Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (394)

numi 

všechny recenze uživatele

Musím začít jednou podstatnou informací, která více méně mluví za vše. Arnold z plátna po celou dobu téměř nesleze a nějak zapomněl hrát. No, zapomněl... Na začátku nahodil obličej s nápisem Terminátor a ten už nezměnil. Hodně groteskní pak jsou obzvlášť scény, kdy Arnold brečí - to jsem se už fakt musel smát. Z tohoto důvodu už film ztratil většinu svých ambicí, které mu kvalitní námět a hlavně docela zajímavé efekty daly do vínku (mimochodem, kterým hráčům Magiců připomínal satan kartu Lord of the Pit?). Jinak je samozřejmě na hlavu padlé to, že je Arnold schopný odolávat Satanovu hněvu i moci, zatímco ostatní jsou jako figurky, a navíc samotné rozuzlení a Arnieho vnitřní boj (nejkomičtější to část Schwarzeneggerova výkonu) byl vyloženě trapný. Jinak ale film běží v dobrém tempu a stále se něco děje, takže nuda to zase není. Jen takový prachobyčejně průměrný brak. Dva a půl. [srpen 2006] ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Arnold versus Satan. Ano i tak se dá jednou větou definovat tento snímek. Jericho Cane (Arnold Schwarzenegger) se živí jako bodyguard. V podstatě hned na začátku filmu se to začne ubírat však zcela jiným směrem. Na konci roku 1999 přichází Satan (Gabriel Byrme) aby našel vybrané děvče a s ní zplodil Antikrista. Gabriel je v roli parádní, snadno se mu ta role věří. Arnold v hororu, i když akčním působí decentně jinak. Pokud se nepletu tak je to jeho jediný horor. Ovšem není horor jako horor že? Zvlášť ne takový, když ikona akčního žánru střílí do Satana z kulometu. Konec světa není špatný. Má svůj nápad i zpracování. Pobaví jistě Arnoldovi hlášky a sledování jeho muž proti muži. (65 %) ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Ale no, nebuďte na Arnolda až taký zlí. Tento akčný horor je v pohode, hlavne čo sa týka jeho miestami temnejšej, vcelku dobrej atmosféry, ktorá je podfarbená výbornou hudbou. A keďže tu hrá aj Arnold, tak túto temnejšiu mystickú atmosféru strieda akcia. Scenár myslím bol dobre spravený, vyznenie filmu je také dvojstranné, buď sa mali zamerať hlavne na akciu alebo prepracovať seriózne mystiku. Ale 3* to odomňa má, pretože film ma bavil, hudba výborná, nápad tiež, avšak mne tam moc nesedel Gabriel Byrne, a na niektoré tradične veci vo filme (napr. záver), tak nad ne som sa povzniesol. Hodnotené z nadhľadu – celkom slušné. Veď nemusíte pozerať len psychologické a ťažké intelektuálne filmy. Sem tam aj nejaký Arnold neuškodí (samozrejme Terminátor, Totall Recall a iné sú jeho vynikajúce klasiky). ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vyloženě špatný, vůbec ne... Jen trošku nevyážený. Schwarzenegger je docela dobrý a není mnoho fimů, kde by neustále dostával nakládačku (i od tlustejch ženskejch) a byl dokonce ukřižovanej. Gabriel Byrne je jako satan úžasně démonickej... Hodně to ubíjí střih, ale naopak zvedá kompozice záběrů, byť občas mizerně nasvícených, ale obě kostelové scény jsou úžasné. Mohutnost toho prostoru sama o sobě je děsivá, a když se zkombinuje se správnými hororovými prvky (lítající lavice, hořící svíce, nebo drobná postava uprosted prostoru, o které všichni vědí, že je to Satan, a že by tu neměl nic dělat) zvedají hodncoení navelice slušné 3 hvězdičky.. Kapitolou sama pro sebe je pak hudba, nebo někdy spíše zvuky. Občas probleskne skutečně zajímavý hudební motiv ale dost často je náhle velice nepřirozeně utnut. Naštěstí aspon na konci dostane větší prostor. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

tyvole super nářez,zas nechápu,jen 53%????????příběh je naprosto perfektní,gabriel byrne jako satan je fakt démonickej,arnoldova postava zdrceného policty je výborně napsaná a arnold si sní poradil překvapivě dobře.finální souboj ve kterém dostává satan brutálně na prdel je fakt hustej,takže vás opět nechápu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Film Konec světa byl poslední film distribuovaný na laserdisc. (Duoscop)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 41. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Jeden z kněží se jmenuje Tomáš Akvinský. Tomáš Akvinský byl jeden z největších filozofů 13. století, byl zastáncem přirozené teologie a otec tomistické školy filozofie a teologie. (DEXTER099)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno