Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Western co se tváří jako zaplivaná špinavá sci-fi v prostředí těžební základy na Io. Connery jako umanutý policajt řeší podivné případy sebevražd, ve kterých má zdá se prsty zlý korporát, solí jednu hlášku za druhou. Nejlepší je ovšem Frances Sternhagenová jako cynická doktorka se sklonem k alkoholismu. Úsměvné "akční" finále ukazuje, jak moc se žánr za ty roky změnil. ()

Bauer odpad!

všechny recenze uživatele

Takže, policista na jednom z měsíců Jupitera řeší divné a znepokojující smrti horníků. Docela zajímavý nápad, ale zpracování je příšerné! Už dlouho jsem neviděl něco takhle příšerného, jako je tento snímek. Peter Hyams natočil pár snímku, které mně opravdu baví. Ovšem, na Outland koukat po deváté hodině večerní, tak myslím, že bych usnul. Koukal jsem na to v sobotu odpoledne a zhruba po 30 minutách mi začala padat hlava a chtělo se mi silně spát. Udělal jsem si litr kafe a dokoukal jsem to s výsledkem, že jde o ztrátu času. Pro mně osobně je to jeden z nejhorších filmů, co jsem kdy viděl. Zařadím ho do TOP10 nejhorších filmů. Větší nudu jsem nezažil! A to, že tam Sean Connery pobíhá s brokovnicí to nezachrání. A co je smutné je, že ani je účást ten film nezachrání před odpadem, což je mi líto, protože Conneryho mám rád a je to skvělý herec. Roli v této kravině neměl brát!!! Totální odpad, který nechci nikdy víc vidět a ani o tom slyšet!!! ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Velice dobrej space western v čele s charismatickým Connerym a hláškující Frances Sternhagen. Film vypadá překvapivě hodně dobře a kvalitní kulisy musely sežrat podstatnou část rozpočtu. Příběh je zajímavej, ani ne tak kvůli úvodnímu vyšetřování, spíš poslední třetina to vše hezky uzamkne, od momentu kdy Connery zjistí že vedení si na něj najalo dva zabijáky a začne se na stanici připravovat tak že si na ní schovává zbraně, naposledy telefonuje s rodinou která je na cestě zpátky na Zemi a snaží se získat podporu někoho dalšího což se mu nepodaří a vyserou se na něj i kolegové z práce, k čemuž se neustále připomíná odpočet času kdy má dorazit transport s těma zmrdama. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Outland sa nehrá na nič veľké, aj keď Connery je určite veľký herec. Síce toto nebola celkom jeho parketa, nijako však neurazil, ani sa neznemožnil. Príbeh filmu ja na rok i krajinu pôvodu celkom podarený, zábery v extériéri sa vydarili. Koniec filmu však vyznieva úsmevne - hlavný hrdina (šerif) nervózne čaká, až za ním prídu zabijaci, aby ho odrovnali, pritom zločin spoločnosti nepotrebuje vôbec vytrúbit do sveta/vesmíru, však načo...všetko zvládne aj sám. Hodnotenie: 60% ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní sci-fi noirovka. Hodnotila bych výš, kdyby tam Hyams toho scifi napěchoval víc; takhle film zachraňuje napínavá poslední dvacetiminutovka, zbytek je příběhově průměrná "kriminálka", ovšem s nadprůměrnou atmosférou a "vetřelčí" hudbou. Hyamse oceňuju jako režiséra s velkým talentem navodit hutnou atmosféru a v Outland to opět dokazuje. Děj však tentokrát pokulhává a pachuť klišoidní zápletky nedokázal přerazit ani Connery. Kozoroh 1 a 2010: Druhá vesmírná odysea zůstávají nadále nepřekonány, bohužel. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Původně se měl snímek jmenovat „Io“ (Jupiterův měsíc, na kterém se odehrává děj) – lidé si však toto slovo pletlo s číslicí 10, a tak byl film přejmenován. (fiLLthe3DD)
  • Původně měl rozpočet činit 12 milionů amerických dolarů, později se tato částka přehoupla až na 18 milionů dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Děj snímku připomíná western V pravé poledne (1952). Režisér Peter Hyams měl původně v plánu natočit ryze westernovou podívanou – jelikož mu ale bylo řečeno, že tento žánr je „mrtvý“ a nikoho do kina nenaláká, rozhodl se premisu zasadit do vesmíru. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama