Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1971. Čerstvý absolvent vojenské základní služby Stanislav Pekárek nastupuje jako řidič ČST. Brzy se otrká a vyráží na první exteriérové natáčení, kde získává přehled o názorech a fungování umělecké „sebranky“, ale i principech socialistické ekonomiky. Následné šmelení benzínových talonů se mu stává osudným. Státní bezpečnost na něj má háček a Pekárek podepisuje spolupráci. Má to i své výhody, sen o automobilu Volha je na dosah. (Česká televize)

(více)

Recenze (158)

swiss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obdivuji místní obětavé kritiky, jak si každou neděli v osm večer pustí ČT1, vydrží tu sračku a pak ji dají odpad. A pak ještě pětkrát. Pokud čekám kravinu - pustím si raději něco jinýho a nebudu ztrácet čas. Já se naopak bál, aby to nebylo jako Vyprávěj a zatím u mě dobrý, voe. PS pro mladší ročníky: Ano, tenkrát se tak mluvilo KÁMO! ()

yntelygent 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvej casti dam 2 hvezdy,po vstupe sudruhov z Stb to mozno bude mat potencial na nieco zmysluplne.Nemam nic proti K.Hadkovi,ale pride mi malo spontanny a skor taky nasilu drsny a vtipny ....No a pride mi aj dost nepravdepodobne,aby si clenovia stabu,vykresleni,ze su mierne povedane v nemilosti rezimu,nedavali bacha na reci,pred cudzim novym soferom o ktorom nemohli vediet ci si ho tam nenasadili sudruhovia braniaci ideologicku cistotu....asi na to pridu az v dalsich dieloch...uvidime.P.S. Povestny vrsovicky dloubak ukazal A.Panenka az v r.1976,tj.5 rokov po  tom ako sa odohrava dej tejto 1.casti... ()

Reklama

Vajonek

všechny recenze uživatele

Dlouho velká nuda, šeď, křupanství, ne úplně zdařile okořeněné voe voe v každé druhé větě. Zhruba od momentu, kdy soudruzi nasedli do roburu a vydali se za pionýry natáčet reportáž o krásách socialismu, to zůstávalo křupanské, zároveň to ale nějak záhadně začala být docela sranda. Takže i když jsem zkraje myslela, že se nedodívám ani na první epizodu, asi nakonec zkusím i další díl a uvidíme... ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bejt vulgární není jen o tom, že za každou větou řekneš "voe" a sypeš ze sebe jednu nadávku za druhou. Takovej vulgarismus je potom strašně trapnej a působí nehorázně křupansky, asi jako když vidíš Zručáka pod Orlojem. Ono je totiž umění bejt správně vulgární, chce to načasování a kurva trefnou střelu na cíl. Postavy, jedna vedle druhý, jsou na pěst, už dlouho jsem neviděl seriál, kde by mě sedla snad jen jedna, a to postava Jeřábka (kterej je mi většinou strašně nesympatickej, hlavně kvůli trapnýmu Comedy Clubu). Ke konci se to jakž takž dalo, ale jak jsem se podle ukázek těšil, vůbec jsem si pilot neužil. Pobavila mě snad jen hláška o cirkusech a papír od sekaný... ale to je sakra málo. Snad to vstane v dalších dílech z popela a bude se to lepšit (podobně jako Dobré ráno, Brno!, z toho seriálu jsem byl ze začátku taky trochu na rozpacích). Voe. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Na tohle já nemám nervy, budu čekat na chodbě" Tak nějak přesně tohle jsem si říkal skoro po dvě třetiny tohoto dílu. Jako jestli si někdo myslel, že vcelku prima retro výprava (a hlavně super starý auťáky) a občasné přepnutí do černobílého vizuálu zmůže všechno, tak se hodně mýlil. Z ukázek jsem si říkal, že by to možná mohlo být něco ve stylu  seriálu  Vyprávěj, Ale "ty voe", kdo tomu jako dělal dramaturga, to bych teda fakt rád věděl. Za mě hlavně zbytečně moc vulgarit (viz třeba hodně hnusná hláška „Bohužel, venku nemrzne, jinak bych ti nachcal klouzačku.“, coby reakce na dotaz ženy hlavní postavy, zda vedle kytky dostane k svátku ještě něco)  Dost pochybuji, že se tehdy takto mluvilo. Ještě že to maličko vylepšil ten konec s návštěvou Standy v Bartolomějské (u StB). Tak tomu asi ještě dám šanci, ale nevím, nevím... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • V závěrečných titulcích je jako Stavný z OPBH uveden Jiří Bálek, správně má být Jiří Bábek. (JSy)

Reklama

Reklama