Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tully vypraví příběh Marly (Charlize Theron), matky tří dětí, které její bratr (Mark Duplass) pořídí chůvu. Přes počáteční nedůvěru si Marla k pozorné, nepředvídatelné a mladé chůvě Tully (Mackenzie Davis) vytvoří silné pouto. (Bontonfilm)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (107)

Matty 

všechny recenze uživatele

Na půl cesty mezi tím nejlepším a nejhorším, čeho je Jason Reitman schopen. Charlize Theron exceluje v roli vysílené matky tří dětí, jejíž život se scvrkl na mechanicky opakované vyměňování plín a kojení. Díky jejímu výkonu, odžitým situacím a odměřené režii spoluprožíváme její únavu, chápeme její poporodní depresi, cítíme obrovskou úlevu, když se před dveřmi objeví Tully. Kouzelná chůva jednak zodpovídá (nikdy nepoloženou) otázku, jak by vypadala Mary Poppins, kdyby byla mileniálka, jednak mění žánr filmu z vypravěčsky jasně zacílené sociální tragikomedie v ambiciózní magicko-realistickou výpověď o ztrátě víry ve smysl toho, kým jste a co děláte. Reitman podobně jako v otřesné satiře Muži, ženy a děti podlehl pokušení nabídnout nám kromě malých dramat obyčejných lidí velké nadčasové myšlenky. Ty jsou ale v jeho pojetí komicky zjednodušené a pro snazší stravitelnost sladkobolně zabalené („A Spoonful of sugar helps the medicine go down“) a jejich přítomnost ve vyprávění zdůvodňuje strašlivě vratká narativní konstrukce, nadřazující odhalení předvídatelného dějového zvratu uspokojivému vyřešení všech ostatních problémů (hrdinčiny nenaplněné kariérní ambice, nedostatek financí, synův autismus). Závěr filmu, jehož tvůrci po cestě z bodu A do bodu B tak trochu zabloudili, pak sice nabízí řešení, ale skrze něco, co dosud nepředstavovalo problém (zapojení manžela do péče o domácnost). Tully je svým utilitárním přístupem k postavám přes autentický začátek vlastně hrozně cynický a neupřímný film. 55% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jak praví italské přísloví: „Do žen a do melounů nevidíš“… Jen Jason Reitman, jako jeden z mála tam dokázal nahlédnout. … Úděl žen. Je to právě ten neustálý boj a vždy převažuje.. to co musíme, před tím.. co bychom chtěly. Volbu máme, ale je naší přirozeností tyto touhy a přání potlačit a být tady především pro druhé. To nám dělá radost, to nás naplňuje. Tak to bylo, je a bude. Vím o čem píšu, dočetla jsem Horalku a Alberto Moravia je taky jedním z těch vyvolených. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman natočil dva skvělé filmy: "Prodloužený víkend" a "Juno".. A od té doby se tak nějak plácá ve svých oblíbených vyhrocených melodramatech na téma rodina.. Charlize Theron opět musela pro svou roli potlačit status krásky udělat ze sebe otahanou, zanedbanou a vyčerpanou matku tří dětí, aby dokázala, že zvládá i náročnější role.. Myslím, že to ani nebylo zapotřebí, protože by tuhle roli hravě uhrála i s 50 kg a celý sál by jí to baštil.. "Tully" především ukazuje, kam žena, o kterou nikdo s láskou nepečuje, může klesnout.. A naopak se správným zacházením může jednoduše rozkvést.. Kdyby se Reitman této pointy držel a zbytečně celou záležitost ke konci nepřekombinovával, vyzněl by příběh podstatně lépe.. I když bez toho závěru by tam bylo víc WTF scének, než bych chtěla v mainstream snímku vidět.. Jednohubka, která nestojí za zmínku, i když téma bylo zajímavé.. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Materstvi se vsim zlym i dobrym, tak realisticky jako snad nikdy predtim. To vse by sice bylo dobre, ale prave ponekud magictejsi posledni dejstvi a zaver to u me, narozdil od kolegu, vyrazne povysuji a davaji tomu vetsi smysl. A predevsim dve vyborne strihove montaze: cerstva poporodni a brooklynska anabaze za doprovodu Cyndi Lauper. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Způsobu, jakým to Reitman dohrál, by se dal vyčíst nedostatek elegance, a to možná i proto, že coververze titulní písně jedné bondovky napoví pointu a scéna s oblečkem servírky ji de facto prozradí. Přesto si je možno vychutnat trpký humor spojený s vyčerpávající bublinou mateřství, perfektní dvojici Theron, Davis a možná i to poselství, že by si měl člověk vážit všech těch partnersko-rodičovských maličkostí, jejichž hodnotu poznáte, až když jsou pryč. Přijmout to. Spolupracovat. Ničeho nelitovat. One life for yourself and one for your dreams.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Charlize Theron kvôli roli pribrala zhruba 22 kíl. Jej deti si o nej mysleli, že je naozaj tehotná. (Astonko)
  • V květnu 2017 získala distribuční práva na film společnost Focus Features a stanovila datum uvedení do kin na 20. dubna 2018, avšak v březnu 2018 bylo datum posunuto na 4. května 2018. (griph)
  • Diablo Cody napsala film jako způsob, jak se vyrovnat s vlastním těžkým těhotenstvím. (griph)

Reklama

Reklama