Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (361)

ripo 

všechny recenze uživatele

97 minútová debilina plná megaobrovských nelogickostí, vyhodené peniaze. Slnko svietilo ked si Keda povedal, že sa vykúpe v blankytnom jazierku a majúc na sebe praplavky značky PraSpeedo si dal niekoľko temp. Na každom kroku tejto bohapusto odlesnenej krajiny si robí ohníky. Predpokladám že zo zamrznutého vlastného trusu. Nádherné okruhliaky na vrchole kopca, magaobrovská povodeň, ktorá vznikne za 10 sekúnd a zmizne za ďalších 11 ... a zopár ďalších chujovín dotvára tento dokument BBC. Už som len čakal, kedy sa na obrazovke zjaví sir David Attenborough 1* ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ide síce o veľmi jednoduché a prázdne (rozumej čisto remeselné) filmové dielo, no tým, že téma doby ľadovej a obdobie desať tisícov rokov pred našim letopočtom nie je ešte v kinematografii obkukané, pozeralo sa na to celkom vďačne. Ani konkurovať táto snímka nemá s kým, na nič obstojného si nedokážem momentálne spomenúť. Takže sledovať niečo čo sa podobá na moju celkom obľúbenú pc hru (Far cry: Primal) nebolo najhoršie. Inak je to však dosť nereálne, takmer fantasy o tom, ako začal človek krotiť zvieratá. Vedel by som si predstaviť, že by išlo o chladnú drámu, vážnu, krutú na nič sa nehrajúcu. To by bolo niečo. Takto je to film iba na jedno pozretie, bodka. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Veľmi zlý, slabý úvod. Prvých 30 minút ma takmer odrovnalo. Veľakrát som padal z gauča. Manželka ma musela oživovať. Defibrilátorom. Našťastie, potom sa Náčelník konečne rozbehol. Nakoniec sa z príbehu o domestifikácii psa vykľulo fajn dobrodružstvo chlapca a jeho psa (pardon vlka). Dole klobúk dávam za pár pozoruhodných vizuálnych obrázkov. Úroveň trikov kolíše, postavy nič moc, herci miestami až nesympatickí. Podľa mňa nepredateľný film, raz detský a pôvabný a o scénu ďalej drsný a špinavý. Nechápem čo od toho tvorcovia vlastne čakali. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Když odpustím tu celou řadu nesmyslů a zaměřím se pouze na příběh, mohu dát s přivřenýma očima 3*. Lepší hodnocení by bylo, kdyby: (podotýkám, že nejsem archeolog a ani historik se zaměřením na pravěk, ale tak nějak pocitově) oděv vypadal autentičtěji a ne jak z kožené galanterie, krajina působila více evropsky a tím pádem realističtěji, vlk by při "domestikaci" zůstal více šelmou (záchrana z ledové vody? Olízání tváře? To jako fakt?) a ve finále se mohli tvůrci trochu osmělit a pokusit se být v otázce jazyka-řeči kmene průkopničtější, nechat plavat angličtinu (a tím pádem my pak češtinu v dabingu) a zkusit zobrazit komunikaci tak nějak více odpovídající pravěkým lovcům mladého paleolitu. (Ano, nevím, jak se tehdy mluvilo, netuším, zda jsou na to vědecké teorie, ale jedno je jisté - národní jazyky neexistovaly.) Takže shrnuto - pěkný pohádkový příběh pro každého, kdo se oprostí od touhy po zhlédnutí něčeho více autentičtějšího a ze strany tvůrců i odvážněji pojatého, promyšleného... ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Nevím... takovéhle filmy nemám nakoukané.. ale myslím, že většina lidí která se podílela na tomhle snímku jela jen tak na půl plynu. Chápu i ty, křeří film hodnotí vysoko, protože je tenhle druh baví, ale já jakožto neovlivněný divák tipem filmu mohu pouze říci, že mi to přišlo odfláknuté. Za mě 45% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Pro film byli zabiti čtyři bizoni. Jejich zuby byly pak humánně odesílány zaměstnanci z Longview Beef Jerky. (Delock)
  • Mláďata se rodí po 59 až 63denní březosti, většinou v dubnu nebo v květnu. V jednom vrhu bývá zpravidla čtyři až šest vlčat, ale může být více nebo i méně. Velikost vrhu závisí především na množství kořisti v místě, které smečka obývá. Čím méně kořisti se v oblasti vyskytuje, tím méně mláďat se narodí. [Zdroj selmy.cz] (mavin)
  • Název filmu se objeví až na konci filmu. (Duoscop)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama