšem výborná. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (15)

  • Na konci filmu, když projede vlak zatáčkou a vykolejí, je Mike (Liam Neeson) po uvolnění řetězu a nárazu vlaku vymrštěn a naskočí na přední část posledního vagonu. Poté ale trosky vlaku (jeden vagon) spadnou za poslední vagon, tedy za zadní část, kde je Mike, ten však naskočil na přední část. Už když je zachráněn spolucestujícím, je vidět, jako by šlo o konec vagonu (dle směru pohybu pozadí). (marcel5)
  • Natáčelo se v Pinewood Studios (Anglie) a později také v New Yorku (USA). (PaTeXx)

Reklama

Reklama