Reklama

Reklama

Po masakru archeologického týmu v džungli se zachová pouze několik beden s domorodými artefakty a vzorky místní flóry. Bedny cestují z přístavu do přístavu a nakonec skončí v Chicagu, zapomenuty v podzemí muzea přírodní historie. Jeden den před otevřením velké výstavy se v temných sálech a na chodbách začne pohybovat i něco jiného než návštěvníci. Začnou se objevovat zavraždění lidé a stopy naznačují, že vrah musí být obdařen nezvyklou sílou. Když však mladá bioložka Margo Greenová najde spojení mezi vraždami, neúspěšnou amazonskou expedicí a podivnou sochou na připravované výstavě, začíná nemilosrdný souboj se strašným nepřítelem, v němž všichni lidé, uzavření v muzeu, musí bojovat o svůj život. Margo spolu s policejním důstojníkem Vincentem D´Agostou nedobrovolně vytvoří dvojici, vyšetřující sérii brutálních vražd… (Intersonic)

(více)

Recenze (97)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Temné chodby múzea a nejaký tvor, ktorý zabíja,len škoda že to monštrum nebolo skoro ani vidieť. Atmosféra a napätie sú súčasťou tohoto filmu, a to hlavne pre tie temné zákutia a strašidelné kulisy. Lebo sú v kanáloch a nevedia či za chvíľu nebudú v potravinovom reťazci pred niekym oveľa silnejším a vytrvalejším akým je človek. Keď začal chaos v tom múzeu konečne to začalo mať grády a keď boli v tom polo zatopenom tuneli, tak atmosféra bola hustá. Z tohoto filmu sršala dosť slabá finančná injekcia. Monštrum nebolo zlé spracované ale iritovala ma všade prítomná tma a niekedy som nevidel ani hovno. A ten koniec, keď to monštrum utekalo a bolo celé v plameňoch a oheň sa dostával všade, aspoň to na mňa urobilo dojem, ale ako celok je jeden s tých slabších Monster hororov. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Horory to maju dnes tazke a mam pocit, ze ich kvalita bud kolise (tov lepsom pripade), alebo ide dole vodou. Tento horor je vsak jeden z mala kvalitnych, a natocil ho mne nic nehovoriaci Peter Hyams. Film sa odohrava v tmavych priestoroch, co je pre horor len plusom. K tomu vyborni herci a slusne digitalne zvladnuta prisera. 76 % ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný thriller o tom, kterak v NY muzeu žere lidské mozky jakýsi mýtický vetřelcoidní netvor z amazonské džungle. Tom Sizemore a Penelope Ann Miller v hlavních rolích si ostudu neudělali, ale že by vytvořili nějaké nezapomenutelné duo, to ani náhodou. Román "Relikvie" jsem stěží začala číst a už vnímám zřetelný odklon filmového scénáře od knihy, snad tedy četba nabídne lepší, zajímavější zážitek (a drsnější, jak se zdá, děti nejsou hájeny:-)). "Relic" je nepřekvapivé, neinovativní, mírně napínavé béčko, nic víc, nic míň, nečekejte zázraky a třeba vás to zabaví... nebo taky ne;-). Neuchvátilo, nezklamalo, podruhé to vidět nemusím, ale ani bych se tomu nebránila... tož tak:-). 52% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film jde ve Vetřelčích stopách, kdy místo Nostromo máme labyrint chodeb v muzeu. Pátrání po monstru, co po sobě zanechává utrhané hlavy s částí mozku (hypothalamus je to, co bestie potřebuje), má své napětí, které se stupňuje. Vděčná je třeba taková vodní stoka v podzemí. Pár lekaček mi tentokrát nevadilo. Kočku jsem zvládl, ale ta další lekačka mne dostala, fuj! A pocit z Vetřelce násobila místy i hudba, která jako by z pera J. Goldsmitha vypadla. Samozřejmě je tu i pár padouchů, respektive nesympatických postav, co musejí zákonitě zařvat. Ohnivá akce rovněž potěšila. V kině se mi líbilo více, ale hodnocení nechám, i když bych ho dnes přeci jen snížil - alespoň na 3,5*. Největším záporem filmu je přemíra scén ve tmě či pološeru a občas až příliš rozkomíhaná kamera. Jako oddechovka pořád dobré. ()

O´Hara 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha od Prestna a Childa byla pro mě naprostým trhákem a proto jsem se hned začal poohlížet po zfilmované verzi. K mému zdešení jsem zjistil, že zde bylo uděláno tolik úprav k horšímu, že se vůbec nedivím, že se film většině lidem nelíbil. Proto, pokud jste zklamáni, tak si přečtěte jednu z mnoha jejich knih a uvidíte, že to stojí za to.....Já jsem zatím jejich jedinným velkým fanouškem, co jsem potkal! Takže neváhejte a přidejte se... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se vyskytuje postava se jménem Spota. Objevuje se v mnoha Hyamsových filmech. (-bad-mad-wolf-)
  • Psi, kteří se ve filmu objevují, se jmenují Castor a Pollux, stejně jako dvojice bratrů ve filmu Tváří v tvář (1997). (Chrustyn)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama