Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Mladý, přesto již svými moderními vyšetřovatelskými metodami a úspěchy proslavený detektiv Jánoš Marton (Ján Koleník) z Pešti přijíždí na zámek Betliar řešit tajemnou brutální vraždu služky. Na Gemeru jej vítá místní rázný strážmistr Vilém Černý (Stanislav Majer), kterému přítomnost až příliš sebevědomého vyšetřovatele z Pešti v jeho rajónu, a povinnost s ním spolupracovat není vůbec po chuti… A zdá se, že Martonův pobyt nevyhovuje ani místním, k technickým novinkám nedůvěřivým obyvatelům, kteří před vědou upřednostňují víru v magii a pověry; vyšetřovatelova přítomnost je trnem v oku i obyvatelům zámku – mocné šlechtické rodině Wisniewskych, ve které má každý své tajemství… Jak se ukazuje, vražda služky není zdaleka natolik jednoduchá, jak by si vyšetřovatelé přáli; navíc to není ani jediné zvláštní úmrtí mladé ženy v této oblasti… Marton s Černým tedy stojí před nelehkou výzvou – překonat vzájemné nesympatie a spolu pátrat po zvráceném pachateli, kterým je podle vesnických povídaček nadpřirozený „Démon“… A podle Martonovy teorie první sériový vrah v dějinách Uherska.
Vyšetřovatelům při práci asistují dva Černého podřízení – místní četníci Nahálka a Ondrík (Martin Nahálka, Milan Ondrík). Ti díky své lenosti, nebo jindy naopak přílišné horlivosti a především nedostatečné inteligenci, pokazí, co mohou… Ale při řešení menších kriminálních případů (inspirovaných skutečnými historickými událostmi) se občas i na ně usměje štěstí. Zlo na Betliaru ale nespí, mrtvol přibývá a Marton musí udělat vše pro to, aby zabránil dalším bestiálním vraždám… Vyšetřování mu ale komplikují sympatie ke krásné šlechtičně Júlii (Danica Matušová), odměřenost její upjaté matky – hraběnky (Anikó Varga) i nevyspytatelné chování jejího otce, extravagantního hraběte Wisniewskeho (Lukasz Kos). Podaří se Martonovi odhalit „Démona“ dřív, než si přijde i pro něj?! (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (112)

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi prostředí, kde se to odehrává (zámek Betliar), vadí mi místní drmolící žandári a jejich blbost. Pokud to zvládnu dokoukat, zhodnotím i příběh. /// Příběh hoodně rozvleklý, dokoukala jsem to v podstatě jen díky těm krásným lokacím. Hlavní dvojice Koleník - Majer byla oko potěšující a místy i docela zábavná (zejména ta česká část). I ty drmolící žandáry jsem nakonec vzala na milost a ke konci už mě tak nelezli na nervy. Budu hodná, dám 3*. /// ROZHODNĚ mnohem lepší než Inspektor Max, toho jsem vzdala asi po třetím díle. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Na naše podmienky ambiciózny projekt, ktorý sa však ako väčšinou nepodaril. A to sa nevysmievam, úprimne by som 1890 prial aby sa podarilo a aby sme mali aj my konečne nejaký seriál európskej kvality. Stále však nemáme- okrem kostýmov a pár obstojných hercov sa nedá moc chváliť. Nezaujalo, no aj tak by som bol rád za viac podobných pokusov v našej seriálovej tvorbe. 20% ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli je to počin originální nebo katastrofa. Nebo originální katastrofa? Očividná pro- oblíbený žánr historická detektivka, přenádherný zámek Betliar (který jsem zažila s exkluzivní a nezapomenutelnou prohlídkou) i jeho okolí- kamera má co zabírat a umí to zabrat. Co se hereckého ansámblu týče, po třinácti dílech... výhrady nemám. Očividná proti- hudba (šmárjápannomilosrdná!), některé dialogy a hlavně vnitřní monolog hlavní postavy. Taky si někdy říkáte- mám radši knihu než film, tam je jasně napsané, co postavě probíhá hlavou. No, u Jánoše Martona jeho osobní myšlenky víme a obzvláště v prvních dílech jsem silně zvažovala přerušit sledování, protože jsem trpěla jak pes. Kvůli čemu jsem pokračovala a dotáhla to až do konce, byl příběh. Byla jsem zvědavá, jak a kdo a proč. Můj tip vyšel vítězně, možná se to dalo o 1-2 díly zkrátit, ale celkem to bylo přiměřené. Poslední nedostatek- asi to tam mělo působit vtipně a odlehčeně a... reálně?? :o Ti dvaja žandári. Naprosto je vystihuje Martonův vnitřní popis, který bych z fleku podepsala: "Když se rozdával rozum, ti dva přitom očividně chyběli." ()

tosastava odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím že by už mohol vzniknúť nový pojem,Slovenská odpadová(filmová) tvorba. Posledných 15 rokov sa u nás ešte nenatočilo niečo, čo by stálo za pomenovanie filmová tvorba. Tieto hnusné TV sračky sa bohužiaľ točia vďaka TV "intelektuálom" s vkusom štamgasta piatej cenovej skupiny,ktorí tvoria najväčšiu základňu vďačných konzumentov týchto TV fekalii ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začiatok seriálu má panelákový štýl a človek sa až pýta, má to teda byť detektívka alebo komédia? Scenár je typicky slovenský, neviem za čo berú jeho tvorcovia peniaze. Koleník s poirotovskými fúzami sa nielen hrá na inteligenta, ale ešte ako homoš hrá záletníka. Viac ako polovicu deja je vyplnená pseudokomediálnymi scénami a vyšetrovanie vraždy tak stráca na vážnosti. Prečo sa do toho nepustiť pochmúrnejším štýlom, keď kriminálna línia je celkom v poriadku? Kásting je tupý, slovenské neherečky striedajú krčmoví zabávači a jedine Majer stojí za to. Hudba je kabaretná a namiesto rozuzľovania prípadu sa dejú iné „podstatné veci“, ako je cigánska veštkyňa a dementní žandári. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Rozpočet seriálu sa vyšplhal na 2 milióny eur, v priemere 154-tisíc na jednu epizódu. (Scraffy)
  • Oba žandári mají v seriálu stejná příjmení, jako je mají ve skutečnosti – Ondrík a Nahálka. (stone)
  • Seriál sa nakrúcal od septembra do decembra 2016 v kaštieli Betliar, ktorý bol v tom čase uzatvorený pre reinštaláciu expozícií a inštaláciu kúrenia. (Scraffy)

Reklama

Reklama