Reklama

Reklama

Mušketýr

  • Česko Ve službách krále (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát otřepená fráze mušketýrů z dávné doby, kdy ještě Francii vládla monarchie a Alexander Dumas měl o čem psát se dočkala dalšího pokračování, remaku, znovuzrození?...plná špatných a nudných scén, ale také akčních, choreograficky perfektních scén, které rozhodně stojí za povšimnutí. A to je vlastně to jediné co za to všimnutí stojí. Ani herci se mi do rolí oněch mušketýrů nehodili, hlavně D´Artagnan, když už je přeci jenom divák zvyklý na ten originál, snáž se mu to srovnává s novějším. Mušketýr je další zbytečný film, který mohl vzniknout jak jinak než za velké podpory USA a mimojiné v rukách režiséra, který vždy z něčeho dokázal udělal nic. --- Neotáčej se ke mně zády D´Artagnane nebo tě vyzvu k souboji. - Nebojuj se mnou Aramisi, nebo tě zabiju. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tak já už nevím : je to podle románu DUMASE nebo je to fantazie režiséra nebo je to pokus jak "Tři mušketýry " udělat jinak ? Jednu přednost tento film má. Má nejhezčí královnu (Catherine Deneuve) jakou jsem dosud ze všech "mušketýrských filmů " viděla. Trochu mi tam vadila prchající královna v kočáře, oděna ve venkovském šatě a ovšem zmalována jako velikonoční vejce, na což by jistě prostá venkovanka sotva pomyslela natož aby na tehdejší dobu měla na šminky. Ale to jsou režisérské chybičky. Jenže mě to vadí. Též mě vadí blbosti typu : visím na laně na věži, ale statečně šermují, lítám vzhůru dolů jako na řetízkovém kolotoči, ale jsem pořád "in" a co mě úplně dostalo, že jsem se řehtala byla šermovačka ve stodole na dlouhých žebřících..... no to už byla kravina do nebe volající. Proto tedy jenom 3*. P.S. Na DVD v sekci "bonus" jsem se od režiséra Hyamse dověděla, že film chtěl dělat jinak, aproto pozval ke spolupráci hongkongského specialistu, který měl na starosti šermovací scény. Takže proto je film jiný, pro nás Evropany nezvyklý. Musím však vyzdvihnout Tima ROTHA, který zahrál opět "ničemu" v tom nejlepším smyslu slova.Obávám se, že mu již úlohy tohoto druhu zůstanou přišity režiséry navždy. ()

Reklama

Gwilwen 

všechny recenze uživatele

Dumasovi bylo oplaceno stejnou mincí. Stejně jako Dumas "znásilnil" francouzskou historii a pošpinil její hrdiny Ludvíka XIII. a kardinála Richelieu, na vlas stejně se zachovali filmaři k jeho dílu a nenechali kámen na kameni. Mému hodnocení nepomůže ani to, když se pokusím odhlédnout od historických nesmyslů a budu hodnotit výhradně dobrodružný film. Nesympatičtí hrdinové a kopec nudy navlečený do skvostných kostýmů. Nic víc, nic míň. ()

Mrkvič odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsme jen odkliknout "odpat" a nechat to být, ale kdyby moje hodnocení mělo odradit jediného člověka, tak budu rád. Kritizuje se tu předělávání Xkrát viděného atd. To je mi osobně jedno a některé předělávka mušketýrů mám rád. Tohle je ale naprostá pitomost! Efektní souboje? Já asi koukal na něco uplně jinýho, tady byl děsnej střih a ještě horší kamera a všechno se to asi snařžilo zamaskovat příšernou choreografii, teda pokud tam nějaká vůbec byla. Kecám. Byla tam choreografie, ale tančení na sudech, Dartagnan, co dělá provaz, zapichování kordu do stropu a houpání se na něm. Hrozně pitomé rozhovory a postavy. Rozhodně NEKOUKAT!!! Radši si dát Mušketýra v tekuté podobě. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nudná blbústka o mušketýrech, stokrát ohrané téma. Mění se jen herci a kvalita kostýmů a výprava. Musím smutně konstatovat, že Tim Roth se tu vůbec neměl vyskytnout a to samé platí o Catherine Deneuve ... Co bylo slušné byly šermířské souboje, třeba ty na voze s královnou byly celkem zajímavé a opravdu nechápu ty držkopády na zem. Podle mně normální člověk by zemřel jen kdyby spadl na záda na zem z té výšky střechy a to stojícího vozu... Nepřátelé z vozu za plné rychlosti lítali jak kuželky, to smekám! Jiak ale nuda, herci nesympatičtí... Zlatá Angelika ! Dávám za dvě muškety .. * * ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Počas natáčania v Gaskoňsku Hyams, Diamant, Chambers a Castaldi navštívili ceremóniu v Cathédrale Saint-Pierre de Condom, kde boli menovaní čestnými "mušketiermi", aj keď to nebola vojenská funkcia, ale skôr hostina organizovaná kultúrnym združením len voľne súvisiacim s pôvodnými mušketiermi. (Arsenal83)
  • Zámok Vianden v Luxemburgu sa stal fiktívnym zámkom Duchamps, kde sa odohráva vrcholná akčná scéna filmu. Starosta Viandenu bol po natáčaní veľmi nespokojný so škodami, ktoré hrad scénami utrpel. (Arsenal83)
  • Film je rozsiahlou reimagináciou Dumasovej tvorby, ktorá znižuje dôraz na politické machinácie v prospech zápletky pomsty typickej pre moderné akčné filmy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno