Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (344)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, co vtipného by mi mělo přijít na tom, že se zobrazí skutečnost o vylízaných nejen sparťanských hráčích, kteří prostě do normálního mančaftu, kde nejde o prachy a děvky, nezapadají. A čekat na zápas 12 dílů, sorry jako. Nesympatické postavy, neujasněný koncept (co to chce kritizovat, chce to vůbec kritizovat, a jak?), prostě nelíbí. Každý díl i přes jeho krátkost je odvaha dokoukat. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

První tři díly jsou zlato. Pak to ještě ujde, ale po odchodu Prachaře (který si tak stačil zachovat důstojnost) se tvůrcům podaří doslova husarský kousek, a to, že všechny ty skvěle načrtnuté postavy během dvou dílů totálně znemožní (ponížený trenér, z Laviho udělají ještě většího dementa, než byste čekali) a kouzlo je pryč. Tam, kde to kdysi báječně oscilovalo na hraně, to jde v šestém a v sedmém díle totálně přes čáru. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

“JSEM LAVI, NE ŽÁDNEJ NÝMAND!...“ /// Lavi, ten, co dal kurvám a chlastu přednost před fotbalem… Super nápad, kterej dokáže svým buranstvím potěšit všechny fotbalový fandy. Formát byl naplněn, potěší štěky pravejch sportovců (no tak dobře, fotbalistů…), kteří si udělaj prdel sami ze sebe. Problém je, postupně začnete vočekávat víc a víc fórů, ale voni nepřicházej. Přesto jsem se bavil a těch 10 partů bylo tak akorát. Je třeba to brát s nadhledem. Tak jako fotbal... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se hrát fotbal (Za Barcu? Ty vole… tu prcám!). 2.) Nemůžu hrát za něco, co nedokážu vyslovit. /// PŘÍBĚH ** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní, nekorektní, ulítlé, ale přitom pořád strašně zábavné. Štáfek byl vždycky příjemně hrající osobou, Prachař mě zatím také nikde nezklamal. Fotbalu rozumím asi tak jako vietnamec českému jazykolamu, takže nejrůznější reference napříč všemi deseti díly šly mimo mě. Ale i přesto jsem si tenhle netradiční seriál užil. Delší odmlka nám přinesla v druhé polovině sice slabší díly, velkolepé finále (první řady) Vyšehrad opět zase vytáhlo na jeho zasloužených 80%. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

5 let uběhlo od zrození Vyšehradu a "hvězdy" Laviho a stejně i skrz tenhle krásnej příklad toho, jak by to být nemělo a jak solidně v prvotním rozkvětu projebat kariéru, se stále dodneška najdou rádoby fotbalisti, kteří svůj supr talent totálně protopí v chlastu, kurvách, fetu, kérkách a reklamách!... Hm, to Lavi zřejmě málo tlačil na pilu. Proto doufám, že letošní večerní Fylm Vyšehrad už mnohým talentovaným fotbalovým nadějím otevře oči a nenechá je spadnout na tu druhou stranu s názvem "ostuda a promrdanej potenciál"! Štáfek je dobrej borec, kterej umí a jde geniálně s dobou filmu! 90% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • S druhým scenáristou Petrem Kolečkem se původně vůbec nepočítalo. Kolečko, jenž se fotbalovému tématu s oblibou věnuje, např. spolupracoval na scénáři k seriálu Okresní přebor (od r. 2010) či napsal scénář k TV filmu Zrádce z cyklu Nevinné lži (od r. 2013) byl ale po zhlédnutí prvního dílu Vyšehradu tak nadšený, že osobně vyhledal scenáristu Tomáše Vávru a nabídl mu spolupráci. Na dalších dílech již oba scenáristé pracovali společně. (Šéfik)
  • V různých dílech se objeví i několik současných či bývalých profesionálních fotbalových hráčů, např. Lukáš Vácha, Roman Bednář, Jan Rajnoch nebo Radek Sňozík. (NiWi)
  • Hráče Vyšehradu představují skuteční fotbalisté Slavoje Vyšehrad. (griph)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama