Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

V první řadě je nutné akceptovat fakt, že pro všemocného ďábla je pouhý smrtelník téměř rovnocenný soupeř. Rovněž nebude od věci smířit se s tím, že na téma satanismus už vznikly poněkud hodnotnější počiny, ale již k věci. Konci světa rozhodně nelze upřít ponurou atmosféru, k níž nedílnou součástí přispívají démonické chorály. Gabriel Byrne coby představitel temné strany a krom toho nositel těžkého charismatu si roli Satana náležitě vychutnává a je to znát. Speciální efekty nejsou k zahození a v některých sekvencích budí dojem dobře odvedené práce. Přes všechny klady se však End of Days označení "béčkový film" nevyhne. 65% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pokud by byli Peter Hyams a zejména Arnold Schwarzenneger nadáni určitou soudností, Konec světa by buď vůbec nevznikl, nebo by byl v hlavní roli přeobsazen. Arnold si chtěl zkrátka vyzkoušet opět něco jiného a o natočení tohoto snímku enormě stál - viděl v něm velkou příležitost. Režisér mu nedokázal vysvětlit, že žánr akčního filmu se už z principu neslučuje se satanistickou tématikou. Ďábla nezabiješ ani mu nemůžeš dát nakládačku. Satanistický film stojí a padá s atmosférou, která se opírá vedle okultních rekvizit o kvalitní herecké výkony, kdy z tváří herců musí čišet napětí, obavy a další emoce. Jak je to s Arnoldovým herectvím, každý ví, takže film už z principu nemohl dopadnout dobře. Jediným světlým bodem je obsazení sympatické, tehdy ještě neznámé Robin Tuney. Celkový dojem 25 %. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Opet nam zlo filmari predstavuji jako kytarystu co umi delat jenom ramus, ale nedokaze zahrat par akordu. Ze satanismu jsou jen stripky a film se toci zase jenom kolem jedne obehrane osy - hlavni hrdina chrani slabou a karsnou divku prede vsema a nemuze verit ani svym pratelum. Tohle je jedna z nejprovarenejsich prisad do filmovych jidel co znam a dela se mi z toho zle . . . ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Gabriel Byrne je dobrej Satan, Arnold vypadá dobře ošuměle. Nenudí to a docela se to z obvyklé Hyamsovy tvorby vymyká, takže je to slabej průměr. Ale nebyl by, kdyby Peter skončil před tou pitomou honičkou v metru. To je nejhorší a nejsmutněji nejsměšnější scéna filmu. A od té chvíle to jde hodně z kopce. Kdyby to skončilo v předchozím duchu trošku temnějšího thrilleru, byl bych celkem spokojenej. Ale protože to předělali do pitomýho klasickýho akčňáku bez trošky inovace a ještě tak strašně klišovitě podanýho, je to průměr.pro Rybkuu nebylo to Ježíš v New Yorku, ale napsaný anglicky CHRISTINEYORK, což se dá chápat nejen jako Kristus v New Yorku (jelikož to vyřezával do hrudníku a svýho, mohl se gramaticky zmýlit), ale i jako Kristin York. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Narodí sa vyvolené dievčatko, po pohlavnom vyzretí si má zasúložiť zo satanom a priviesť tak na svet jeho ľudskú podobu. Zabrániť návratu síl pekelných môže len poriadne tvrdý chlap, ktorý sa čerta len tak nezľakne. Bum, bác, výbuchy, ohne, vraždy, satanistická symbolika, boží bojovníci, návrat k stratenej viere a schopnosť sebaobety v prospech záchrany sveta – veľmi jednoduchučká akčná zábavka s odkvitajúcim Arnoldom v hlavnej úlohe tvrdého chlapíka so sklonom k alkoholizmu. Oproti tisíckam béčkových akčných zvracaníc je toto aspoň dopozerateľné do konca. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 41. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)
  • Rola Jericha (Schwarzenegger), bola pôvodne plánovaná pre Toma Cruisa. (rador)
  • Rola Christine York bola ponúknutá Liv Tyler. Tá ale odmietla, kvôli problémom s kontraktom. Takisto bola táto rola ponúknutá aj Kate Winslet. (rador)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama