Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (361)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Když odpustím tu celou řadu nesmyslů a zaměřím se pouze na příběh, mohu dát s přivřenýma očima 3*. Lepší hodnocení by bylo, kdyby: (podotýkám, že nejsem archeolog a ani historik se zaměřením na pravěk, ale tak nějak pocitově) oděv vypadal autentičtěji a ne jak z kožené galanterie, krajina působila více evropsky a tím pádem realističtěji, vlk by při "domestikaci" zůstal více šelmou (záchrana z ledové vody? Olízání tváře? To jako fakt?) a ve finále se mohli tvůrci trochu osmělit a pokusit se být v otázce jazyka-řeči kmene průkopničtější, nechat plavat angličtinu (a tím pádem my pak češtinu v dabingu) a zkusit zobrazit komunikaci tak nějak více odpovídající pravěkým lovcům mladého paleolitu. (Ano, nevím, jak se tehdy mluvilo, netuším, zda jsou na to vědecké teorie, ale jedno je jisté - národní jazyky neexistovaly.) Takže shrnuto - pěkný pohádkový příběh pro každého, kdo se oprostí od touhy po zhlédnutí něčeho více autentičtějšího a ze strany tvůrců i odvážněji pojatého, promyšleného... ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Ten film je vážně jednoduché sestřelit díky hodně pomalému tempu a dějové prázdnotě, ale i přes mé vcelku nízké hodnocení jsem odcházel z kina v rámci možností docela potešen. Neočekával jsem totiž vůbec nic a byl jsem vůči Alfě hodně skeptický, ale nakonec jsem dostal sugestivní příběh o chlapci, který se musí poprat se svým osudem a stát se mužem, aby vyzrál na drsnou a nemilosrdnou přírodu. Alfa se může pyšnit působivým vizuálem, který si však bohužel neodpustil pár skutečně ošklivých CGI záběrů. Především si ale snímek neodpustil ani několik WTF scén, které byly nechtěně vtipné. Tvůrci vše prezentují ambiciózně s vážnou tváří a nepochybuji o to, že jejich záměrem bylo u diváků vyvolat poněkud jiné emoce, než se jim nakonec podařilo u mě. Překvapivě mě to ale nijak neuráží a místo toho jsem si projekci docela užil. Tento film rozhodně není pro každého a dokonce i jinak přijatelná hodina a půl může být pro většinu diváků nestravitelná. Avšak stojím si za tím, že Alfa za zkoušku rozhodně stojí. Osobně ji ale již podruhé vidět nemusím. PS: Ve verzi, která mi byla promítnuta, se žádný vypravěč s hlasem Morgana Freemana nevyskytoval [29.8.2018, Letní kino Regina] 5/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vzpomněl jsem si na Schmidtovo zpracování Štorchových knížek. Jasně, tohle bylo kapánek o něčem jiném, ale ten klukovský duch tu je a trocha nostalgie zafungovala. Jenže už dávno nejsem dítě školou povinné, takže ten kýžený efekt to nemělo. Ale i tak se jedná o milé dobrodrůžo o přátelství chlapce a vlka, které sice mířilo na jinou cílovou skupinu, ale i tak jsem si ho docela užil. Jen mi tady chybělo víc mamutů. 65% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Kedže filmy podobného žánru nie sú produkované na bežiacom páse ako Avangers či iné komiksy tak tvorcom určite odpustíme umelé prostredie aj banálny príbeh a vyberieme sa do vzdialenej epochy ľudstva za síce jednoduchým, napriek tomu príjemným príbehom. Čas od času takýto film pohladí dušu aj myseľ a štáty dokážu vyprodukovať aj film bez politickej korektnosti a preto som zvažoval plný počet hviezdičiek. Na tie však by však náčelník musel predsa len ponúknuť o čosi lepší príbeh či reálnejšiu prírodu a tak ostaneme niekde na hranici 80%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŽIVOT JE JEN PRO SILNÝ…“ /// …a od tý doby je pes nejvěrnějším přítelem člověka… Tak zajímavý je, kolik toho tady je udělaný digitálně. A přitom – film vo přírodě… dalo by se říct. Než Kedo (navoko) vodejde do věčnejch lovišť, je to dějepisná vodrhovačka, plná frází a kýčovitejch vobrázků. Oproti takovýmu Yossimu Ghinsbergovi má Kedo výhodu – mají k sobě s přírodou mnohem blíž, takže ho nerozhází nitrokloubní fraktura… natož aby trpěl hladem. Navíc, místo toho aby vlka zabil, tak si ho vochočí. Ale jinak je to celkem nuda. Tahle historická road movie měla bejt spíš rodinnou Disnejovkou, než vážně zamýšlenou dobrodružnou podívanou. Obsahově ničím nepřekvapuje a ani nenabízí nějaký extra vzrůšo. Nemít v lásce přírodu (a vlka), tak (asi) usnu. Navíc to má v sobě tolik patosu, že nezůstane suchý oko žádnýho Američana. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem silnej a klidnej. 2.) Mám vlka. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Mláďata se rodí po 59 až 63denní březosti, většinou v dubnu nebo v květnu. V jednom vrhu bývá zpravidla čtyři až šest vlčat, ale může být více nebo i méně. Velikost vrhu závisí především na množství kořisti v místě, které smečka obývá. Čím méně kořisti se v oblasti vyskytuje, tím méně mláďat se narodí. [Zdroj selmy.cz] (mavin)
  • Plemeno psa se nazývá československý vlčák. (Delock)
  • Film byl také natočen v Provinčním parku dinosaurů poblíž Patricie Alberty. (Delock)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama