Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1971. Čerstvý absolvent vojenské základní služby Stanislav Pekárek nastupuje jako řidič ČST. Brzy se otrká a vyráží na první exteriérové natáčení, kde získává přehled o názorech a fungování umělecké „sebranky“, ale i principech socialistické ekonomiky. Následné šmelení benzínových talonů se mu stává osudným. Státní bezpečnost na něj má háček a Pekárek podepisuje spolupráci. Má to i své výhody, sen o automobilu Volha je na dosah. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

a-ja odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, za každým slovem vole, včetně chvíle, kdy jdu žádat o místo. Hnusný a uřvaný Melíškový fakt museli všichni padat k nohám, určitě. Atmosféru to nemá žádnou, Hádek přehrává, jak kdyby hrál o zlatou tělku, navíc je jeho postava fakt trapná. Ženský si sice v tý době malovaly výrazné oční linky, ale určitě nechodily zmalovaný jak levný kurvy. Střihy ze starých dokumetů trapný  - a tím, že si berou ´do huby´ televizní klenot Taková normální rodinka, to dojebali total, takže ani tu jednu hvězdu za občas dobrou dobovou hudbu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nádherný začátek seriálu – když se nemluví zcela zbytečně sprostě, tak se dělají děti nebo se bleje. A jako třešnička se také podíváme, jak se v té době dělal potrat. Pak už je to jen o tom, kdo komu dal či nedal a jak se v té době točily jakési reportáže. Je mi jedno, jak se v té době žilo. Nepotřebuju se na tak dlouhý hnus dívat v hlavním vysílacím čase a sledovat pokřivené nebo totálně hloupé hrdiny. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po prvním díle zatím nejsem schopen rozklíčovat minimálně dvě základní věci. 1) je to myšleno vážně, nebo je to hodně velká nadsázka na hranici parodie? V té době sem nežil a věřím, že hodně věcí zhruba takhle fungovalo, ale stejně mi to chvílemi přišlo dost přestřelené. 2) nejsem si úplně jistý, zda je dobře postavit sérii - respektive její první díl - čistě na nesympatických postavách. Ač sem se snažil, tak sem nenašel ani jednu, které bych chtěl nějak "fandit". Jestli je to dobře nebo špatně, nebo zda se nějaká objeví ukáží další epizody. Králem všeho je samozřejmě Hádkův antihrdina, jehož neustále voe mě šíleně iritovalo. Nemám nic proti vulgarismům a nedělám si iluze že v té době všichni mluvili jako kniha, nicméně věřím, že i vidlák jako Pekárek měl tolik slušnosti (popřípadě pudu sebezáchovy), aby tak nemluvil úplně s každým a pořád. Mno, každopádně uvidíme co bude dál. Zatím třesu a nechám se v neděli ještě aspoň jednou překvapit...60% ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, není to vždycky totéž. Když po Markétě Lazarové zbylo spousta kostýmů. natočilo se "navíc" Údolí včel, jeden z našich nejlepších filmů vůbec. Když stejně tak po Vyprávěj zbylo spousta kostýmů, natočila se Volha. Nejsem si jist, pravda po prvním dílu, co nám chtěli tvůrci sdělit. Nesympatický hlavní hrdina, kterému nejspíš podlehne každá sukně i když je totální debil. Jeho voe, mě začalo vadit už po deseti minutách a už jsem se jen modlil, ať radši mlčí. Měl jsem spolužáka, který používal slovo "vůl" v každé větě asi třikrát ale i ten byl přesvědčivější než Hádek. Tomu to jde z pusy těžko a tak to vždy jen jakože přilepí. Původně jsem si myslel, že to má být jako komedie. Ale na ČSFD je napsáno, drama. Tak jo. V prvním díle jsem žádné "drama" tedy nezaznamenal. A na závěr - bylo použito až sto autoveteránů. A ano, i v roce 1971 měl každý to auto vypulírované, že kastle házela prasátka. :-) PS Pokud musím složitě všem kolem vysvětlovat co to byly kupony na benzín, je něco špatně. ()

Berta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, doba taková byla, taková doba je a bude. stejně tak jako lidé a situace takové byly jsou a  v obměněných podobách budou. Je otázkou našeho  pohledu na svět, život a lidi jak je vidíme a jak životními situacemi procházíme. Nevidím v tomto seriálu nic komického. Spiš absurdně bolestivého pro ty, kteří mají v sobě nezahojené jizvy, ukřivděné ego, nebo se chtějí né léčit ale spíš zviditelnit na jevišti dnešní doby.  Ano žilo se takto, žije se tak a bude se tak žít dál. Lidské ctnosti ,a v tomto případě nectnosti, jsou staré jak lidstvo samo jen mění svojí podobu a kulisy  Naštěstí většina lidí v takovém systému života  nejede. A je mi lito těch, který takto svět vidí, kdo takto svět žijí, píšou o něm, režírují a kdo v tom jejich bolest musel hrát. . Jednu hvězdu za hádka a kulisy, maskéry a pro sběratele aut. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • V závěrečných titulcích je jako Stavný z OPBH uveden Jiří Bálek, správně má být Jiří Bábek. (JSy)

Reklama

Reklama