Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Bauer odpad!

všechny recenze uživatele

Takže, policista na jednom z měsíců Jupitera řeší divné a znepokojující smrti horníků. Docela zajímavý nápad, ale zpracování je příšerné! Už dlouho jsem neviděl něco takhle příšerného, jako je tento snímek. Peter Hyams natočil pár snímku, které mně opravdu baví. Ovšem, na Outland koukat po deváté hodině večerní, tak myslím, že bych usnul. Koukal jsem na to v sobotu odpoledne a zhruba po 30 minutách mi začala padat hlava a chtělo se mi silně spát. Udělal jsem si litr kafe a dokoukal jsem to s výsledkem, že jde o ztrátu času. Pro mně osobně je to jeden z nejhorších filmů, co jsem kdy viděl. Zařadím ho do TOP10 nejhorších filmů. Větší nudu jsem nezažil! A to, že tam Sean Connery pobíhá s brokovnicí to nezachrání. A co je smutné je, že ani je účást ten film nezachrání před odpadem, což je mi líto, protože Conneryho mám rád a je to skvělý herec. Roli v této kravině neměl brát!!! Totální odpad, který nechci nikdy víc vidět a ani o tom slyšet!!! ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Trochu starší zapadlé sci-fi, které díky svému nadčasovému designu nezastaralo ani po třiceti letech. Vidět Seana Conneryho ve westernovém rámci pobíhajícím po měsíci Jupitera je hodně originální... i když trochu schematická zápletka dělá z Hyamsova filmu vlastně tak trochu béčko. Pokud očekáváte film bez silných ambicí, budete spokojeni. 65 % ()

Reklama

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Sean Connery v dost neobvykly roli serifa - samotare, kterej kdesi kousek od Jupitera na vesmirny stanici resi podivny umrti horniku. Slapne pri tom na kuri oko spolecnosti, ktera tuhletu vesmirnou stanici vlastni a zaroven skrz svy prostredniky dovazi drogy, ktery delaj z horniku magory. Sef spolecnosti neleni a pozve si do vesmiru par sympataku s kverama, aby Seana oddelali, ale jako to dopadne vsichni vime. 60% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Sci-fi western so Sirom Seanom Connerym v hlavnej úlohe? Film, ktorý je tak atypický, až bol relatívne dosť zaujímavý. Žiadne veľkolepé vesmírne scény, ale drsná akože vtedajšia sci-fi realita. Zápletka tak akurát pre tento snímok, technické spracovanie taktiež ušlo a to dokonca aj v dnešnej dobe, ale za to môže aura dokonalých osemdesiatiek. Videl som to v priebehu rokov už pár krát a stojí to za zhliadnutie. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Detektivka v budoucnosti na důlní planetě, kde lidé začínají umírat velkým tempem. Nikomu to ale nevadí, protože důležité jsou jen peníze. Na planetu přijíždí nový šerif, který začne pátrat a nehodlá se s tím smířit jako ostatní. Příběh průměrný, ale prostředí vykresleno na úrovni + Frances Sternhagen, která je ze začátku tvrdá jako vyschlá křížala. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o první snímek, který použil systém Inrovision – ten umožňoval zakomponovat živé herce do již nafilmovaných obrazů, v němž bylo různorodé prostředí vytvořeno za pomoci miniatur. Ve své době tento systém umožňoval, že pohyb postav v takovémto prostředí vypadal „věrohodně“. (fiLLthe3DD)
  • Původně se měl snímek jmenovat „Io“ (Jupiterův měsíc, na kterém se odehrává děj) – lidé si však toto slovo pletlo s číslicí 10, a tak byl film přejmenován. (fiLLthe3DD)
  • Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´82 (USA): - Cena pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Frances Sternhagen). (Terva)

Reklama

Reklama