Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nemám príliš v láske športové filmy, nemám príliš rád ani vojnové filmy, alebo filmy, ktoré používajú obdobie vojny ako kulisu, ale Víťazstvo ma napriek tomu veľmi bavilo. Ono je to skôr útekový film, ktoré naopak pomaly až zbožňujem, takže nemám s vyšším hodnotením žiaden problém. Je to oddychovka, na posolstvá, na ktoré ste zvyknutí z vojnových filmov, zabudnite. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Krásný film se spoustou úžasných fotbalistů a jejich sportovního umění. Výborné je i ztvárnění zajateckého tábora za 2 sv. války. Nejlepší postavou je podle mě von Steiner (von Sydow). Režisér John Huston dokázal působivě natočit, zrežírovat scénu závěrečného zápasu, na který ten, jenž jej viděl asi jen tak nezapomene... ()

Reklama

jakeer 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom tragédia. Po sérií Rockyho ďalší Stallonov film, ktorý je paródiou na šport (po boxe sa dostala rada na futbal). Rocky mal aspoň slušný sprievodný dej, ale Nerovnému zápasu nepomohol ani ten. Samotnú futbalové scény ma neskutočne rozosmiali, pritom to určite nebol zámer scenáristov - oni to totiž mysleli vážne! A človek sa ani nechce smiať - samotná tematika filmu (2. sv. vojna) je veľmi vážna, ale nedalo mi to. Plejáda skvelých hercov a športových osobností drzí tento film nad hranicou odpadu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

všechny fanoušky fotbalu musí tenhle film těšit. Pokud tedy nemají sportovního ducha jako jistý pan Horník a jemu podobní, kteří jdou tomu štěstíčku trochu naproti. Je to taková pohádka pro dospělé, protože takřka všechno, Stallonem v brance a závěrem filmu konče, je celkem neuvěřitelné...jediné, co je skutečné a pravé, je umění Edsona Arantese Do Nascimenta. Nicméně vědomí poslední scény, ve které se objeví Max von Sydow, mě pokaždé donutí dívat se na Vítězství znovu. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Náhodne som tento kúsok objavil na tv Dajto a musím priznať že napriek vrcholne otravnej hodine reklám (6x10min!) ma chytil, a nepustil až do konca. Aj keď je príbeh tak naivný že je miestami až nenormálny a tiež nejaké detaily sa fakt dali spraviť lepšie, celok pôsobý na človeka kúzelne.Futbalový zápas je aj podľa mňa natočený tak akosi nemotorne, zápasy sa iste takto netočia, ale tu sa musím trochu opraviť, lebo toto nieje žiadny futbalový zápas, toto je F i L M . ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Pelé, Robert Moore, Osvaldo Ardiles. Ale na trávníku byli i jiní skvělí borci: Paul van Himst, Kazimierz Deyna či Hallvar Thoresen. (Robbi)
  • Jelikož filmaři nemohli najít velký fotbalový stadion bez věžového osvětlení, které se začalo používat až po 2. světové válce, natočili zápas na Hidegkuti Nándor Stadium v Budapešti v Maďarsku. Zápasu se zúčastnilo 250 tisíc maďarských komparzistů. (pan Hnědý)
  • Pelé hraje ve filmu s číslem deset, stejně jako během své skutečné fotbalové kariéry. (Vojcl)

Reklama

Reklama