Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

Derek 

všechny recenze uživatele

tak dobre, tak si to zhrňme. najskôr pozitíva: a. hrá tam arnold, b. je tam pár slušných scén a po c. na konci titulkov hrá pieseň od gun´s n roses. a teraz tie negatíva: a. hrá tam arnold (a je strašne toporný a nepresvedčivý herec pokúšajúci sa o vyjadrenie nejakých emócií), b. má to totálne stupídny scenár (plný nezmyslov a nelogickostí) c. je to natočené strašne nudne a nezaujímavo (takže ak si počas filmu odskočíte na wc, tak vám nebude vôbec vadiť že ste o niečo prišli). jednoducho strašné sklamanie. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

tyvole super nářez,zas nechápu,jen 53%????????příběh je naprosto perfektní,gabriel byrne jako satan je fakt démonickej,arnoldova postava zdrceného policty je výborně napsaná a arnold si sní poradil překvapivě dobře.finální souboj ve kterém dostává satan brutálně na prdel je fakt hustej,takže vás opět nechápu. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jericho je životným osudom Max Payne, ktorý ako Terminátor ochraňuje svoju Sarah Connor. O pol hodinu kratšia stopáž a menej dementných nápadov, ako skok na meč, a bolo by to úplne okej. Rozhodne to však nie je vôbec zlé a väčšinu času som sa super bavil. S prehnanou kritikou voči filmu sa neviem stotožniť. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si na tenhle film, že jsem se na něj ve své době docela těšil. Arnold se měl utkat pro změnu tentokráte se samotným knížetem pekel. Neodolatelná představa takového souboje. V 80. letech kosil ostrovní státečky, poslal na onen svět s klidem návštěvníky z vesmíru a dokonce proti němu neuspěl ani tekutý Terminátor. Šance tedy že uspěje i proti Satanovi tedy rozhodně byla. Sice se pan Arnold vracel po složitější operaci srdce, ale i tak. Ve své době byl End of Days solidní zábava, která nabídla Mr. Universe trošku v jiné roli a to detektivní. Herecky na to stále rozhodně v tomhle filmu má a kondičně taky. Bohužel po letech jsem zjistil že film na to už trošku nestačí. Triky zestárly a čouhají. Příběhově spíše dlouhá slátanina. Satanskou tématiku podstatně zábavněji rozjel Ďáblův advokát. Holt Arnold v 90. letech už nebyl to co o dekádu dříve. 50% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

V první řadě je nutné akceptovat fakt, že pro všemocného ďábla je pouhý smrtelník téměř rovnocenný soupeř. Rovněž nebude od věci smířit se s tím, že na téma satanismus už vznikly poněkud hodnotnější počiny, ale již k věci. Konci světa rozhodně nelze upřít ponurou atmosféru, k níž nedílnou součástí přispívají démonické chorály. Gabriel Byrne coby představitel temné strany a krom toho nositel těžkého charismatu si roli Satana náležitě vychutnává a je to znát. Speciální efekty nejsou k zahození a v některých sekvencích budí dojem dobře odvedené práce. Přes všechny klady se však End of Days označení "béčkový film" nevyhne. 65% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Koncem devadesátých let už nikdo nevěřil, že se stárnoucí Arnold Schwarzenegger, zvláště po operaci srdce, ještě dokáže dostat do formy. Nikdo ho tím pádem nechtěl obsazovat. Vysvobozením byl právě film Konec světa. (-bad-mad-wolf-)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 41. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama