Reklama

Reklama

Mušketýr

  • Česko Ve službách krále (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Všichni za jednoho, jeden za všechny. Tohle heslo slýchával D'Artagnan od malička od svého otce (a po jeho brutálním zavraždění od svého učitele a sluhy v jednom), že nemohl jinak, a jak dospěl šup do Paříže naverbovat k mušketýrům. Bohužel zjišťuje, že na historkách už je dávno leží prach, a slavní mušketýři se zabývají jen popíjením lahodného vínka a házením nožů na podobiznu kardinála Richelieu. Takhle to přece D Artagnan nemůže nechat, vypráská zlenivělé mušketýry od hospodských stolů do boje za krále a královnu, za lorda Buckinghama, ale hlavně proti kardinálovi a jeho pravé (i levé) ruce, tajemnému muži v černém (čistě náhodou vrahovi D Artagnanových rodičů) ... Uh, Alexander Dumas, kdyby toto viděl, tak by se musel otáčet v hrobě minimálně stejnou rychlostí, jako letěl film pryč z mého DVD. Což o to, Peter Hyams to asi myslel dobře - vzal původní prostředí od A.D., akorát tak moc chtěl z Mušketýra udělat trhák, že půlku vlastního námětu ořízl a do vystřižených míst vložil různé akční souboje a přestřelky. Jenže mu z toho vyšel pěknej guláš - ostatní mušketýři jsou zde k smíchu (D Artagnan to všechno zvládne přece sám), při postřelení D Artagnanovy milé padouch pěkně počká, než se jí její miláček vypláče na rameni, a pak teprve zaútočí, zabitím hlavního padoucha rázem veškerá bitva skončí, atd ... To by ale ještě nebylo tak hrozné - toto celé pak Hyams předal do rukou střihorukého Edwarda, který si dal záležet na tom, aby žádný záběr nebyl delší než půl vteřiny, takže při sledování soubojů si divák koleduje o epileptický záchvat (i když jinak choeoografie soubojů byla velmi dobrá). No jo, Dumas se asi nějakého slušného zfilmování taky nedočká ... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po hvězdičce za oba za vlasy přitažené šermířské souboje (hospoda, žebříky) v hongkongském aranžmá, které jsou spolu se slibným obsazením (Deneuve, Rea, Roth) jedinými klady MUŠKETÝRA, zbytek je nudná vata. Řemeslníka Hyamse a jeho zábavná vysokorozpočtová béčka mám rád, ale tohle je jeho první film, na který se ani při nejlepší vůli nedá koukat jako na celek, ale pouze na zmíněné scény. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proboha, už žádné další zpracování Tří mušketýrů! Nemám páru, kolik verzí už existuje, ale kvalita jde s dobou dolů. Film není vyloženě špatný, ale aby se netočilo stále totéž, je Mušketýr pojatý opět trochu jinak a podle mě už nemá co nabídnout. Zaujaly mě akorát tak souboje a pak asi nejhezčí ze všech představitelek Constance (ačkoliv tady jí pojmenovali jinak), nějakou dobu jsem si lámal hlavu, kdo ji hraje, než mi docvakla Mena Suvari. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Rýchla, zábavná a bezbolestná sprostosť na motívy slávnej predlohy, s ktorou narába tak svojvoľne, až ma to ako jej veľkého znalca a fandu náramne bavilo. Bez troch mušketierov a s lahôdkovým Timom Rothom. je omnoho zábavnejšia ako tá z roku 1993, ktorá ma vždy srala. Nevyrovnaná réžia schopného remeselníka Hyamsa tomu ešte pridáva. Chvíľu super, chvíľu otras, chvíľu priemer ... no, je to kung-fu šermovanie so slávnou a notoricky ohranou predlohou. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Podle očekávání šlo o výborné (hlavně po stránce choreografické) akční scény poslepované klišovitými, stupidními až trapnými scénami. Nečekal jsem však, že to bude v poměru tak 1:3, čili se budu 75% filmu neskutečně nudit. Ale závěrečná bitka na žebřících je opravdu zapamatováníhodná a Tim Roth v roli hlavního záporáka opravdu "hnusnej hajzl". ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Film je rozsiahlou reimagináciou Dumasovej tvorby, ktorá znižuje dôraz na politické machinácie v prospech zápletky pomsty typickej pre moderné akčné filmy. (Arsenal83)
  • Hoci film vznikol na základe francúzskeho diela, nezískal žiadne dotácie z francúzskeho národného fondu na podporu filmu, pretože bol považovaný za komerčne orientovanú produkciu. Niečo však dostal od regionálnych vlád, ktorých územia boli zobrazené vo filme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama