Reklama

Reklama

Mušketýr

  • Česko Ve službách krále (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tak já už nevím : je to podle románu DUMASE nebo je to fantazie režiséra nebo je to pokus jak "Tři mušketýry " udělat jinak ? Jednu přednost tento film má. Má nejhezčí královnu (Catherine Deneuve) jakou jsem dosud ze všech "mušketýrských filmů " viděla. Trochu mi tam vadila prchající královna v kočáře, oděna ve venkovském šatě a ovšem zmalována jako velikonoční vejce, na což by jistě prostá venkovanka sotva pomyslela natož aby na tehdejší dobu měla na šminky. Ale to jsou režisérské chybičky. Jenže mě to vadí. Též mě vadí blbosti typu : visím na laně na věži, ale statečně šermují, lítám vzhůru dolů jako na řetízkovém kolotoči, ale jsem pořád "in" a co mě úplně dostalo, že jsem se řehtala byla šermovačka ve stodole na dlouhých žebřících..... no to už byla kravina do nebe volající. Proto tedy jenom 3*. P.S. Na DVD v sekci "bonus" jsem se od režiséra Hyamse dověděla, že film chtěl dělat jinak, aproto pozval ke spolupráci hongkongského specialistu, který měl na starosti šermovací scény. Takže proto je film jiný, pro nás Evropany nezvyklý. Musím však vyzdvihnout Tima ROTHA, který zahrál opět "ničemu" v tom nejlepším smyslu slova.Obávám se, že mu již úlohy tohoto druhu zůstanou přišity režiséry navždy. ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Dumas se nepáral s historií, Hyams se nepárá s Dumasem. Ze Tří mušketýrů zůstala vlastně jen jména postav, najít v ději víc než velmi volnou inspiraci je téměř nemožné – a mně je tenhle přístup milejší než nějaký další bezpohlavní přepis a’la Stephen Herek. Kromě bojových scén, které se už zasloužené pochvaly dočkaly, stojí za zmínku i kamera – takhle pěkné práce se šerosvitem je až škoda. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo dělal tomuhle filmu choreografii hongkongský specialista Xin Xin Xiong a je to vidět na každém souboji. Naneštěstí mu jeho práci mírně kazí režisér Peter Hyams nevhodným sestříháním těchto akčních scén. Asi aby nebylo vidět dubléry. Jinak na Dumasovu předlohu se vykašlete a budete se celkem dobře bavit. ()

Mrkvič odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsme jen odkliknout "odpat" a nechat to být, ale kdyby moje hodnocení mělo odradit jediného člověka, tak budu rád. Kritizuje se tu předělávání Xkrát viděného atd. To je mi osobně jedno a některé předělávka mušketýrů mám rád. Tohle je ale naprostá pitomost! Efektní souboje? Já asi koukal na něco uplně jinýho, tady byl děsnej střih a ještě horší kamera a všechno se to asi snařžilo zamaskovat příšernou choreografii, teda pokud tam nějaká vůbec byla. Kecám. Byla tam choreografie, ale tančení na sudech, Dartagnan, co dělá provaz, zapichování kordu do stropu a houpání se na něm. Hrozně pitomé rozhovory a postavy. Rozhodně NEKOUKAT!!! Radši si dát Mušketýra v tekuté podobě. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jako fanda historických filmů jsem zhnusen. Ultralacině působící adaptace třech mušketýrů s pitomým příběhem, milionem historických kravin (puška s hákem a lanem??) a ještě pitomějším zpracováním. Herci nemají co hrát, hlavní hrdina se o to ani nepokouší, souboje jsou ve stylu Hongkongu, ovšem zabitý mizernou kamerou i střihem a přes hodinu a půl délky se to neskutečně vleče. Nejhorší je, že Hyamse jsem měl vždycky rád, ale tímhle si slušně nakročil k odpadu (ke kterému se snadno dostal ještě příšernějšími Lovci dinosaurů) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení filmu probíhalo od října do listopadu ve Francii (ve městech Cassaigne, Miramont-Latour, Auch, Sarlat-la-Canéda, Toulouse, Tillac, a v oblasti Midi-Pyrénées a Gersu) a v Lucembursku ve městě Vianden. (GASTON73)

Reklama

Reklama