Reklama

Reklama

Sensei! Suki ni natte mo ii desu ka?

  • Japonsko 先生! 、、、好きになってもいいですか? (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hlavní postavou tohoto romantického příběhu je Hibiki Shimada (Suzu Hirose). Sedmnáctiletá studentka, která se bezhlavě zamiluje do svého učitele dějepisu. Hibiki se nakonec neudrží a vyzná se panu učiteli ze svých citů. Jak toto může dopadnout? Školní předpisy toto přísně zakazují. Zákon to vidí zcela stejně. A odsouzení společností by v případě opětované lásky bylo nevyhnutelné. Láska je však mocná čarodějka. Může toto skončit šťastně? (Dlubal David)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (11)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Miki mal obrovské šťastie, že obsadil do hlavnej úlohy Suzu Hirose. Tá si prešla za svoj krátky čas na filmovom plátne, drobnohľadom rôznych režisérov z ktorých väčšina patrí k súčasnej špičke na poli Japonského filmu. Či už je to Koreeda alebo Iwai. Príbeh sám osebe nevybočuje zo žánrových pravidiel, ale ako som už spomínal pri iných Mikiho filmoch - tento žáner mu sedí a dokáže osobitým prístupom spríjemniť tie dve hodinky, bez toho aby zbytočne prezentoval všetky možné klišé a nasilu tlačil diváka k nejakým emóciám. Páčilo sa mi to, pretože to bolo citlivé. Ako sonda do života jednej žiačky, ktorej predstavy o svete utvára do rovnakej miery aj to po čom túži a aj to, čo je spoločnosťou prezentované ako morálne správne. Nájsť zlatú strednú cestu pre ňu aj jej učiteľa bez zbytočnej bolesti možno nie je úplne ľahké, ale film sa s tým snaží vysporiadať logicky a nenásilne. Na konci zostáva príjemný pocit. A o to myslím tvorcom išlo. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Pohodová romantická oddechovka, nic zvláštního jsem v tom nehledala, zaujalo mě to podle obsahu, tak jsem do toho šla a bavilo mě to. Hodně. Ještě víc, když jsem koukala podruhý. Svým námětem o zakázaném vztahu učitele a studentky mi to připomnělo A Short Distance Relationship, ale nějak mi ani to podobné téma nevadilo, bylo to zas trošku jiný a líbilo se mi to dokonce víc. Tóma byl prostě lepší, jeho odměřenost, neurvalost, brejlení mi sedlo líp než role Jamapiho. A i ta dívčí role byla taková uvěřitelnější a reálnější. Ohvězdičkovat to ale bylo dilema. Dlouho jsem se nemohla rozhodnout, jestli 3 nebo 4*. Zaujalo mě to ale víc než výše zmiňovaný film a jelikož jemu jsem dala 3, tak tady slabší 4. A nebudu porušovat tradici, i já po přečtení komentů omrkla rejžovy filmy a všem, co jsem viděla, jsem zatím dala 4*, asi mi prostě taky sedí :) Přeloženo. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ono to bude asi tím režisérem, máloco se mu povede natočit lépe jak průměrně. Na dvojici Ikuta-Hirose jsem se těšila, ale nakonec nějaká ta chemie chyběla. Na film, který se snaží působit hluboce, bylo vše podané poměrně plytce – na všechno, co film naznačoval, toho dal dost málo. Kamarádství mezi těmi třemi, vztahy mezi učiteli, vztah mezi Itóem a Hibiki; to vše bylo jen načrtnuto, nikoliv dostatečně vykresleno, takže to má i takový dopad – naprosto polovičatý. Přitom věřím, že tenhle příběh někdo odvyprávěl mnohem zajímavěji a barvitěji. Přes všechna očekávání to byl jen jakýsi fádní snímek o tom, jak se studentka zamilovala do učitele. Veškeré vztahy však byly zahalené v závoji nedostatečnosti, takže člověk nemohl nikomu fandit. Herci sice mohli hrát o život, ale vlastně svým postavám při tom, co bylo řečeno, nemohli vůbec poskytnou nějaký život a 3D rozměr. Škoda. Ale fanoušci Ikuty nebo Hirose by se mrknout měli. Potěšeni budou tak či tak. 55 %. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kombinace, která překvapivě funguje a kupodivu vypadá i realisticky a v polovině se vybrala směrem,který jsem neočekával. Takové trochu jiné. ■ P.S. Zíza zmínila režiséra (Takahiro Miki). Nedalo mi, prolistroval jsem si ho a zjistil, že toto je pátý film od něj, co vidím, 4x jsem dal 4 a 1x 5. Asi mi vyhovuje. A zajímavé, že pracuje se samými dobře vypadajícími a populárními herečkami. ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Všechno, co film nabízí, už jsem předtím viděl tolikrát v jiném podání, že se mi jeho děj příští týden rozplyne v paměti mezi většinu ostatních středoškolských romancí. Opět tu máme tu šablonu zamilovaných puberťáků, kteří vedou neautentické hluboké dialogy o svých citech a jsou při tom zamotaní v milostných trojúhelnících. Z této šablony film vybočuje jen tím, že půlka aktérů jsou učitelé, což ale vede k několika absurdním scénám. Neocenila to ani moje žena, která jinak zbožňuje vše japonské. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Pan učitel Kosaku Ito (Tóma Ikuta) jezdí italským automobilem Fiat Panda Selecta. V Japonsku dost neobvyklé, protože Fiat má volant vlevo, kdežto v Japonsku mají vozidla volant vpravo, protože se tam jezdí vlevo. (Dlubal David)

Reklama

Reklama